Τέλος στο μαρτύριο των συνεργείων: Προσωρινή άδεια λειτουργίας ... μέχρι συνταξιοδότησης

Με τροπολογία που κατατέθηκε, τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων με προσωρινή άδεια λειτουργίας θα λαμβάνουν προσωποπαγή και  μη μεταβιβάσιμη άδεια λειτουργίας  που θα λήγει με τη συνταξιοδότηση του επαγγελματία.

Την τροπολογία κατέθεσε ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης  στο νομοσχέδιο του υπουργείου μεταφορών που έχει ως θέμα την παράταση της λειτουργίας των συνεργείων του Άρθρου 22 του Προεδρικού Διατάγματος 78/1988.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορούσε ορισμένα συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

Με αυτή τη τροπολογία επιλύεται οριστικά ένα παλιό πρόβλημα που διαιωνίζεται από το 1988 και αφορά τις παρατάσεις των προσωρινών αδειών λειτουργίας αυτών των συνεργείων. Για να γίνει κατανοητό το μέχρι σήμερα πρόβλημα, σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα, στο άρθρο 22, περιλαμβάνεται μία μεταβατική διάταξη, για τα προϋπάρχοντα της εκδόσεως του συνεργεία, τα οποία δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για να πάρουν άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου και χορηγήθηκε σε αυτά μία άδεια λειτουργίας ορισμένης χρονικής ισχύος η οποία μέχρι σήμερα παρατείνεται.

Τα συνεργεία αυτά βρίσκονται σε ένα αδιέξοδο επειδή μέχρι σήμερα η πολιτεία επέλεξε να παρατείνει το πρόβλημα τους αντί να τα το λύσει.

«Είναι προφανές ότι σήμερα, 30 χρόνια μετά, πρέπει επιτέλους  να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, διότι η αποσπασματική αντιμετώπιση και το καθεστώς “ομηρίας” που είναι απότοκο αυτής της πρακτικής δεν οδηγούν πουθενά. Είναι εμφανές μάλιστα ότι αυτή η ασταθής ατάσταση «σήμερα έχω άδεια αύριο δεν έχω» συγκρατούσε πολλές φορές τους επαγγελματίες από το να κάνουν επενδύσεις εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης, πρόσληψης πρόσθετου προσωπικού, λόγω την αβεβαιότητα του επαγγελματικού τους μέλλοντος»

κ. Χρήστο Σιμορέλη, βουλευτής Σύριζα

Οι άδειες λειτουργίας που θα χορηγηθούν στα συνεργεία  αυτά, σε αντίθεση με τις άδειες λειτουργίας αορίστου χρόνου, θα είναι προσωποπαγείς, μη μεταβιβάσιμες, και ως εκ τούτου περιορισμένης χρονικής ισχύος, που θα λήγουν με τη συνταξιοδότηση του επαγγελματία.

Με αυτό το τρόπο θα δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα αυτών των επιχειρήσεων,  με ομαλή, σταδιακή διακοπή της λειτουργίας τους, χωρίς τελεσίγραφα σφράγισης των εγκαταστάσεών τους και διαιώνιση της ομηρείας τους.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter