Η τελειότητα στην αυτοκίνηση έχει νέο όνομα: Valkyrie [Video]

Γνωστό προηγουμένως ως AM-RB 001, το εκθαμβωτικό hypercar της συνεργασίας των Aston Martin και Red Bull διαθέτει πλέον επίσημο όνομα, προερχόμενο απευθείας από τη Νορβηγική μυθολογία.

Η Aston Martin Valkyrie λοιπόν, αυτό το V12 θηρίο, συνεχίζει την παράδοση των διάσημων “V” αυτοκινήτων της Aston Martin, όπως οι Virage, Vanquish, Vantage ή την εκπληκτική Vulcan.
Μήπως παρατηρήσατε ότι όλα τα ονόματα και τα προηγούμενα ξεκινούν με το γράμμα V, γράμμα από το οποίο αρχίζει και η λέξη Victory. Δική μας παρατήρηση.

Η Valkyrie επωφελούμενη από την εξειδίκευση των Red Bull και Cosworth είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής όλων των εποχών και απολύτως νόμιμη για οδήγηση στο δρόμο.

Η Rimac έχει επίσης εμπλακεί σε αυτό το project, αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα με την Aston Martin, το οποίο λειτουργεί παράλληλα με τον πανίσχυρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων.

Με αναλογία ισχύος-βάρους 1:1 και ένα ειδικά αναπτυγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων, τα πράγματα είναι σοβαρά.

H Valkyrie επωφελούμενη από την εξειδίκευση των Red Bull και Cosworth είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής όλων των εποχών και απολύτως νόμιμη για οδήγηση στο δρόμο.

Η εταιρεία Multimatic διαχειρίστηκε το ενιαίο πλαίσιο από ανθρακονήματα MonoCell, οι Alcon και Surface Transforms ασχολήθηκαν με το σύστημα πέδησης, παρέχοντας υψηλών επιδόσεων δαγκάνες φρένων και δίσκους από άνθρακα, ενώ η Bosch θα παρέχει την τεχνογνωσία του λογισμικού της για την ECU, το σύστημα έλξης και το ESP.

Η φουτουριστική αίσθηση αυτού του αυτοκινήτου θα συνοδεύεται από παρόμοια εξωφρενικές επιδόσεις – όμως δυστυχώς μόνο όσοι εμπλέκονται με το συγκεκριμένο project γνωρίζουν περισσότερα επάνω στο θέμα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε το 2019, όταν οι 150 μονάδες της Aston Martin Valkyrie θα φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους, με 25 επιπλέον μονάδες προδιαγραφών πίστας να προορίζονται για τους πλουσιότερους των θαυμαστών της εταιρείας και του αυτοκινήτου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter