Η θυγατρική της Volkswagen παρουσιάζει το concept ηλεκτρικό van που έχει σχεδιαστεί για αυτοκίνητο μετακίνησης κοινής χρήσης [Video]

Η MOIA, μία θυγατρική του ομίλου Volkswagen, εισήγαγε ένα concept ηλεκτρικό van που σχεδιάστηκε για να επικεντρωθεί σε μετακίνηση κοινής χρήσης στην πρόσφατη έκθεση TechCrunch στο Βερολίνο.

Η ΜΟΙΑ δοκιμάζει επί του παρόντος την υπηρεσία μετακίνησης κοινής χρήσης στο Ανόβερο, χρησιμοποιώντας στόλο οχημάτων Volkswagen Multivan T6. Ελπίζει να τεθεί σε λειτουργία ολόκληρο το οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένου του νέου ηλεκτρικού φορτηγού, στο Αμβούργο το 2018, με 200 ηλεκτρικά οχήματα.

Το concept όχημα MOIA έχει μια αυτονομία πάνω από 186 μίλια. Σχεδιάστηκε αποκλειστικά για υπηρεσίες μετακίνησης κοινής χρήσης και διαθέτει χώρο για έξι επιβάτες. Κάθε αυτοκίνητο διαθέτει WiFi και αυτόματη πόρτα, ενώ τα καθίσματα είναι εξοπλισμένα με φώτα ανάγνωσης και θύρες USB.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια εφαρμογή που δείχνει στους πελάτες ποια αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα και πόσο κοστίζει η διαδρομή. Ένας αλγόριθμος μετακίνησης ομαδοποιεί επιβάτες με παρόμοιους προορισμούς προκειμένου να αυξηθεί η ικανότητα μετακίνησης για κάθε αυτοκίνητο.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια λύση για τα τυπικά προβλήματα μεταφορών που αντιμετωπίζουν οι πόλεις, όπως η κυκλοφορία, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηχορύπανση, καθώς και η έλλειψη χώρου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλυμε να επιτευχθούν οι στόχοι βιωσιμότητας. Έχουμε θέσει τις βάσεις για να προσθέσουμε ένα νέο στοιχείο κινητικότητας στο αστικό μίγμα. Το 2018 θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ιδέα της μετακίνησης κοινής χρήσης σε διεθνές επίπεδο και να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση του στόχου μας ώστε να μειώσουμε τον αριθμό των αυτοκινήτων σε μεγάλες πόλεις κατά ένα εκατομμύριο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι το 2025.

Ole Harms, CEO της MOIA

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter