Άνοιξε τις πύλες της η 67η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη

Από τις 14 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στην 67η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις στον χώρο του αυτοκινήτου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εγκαινίασε τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου 2017 στις 14 Σεπτεμβρίου. Από τις 16 Σεπτεμβρίου και έως τις 24 του μήνα, η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από το πρωί έως το απόγευμα. Το σλόγκαν της φετινής Έκθεσης «Το μέλλον τώρα» επικεντρώνεται στις μεγάλες τάσεις της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης οδήγησης, την ηλεκτρική κινητικότητα και τα concept της αστικής μετακίνησης του μέλλοντος. Μεγάλος αριθμός παγκόσμιων πρεμιέρων και καινοτομιών θα αποκαλυφθούν. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν και να βιώσουν επιδείξεις επιβατικών αυτοκινήτων, να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, τεστ οδήγησης, μια πίστα εμποδίων, ειδικά σόου, συμπόσια και συνέδρια, καθώς επίσης και την παρουσία διάσημων οδηγών αγώνων και άλλους VIP στα εκθετήρια. Η Έκθεση έχει να προσφέρει κάτι για τον καθένα.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου σε αριθμούς

Η Έκθεση αποτελεί κάθε φορά ένα εξαιρετικό γεγονός. Στην Έκθεση του 2015, περίπου 1,100 εκθέτες από 39 χώρες παρουσίασαν τις καινοτομίες τους σε έκταση 230 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Με 219 παγκόσμιες πρεμιέρες, ενισχύθηκε και πάλι η θέση της ως η κορυφαία διεθνής έκθεση για την κινητικότητα. Συνολικά, περίπου 932 χιλιάδες επισκέπτες πλημμύρισαν τους χώρους της έκθεσης στην Φρανκφούρτη, με μέσο όρο ηλικίας τα 34 έτη. Το κύριο κίνητρο των επισκεπτών της έκθεσης ήταν «να δούμε αυτοκίνητα που δεν βλέπεις πουθενά αλλού».

Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου προσφέρει πολλά περισσότερα πέραν του να δει και να μπει κάποιος μέσα σε νέα αυτοκίνητα. Διάφορα νέα μοντέλα από πλήθος κατασκευαστών θα είναι διαθέσιμα για δοκιμαστική οδήγηση, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και εντός της πόλης της Φρανκφούρτης. Ένας ειδήμων θα βρίσκεται παρών κατά τη διάρκεια των δοκιμών δίνοντας συμβουλές και απαντώντας σε ερωτήσεις. Επαγγελματίες οδηγοί αγώνων θα ανεβάσουν τους παλμούς των επισκεπτών με βόλτες σε πίστα εκτός δρόμου, με οχήματα SUV.

Στα ειδικά σόου, τα πάντα επικεντρώνονται στα αυτοκίνητα: Η έκθεση «Η Άγρια δεκαετία του ΄70» κάνει ένα ταξίδι στην ιστορία και παρουσιάζει πλήθος κλασσικών αυτοκινήτων. Το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οχήματα μινιατούρες στα πλαίσια της έκθεσης συλλεκτών «Automania», η οποία θεωρείται μοναδική στο είδος της στην Ευρώπη. Θα υπάρχει επίσης αρκετή διασκέδαση για τους νεότερους επισκέπτες, με παιδικό κινηματογράφο, περιοχή παιχνιδιού, και συναγωνισμός σε μοντέλα πίστες αυτοκινητόδρομων. Το πλήρες πρόγραμμα της Διεθνούς Έκθεσης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ανακαλύψτε τον Κόσμο της Νέας Κινητικότητας 2017

Ο Κόσμος της Νέας Κινητικότητας επιδεικνύει για ακόμη μια φορά το μέλλον της κινητικότητας στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου. Με τις τρείς εκδηλώσεις HALL, FORUM και PARCOURS, θα λειτουργήσει παράλληλα με την Έκθεση, συνδυάζοντας μεγάλο αριθμό εκθετών, συνεδριάσεων και ζωντανών επιδείξεων σε μια μοναδική εμπειρία. 

 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν ανθρώπους από κατασκευαστές και προμηθευτές αυτοκινήτων καθώς και διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Facebook, Kaspersky Lab, BlaBlaCar, IBM, Moia, Siemens, Telekom, SAP and the Daimler subsidiaries Moovel, MyTaxi και Car2Go. Θα παρουσιάσουν πρακτικές λύσεις και θα συζητήσουν τα θέματα των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, της αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτρικής κινητικότητας, της αστικής κινητικότητας και των υπηρεσιών κινητικότητας.

Η ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου

Η 67η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου δεν είναι η 67η που πραγματοποιείται στην Φρανκφούρτη. Αρχικά το Βερολίνο ήταν ο χώρος διεξαγωγής όπου το κοινό μπορούσε να δει και να θαυμάσει τα νέα αυτοκινητα. Η πρώτη Γερμανική έκθεση για το αυτοκίνητο ήταν η “Auto-Revue” με ακριβώς οκτώ αυτοκίνητα να εκθέτονται στο Hotel Bristol του Βερολίνου. Μέχρι το 1911 διεξαγόταν μια Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου σχεδόν κάθε χρόνο – το 1905, 1906 και δύο φορές το 1907. Οι εκθέσεις διακόπηκαν από τον 1ο Π.Π. Μετά το τέλος του πολέμου, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου αποτελούσε αρχικά ένα καθαρά εθνικό γεγονός συμπεριλάμβανε όμως για πρώτη φορά μοτοσυκλέτες. Αργότερα, οι Διεθνείς Εκθέσεις έκαναν την επανεμφάνισή τους στην Κολωνία, τη Λειψία και το Βερολίνο, όπου έλαβε μέρος η τελευταία έκθεση το 1939.

Στα πρώτα χρόνια μετά τον 2ο Π.Π., τα αυτοκίνητα εκθέτονταν στην Technical Export Fair στο Ανόβερο. Το Βερολίνο είχε την τιμή να φιλοξενήσει για μια τελευταία φορά τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου – την 35η. Έπειτα, η Φρανκφούρτη έγινε αδιαμφισβήτητα αγαπημένη και κάθε δύο χρόνια αποτελεί την αρένα των αυτοκινητιστικών ονείρων. Το 1991, τα εμπορικά οχήματα εξαφανίστηκαν από την έκθεση καθώς αποφασίστηκε να παρουσιαστούν σε ξεχωριστή έκθεση ένα χρόνο αργότερα στο Ανόβερο. Από τότε, η Διεθνής Έκθεση Εμπορικών Οχημάτων λαμβάνει χώρα στο Ανόβερο κάθε ζυγό έτος, και η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου τα μονά έτη στην Φρανκφούρτη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter