Φορτηγά και Auto Inflate από την Michelin [Video]

Ένα νέο αυτόνομο σύστημα φουσκώματος του ελαστικού παρουσίασε η Michelin για την προστασία των ελαστικών στα φορτηγά οχήματα. Το σύστημα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως το να ελέγχει και να διατηρεί την πίεση στα επιθυμητά επίπεδα, να είναι αυτόνομο, να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς απαιτήσεις συντήρησης και να τοποθετείται εύκολα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και παλιότερα είχαμε παρουσιάσει ανάλογες τεχνολογίες οι οποίες όμως απαιτούσαν την χρήση του συστήματος αέρα του οχήματος.

michelin fortiga img1

Σύμφωνα λοιπόν με τα αναφερόμενα για το σύστημα:

 • Κρατά με ασφάλεια το όχημα στο δρόμο.
  Επιτυγχάνει αύξηση οικονομίας καυσίμου, παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, τη μείωση των κλήσεων οδική βοήθειας και τα «σταματήματα ανάγκης», όλα αυτόματα.
 • Διαχειρίζεται την πίεση των ελαστικών.
  Η διατήρηση της βέλτιστης πίεσης των ελαστικών είναι απαραίτητη για την καλή τους κατάσταση, πολύ περισσότερο δε σήμερα  δεδομένου  του υψηλού  κόστους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  Η βέλτιστη διαχείριση της πίεσης είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί χειροκίνητα  και οφείλεται σε πολλούς πολύπλοκους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων, της διαρροής από τα στελέχη των βαλβίδων, φυσική διαρροή, ακραίες θερμοκρασίες, την οδήγηση σε διαφορετικά  κλίματα, στάθμευση σε θερμαινόμενους χώρους, ανακρίβεια  του μετρητή και το ανθρώπινο λάθος.
  Το σύστημα λοιπόν  Auto Inflate  λύνει το πολύπλοκο πρόβλημα της διαχείρισης της πίεσης των ελαστικών.
 • Σαν σύστημα είναι απλό.
  Έχει εύκολη εγκατάσταση, 10 λεπτά περίπου, εξυπηρετεί τράκτορες και ρυμουλκούμενα οχήματα, ταιριάζει σε ελαστικά διπλής και μεγάλης  βάσης, δεν απαιτείται τρύπημα του άξονα και επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο της πίεσης των ελαστικών (s)
 • Είναι αξιόπιστο. Η ανθεκτικότητα του έχει αποδειχθεί στο δρόμο μετά από δοκιμές καθώς προσφέρει εργοστασιακές προδιαγραφές  της πίεσης των ελαστικών ανάλογα με το όχημα που προορίζονται και είναι σχεδόν χωρίς συντήρηση
 • Είναι καλό για την επιχείρηση. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως  $ 2.400 + ετησίως, μιας και παρέχει επέκταση της διάρκειας ζωής του πέλματος και του περιβλήματος 10-15%. Ακόμα, παρέχει αύξηση της διανυόμενης απόστασης MPG 1-2% (Miles Per Gallon). Στατιστικά αποφύγετε κλήσης βοήθειας ανά έτος στο δρόμο. Τέλος, παρέχει αύξηση της ασφάλειας

michelin fortiga img3

Πως δουλεύει

Το σύστημα  Auto Inflate  τροφοδοτείται από μια μονάδα αέρα (Halo Tire Inflator), η οποία τοποθετείται και  λειτουργεί σαν ένα οδόμετρο στην πλήμνη, αλλά αντί να μετρά  μίλια, αντλεί αέρα. Σε κάθε περιστροφή των τροχών, παρακολουθεί και ρυθμίζει την πίεση των  ελαστικών καθώς η συσκευή τοποθετεί εύκολα στην πλήμνη, σε χρόνο περίπου 10 λεπτά. Η συσκευή είναι αυτοτροφοδοτούμενη  και αυτοδύναμη ενώ  το τρύπημα των αξόνων δεν είναι απαραίτητο

Δείτε το σχετικό Video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter