Ένας σύμμαχος σε δύσκολες καταστάσεις: Υποβοήθηση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης EBA (Emergency Brake Assist) [Video]

Η υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης υποστηρίζει τον οδηγό στα φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης, προσφέροντας αυτόματα τη μέγιστη ισχύ πέδησης. Εάν πατηθεί απότομα το πεντάλ του φρένου, η μονάδα ελέγχου του ABS αυξάνει την πίεση σε όλα τα φρένα, μέχρι να επιτευχθεί η οριακή τιμή για την επέμβαση του ABS.

Έτσι παράγεται η μέγιστη δύναμη πέδησης με τη δεδομένη πρόσφυση. Η μονάδα ελέγχου του ABS παρακολουθεί την πιθανότητα μιας ξαφνικής ενεργοποίησης των φρένων μέσω των εισόδων του διακόπτη του πεντάλ του φρένου και του αισθητήρα πίεσης της μονάδας υδραυλικού ελέγχου (HCU).

eba

Επιβράδυνση οχήματος με και χωρίς EBA, από επαγγελματία οδηγό και μη

Εάν με πατημένο το πεντάλ του φρένου η αύξηση της πίεσης ξεπεράσει μια καθορισμένη οριακή τιμή, τότε η μονάδα ελέγχου ABS ενεργοποιεί το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Εάν πατηθεί το πεντάλ του φρένου τόσο δυνατά ώστε να ενεργοποιηθεί το ABS στους μπροστινούς τροχούς, τότε η μονάδα ελέγχου του ABS αυξάνει την πίεση στα πίσω φρένα μέχρι να επιτευχθεί η οριακή τιμή για την επέμβαση του ABS. Το EBA παραμένει ενεργό μέχρι ο οδηγός να απελευθερώσει το πεντάλ του φρένου τόσο, ώστε η πίεση στη μονάδα υδραυλικού ελέγχου HCU να πέσει κάτω από μια οριακή τιμή που είναι αποθηκευμένη στη μονάδα ελέγχου του ABS.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης είναι πάντοτε ενεργή, ακόμα κι αν το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ελέγχου ευστάθειας έχει απενεργοποιηθεί.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter