Οδικά τρένα στην Αυστραλία – Τα μακρύτερα φορτηγά του κόσμου [Video]

Η Αυστραλία είναι μια ασυνήθιστη ήπειρος, διατηρημένη στην αιωνιότητα, και οι άνθρωποι εδώ διαφέρουν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ θα βρείτε ζώα και έντομα που δεν θα βρείτε σε κανένα μέρος του πλανήτη. Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανοκίνητα οχήματα. Μόνο στην Αυστραλία θα βρείτε το μακρύτερο φορτηγό στον κόσμο.

Και αυτό επειδή στην Αυστραλία, λόγω της έλλειψης σιδηροδρομικού δικτύου, έπρεπε να βρούνε άλλους τρόπους για την μεταφορά αγαθών. Βρήκαν μια λαμπρή τεχνική λύση.
Τα φορτηγά πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε κακοτράχαλους δρόμους καθημερινά.

Οι πόλεις είναι τόσο μακριά μεταξύ τους που απαιτείται η χρήση ειδικών φορτηγών.

Έτσι, ενώνουν πολλά τρέιλερ μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μακρύ τρένο για το δρόμο. Και επειδή οι δρόμοι είναι μεγάλες ευθείες και άδειοι, οι συνθήκες είναι ιδανικές για τη χρήση αυτών των οδικών τρένων.

Διάφορα φορτία μεταφέρονται από το κέντρο της χώρας στις πολυπληθέστερες πόλεις. Η Αυστραλιανή Εταιρεία Εξορύξεων διαθέτει το μακρύτερο φορτηγό στον κόσμο, το Centipede (η κεντρική φωτογραφία του άρθρου). Έχει βάρος 200 τόνους και μήκος περίπου 50 μέτρα.

Διαθέτει κιβώτιο 18 ταχυτήτων, 550 ίππους, μεταφέρει περίπου 1 τόνο καύσιμα και έχει 110 τροχούς σε 28 άξονες.

Μεταφέρει μετάλλευμα στο λιμάνι, σε απόσταση εκατοντάδων μιλίων. Σε περίοδο ενός χρόνου αυτό το φορτηγό μεταφέρει μετάλλευμα βάρους 250,000 τόνων. Οι Αυστραλοί βασίζονται πολύ σε αυτά τα οχήματα, και σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ακόμη μακρύτερα.

worlds longest truck 01

Ένα ακόμη ασυνήθιστο φορτηγό είναι η πλατφόρμα Mammoet, που μπορεί να μεταφέρει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Κάθε μέγεθος και βάρος μπορούν να μεταφερθούν σε αυτή την πλατφόρμα. Αποτελείται από διάφορες πλατφόρμες συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Όλοι οι τροχοί μπορούν να στρίψουν 360 μοίρες, επιτρέποντας έτσι την κίνηση της πλατφόρμας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση: εμπρός, πίσω, πλάγια, ακόμη και διαγώνια, καθώς και σε κύκλο. Το συγκεκριμένο όχημα είναι τηλεκατευθυνόμενο, και ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος.

Μια δεξαμενή καυσίμου 500 τόνων μπορεί να μεταφερθεί εκατοντάδες μίλια, με μόνο έναν χειριστή αυτού του τεράστιου και έξυπνου φορτηγού. 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter