Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φτάσουν "την εποχή" του 2018 | Economist [Video]

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φτάσουν σε ηλικία το 2018. Για πρώτη φορά θα ανταγωνίζονται στην τιμή και την απόδοση με βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Αυτά δημοσίευε το Economist ένα χρόνο πριν. Αλλά στα επόμενα χρόνια θα βρεθούμε αντιμέτωποι και με κάποιες δυσάρεστες αλήθειες για την ηλεκτρική ενέργεια.

Το 2018 είναι το έτος που ο κόσμος αγκαλιάζει πλήρως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Θα δούμε ένα παγκόσμιο σημείο ανατροπής για τους οδηγούς, καθώς τα ηλεκτρικά μοντέλα αρχίζουν να ανταγωνίζονται τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ.

Αλλά θα βρεθούμε αντιμέτωποι και με την άβολη αλήθεια για την επίδραση της ηλεκτρικής ενέργειας. Έχουν από καιρό ακουστεί φήμες ως το όχημα του μέλλοντος, και σήμερα πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν φτάσει στην εφηβεία της ηλικίας τους.

Οι εταιρείες προσπαθούν να έχουν το προβάδισμα με δισεκατομμύρια επενδύσεις και υπόσχονται να κάνουν τη μετάβαση, αλλά είναι η πίεση από τις κυβερνήσεις που οδηγούν αυτή την ώθηση από τη βιομηχανία. Είναι μια χώρα outsider που οδηγεί όλο το πακέτο.

economist2

Το 2016 η Κίνα έφερε περισσότερο από το 40% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς καπνό θα κάνουν τις πόλεις μας καθαρότερες αλλά δυσάρεστες αλήθειες κρύβονται πίσω από την επανάσταση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η άνοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προκαλέσει τη δίψα του κόσμου για πετρέλαιο. Θα μπορούσε να προκαλέσει μια σφαιρική μετατόπιση της εξουσίας από χώρες που έχουν απολαύσει την επιρροή που έχει προσφέρει το πετρέλαιο. Πέρα από το πετρέλαιο, η προσοχή θα στραφεί στις μπαταρίες λιθίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βασίζονται στο μεταλλικό κοβάλτιο.

Τα δύο τρίτα του κοβαλτίου του πλανήτη προέρχονται από μια χώρα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η ζήτηση για κοβάλτιο έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και πρόκειται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2020.

Αλλά η επανάσταση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έρχεται. 

Μετά το 2018 δεν θα υπάρξει επιστροφή.

 

Απολαύστε το καταπληκτικό και ιδιαίτερα προσεγμένο video του Economist. Όλα αυτά που διαβάσατε είναι μια περίληψη όλων όσων θα δείτε στο 6 περίπου λεπτών video. Εν συντομια τα λέει όλα ή πιο απλά τα δείχνει όλα!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter