«Λευκός Τειρεσίας» για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Θα επιβραβεύονται οι καλοπληρωτές

Το προφίλ ιδιωτών και επιχειρήσεων με βάση τις οφειλές τους  θα σκιαγραφεί φορέας δανειοληπτικής ικανότητας, που θα λειτουργεί ως ένα είδος «Λευκού Τειρεσία» και τον οποίο προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία θα επιβραβεύονται οι συνεπείς πελάτες απολαμβάνοντας επιτόκια χαμηλότερα από τον μέσο όρο της αγοράς στα δάνεια και στις κάρτες . Η νέα αυτή υπηρεσία θα έχει ως πηγές τα αρχεία που διατηρεί σήμερα ο «Τειρεσίας». Με βάση τα δεδομένα αυτά θα γίνεται βαθμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του υποψήφιου δανειολήπτη σε μια βαθμολογική κλίμακα η οποία θα λαμβάνεται και σαν κριτήριο.

Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης θα «χτίζει» το προφίλ του κάθε ιδιώτη και της κάθε επιχείρησης βάσει των οφειλών, της συμπεριφοράς σε ό,τι αφορά αποπληρωμές παλαιών και τρεχουσών οφειλών και θα μπορεί να αξιοποιείται σε μια επικείμενη σύμβαση είτε αυτή αφορά δάνειο είτε τη συνεργασία με κάποιον προμηθευτή.

Σκοπός αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής  θα είναι να αποτελέσει ένα είδος  «λευκού Τειρεσία» και οι συνεπείς ιδιώτες και επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους να απολαμβάνουν ευνοϊκότερους όρους στις μελλοντικές δανειακές συναλλαγές τους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter