Ποιοι είναι οι κωδικοί του ΗΜΑ για τα Συνεργεία και οι αντίστοιχες οδηγίες;

Ξεφυλλίστε τις οδηγίες χρήσης του ΗΜΑ [εδώ] - Ένας καταιγισμός ερωτημάτων σχετικά με το ΗΜΑ φτάνει στο Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ και την εφημερίδα το Συνεργείο του Αυτοκινήτου. Τα περισσότερα από αυτά τα ερωτήματα τα συγκεντρώσαμε τα ταξινομήσαμε και αναζητήσαμε απαντήσεις εντός από τους συνεργάτες Ινστιτούτου α) από τον Τεχνικό Διευθυντή ου Ινστιτούτου Γιώργο Καπετανάκη (εξαιρετικό γνώστη που επί χρόνια καλύπτει την νομοθεσία) και β) το προγραμματιστή μας Χριστόφορο Ρήγα που ήταν παρόν στην παρουσίαση που έγινε από πλευράς Υπουργείου στην Αθήνα καθώς και από το πρόεδρο της Ομοσπονδίας-ΕΟΒΕΑΜΜ Κο Σάκη Νικολόπουλο (άλλον έναν γνώστη του θέματος) που επίσης ήταν παρόν με τους στενούς συνεργάτες του στην παρουσίαση του ΗΜΑ στην Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά τα σχετικά έγγραφα της νομοθεσίας τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε περιληπτικά ώστε να έχετε και από την πλευρά μας μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση αλλά και την δυνατότητα να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

pdf icon 4 

1. Διαβάστε τους κωδικούς από το σχετικό αρχείο "ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ"

Στο συγκριμένο αρχείο θα βρείτε όλους τους κωδικούς – κατάλογος απόβλητων όπου φαίνονται ταξινομημένοι όλοι οι κωδικοί απόβλητων

 

pdf icon 4 

2. Διαβάστε εδώ τους κωδικούς από το αρχείο  "ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ"

Στο συγκριμένο αρχείο θα βρείτε όλους τους κωδικούς σε συνοπτική μορφή όπου οι κωδικοί φαίνονται ανά δραστηριότητα

 

iBooks  3. Δημιουργήσαμε ένα ebook για εσάς ώστε να μπορείτε να το ξεφυλλίσετε στο www.tosynergeio.gr/hma-help ώστε να το έχετε μπροστά σας για άμεση χρήση κατά την συμπλήρωση των στοιχείων.

 hma ebook link

hma webinar logo
 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε σχετικό Webinar εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, όπου οι προαναφερθέντες συνεργάτες μας θα παρουσιάσουν εν συντομία το ΗΜΑ αποκλειστικά και στοχευμένα για για όλους τους συνδρομητές μας, και θα απαντήσουν στα ερωτήματά σας.

 

pdf icon 4  4. Διαβάστε την εθνική νομοθεσία όπου και εδώ φαίνονται πάλι όλοι οι κωδικοί απόβλητων: "ΦΕΚ - Μέτρα και Όροι για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων"

 

Παράδειγμα:

hma eobeammΟ Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ κος Νικολόπουλος, μας έδωσε ένα καλό παράδειγμα που αφορά, εκτύπωση οθόνης από συνεργείο - φανοβαφείο.
Αν κάποιος έχει μόνο φανοποιείο ή μόνο βαφείο σίγουρα οι κωδικοί θα είναι λιγότεροι ή το αντίστροφο.

Fax hma


Παίρνοντας κωδικό ο επισκευαστής και μπαίνοντας μέσα στην βάση ΗΜΑ μπορεί να δει τα πεδία και να συμπληρώσει τα αντίστοιχα απόβλητα. Κάθε συνεργείο ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχει,  επιλέγει και τα αντίστοιχα πεδία μέσα στο ΗΜΑ.

Στις οδηγίες χρήσης (παραπάνω) δίνονται απαντήσεις και περιλαμβάνονται όλα τα ΦΕΚ και ο τρόπος που θα συμπληρώσουν οι επισκευαστές τα πεδία.

Ανάλογα με τις δραστηριότητες του κάθε συνεργείου θα προσδιορίσουν και τα απόβλητα μέσα στην βάση ΗΜΑ, τα όποια είναι αυτά που υπέβαλαν κάθε χρόνο στις ετήσιες εκθέσεις απόβλητων.

Αποφασίσαμε να αναρτήσουμε όλα αυτά τα ΦΕΚ και τις οδηγίες στο web και στα social media πιστεύοντας ότι συμβάλλουμε στην εξοικείωση της όλης διαδικασίας εφόσον δεν θα απευθυνθείτε σε ένα τεχνικό γραφείο για την υλοποίηση της εγγραφής και της υποβολής των ετήσιων εκθέσεων.

Ελπίζουμε ότι το μεταβατικό αυτό στάδιο θα εξομαλυνθεί με την πάροδο του χρόνου καθότι τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες θα είναι τσουχτερά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter