Σημεία Καλοκαιρινού Ελέγχου Αυτοκινήτου

1. Παρμπρίζ

Τους καλοκαιρινούς μήνες η συσσώρευση σκόνης και μόλυνσης στο παρμπρίζ αποτελούν μόνιμο φαινόμενο. Προκειμένου να μην επηρεαστεί η ορατότητα, οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί ότι λειτουργούν σωστά. Αν το λάστιχο δεν είναι το κατάλληλο , απαιτείται αλλαγή. Επίσης, αφού καθαριστεί το παρμπρίζ εσωτερικά–εξωτερικά, συστήνεται να εφαρμοστεί το σετ περιποίησης μόνιμης προστασίας Nano Car Glass Sealant Set.

2. Κλιματισμός

Εαν δεν έχει πραγματοποιηθεί την άνοιξη έλεγχος του συστήματος a/c , συστήνεται να αλλαχτεί το φίλτρο καμπίνας .

Σημείωση: Ειδικά σε περίπτωση αλλεργιών, το σύστημα κλιματισμού πρέπει να είναι απαλλαγμένο απο βακτήρια και μούχλα KLIMA FRESH.

3. Κινητήρας

Πρωταρχικό βήμα με το άνοιγμα του καπό είναι ο πλήρης έλεγχος όλων των σωλήνων και κολλάρων για ραγίσματα. Στην συνέχεια ελέγχονται τα υγρά φρένων, η μπαταρία καθώς και το λιπαντικό κινητήρα αν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Σημείωση: Αν πραγματοποιηθεί αλλαγή λαδιού , προτείνεται ολοκληρωτικός εσωτερικός καθαρισμός του συστήματος λίπανσης Engine Flush.

Το νέο λιπαντικό ενισχύεται με το Oil Booster ή Nano Engine Protect & Seal. Το επόμενο σημείο ελέγχου είναι το υγρό ψυγείου που θα πρέπει είτε να αντικατασταθεί είτε να αναπληρωθεί.

Σημείωση: Το Radiator conditioner ειναι ιδανικό για έξτρα προστασία.

4. Σύστημα Καυσίμου

Ειδικά τα μακρινά ταξίδια είναι ένας καλός λόγος για να μην παραβλεφθεί αυτό το σημείο του αυτοκινήτου. Για την αφαίρεση της μόλυνσης και υγρασίας απο ολόκληρο το σύστημα καυσίμου, ενδείκνυνται τα ειδικά προϊόντα μας για βενζινοκινητήρες Fuel Line Cleaner και πετρελαιοκινητήρες Diesel System Cleaner.

Σημείωση: Ενας καθαρισμός του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων OXICAT εξασφαλίζει έξτρα προστασία.

5. Ελαστικά

Το τελευταίο σημείο ελέγχου είναι τα λάστιχα (συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας). Είναι σημαντικό να έλεγχεται το βάθος πέλματος το οποίο δεν πρέπει να να είναι λιγότερο απο 4χιλ. Επίσης, συνιστάται ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter