Η Uber ανακοινώνει την υπηρεσία ιπτάμενων ταξί

Η NASA εργάζεται για το project των ταξί της Uber

  • Η Uber συνεργάζεται με τη NASA για το project της των ιπτάμενων ταξί που ονομάζεται Uber Elevate
  • Η Uber α΄πό τη συνεργασία αυτή με τη NASA θα μάθει πως επιτυγχάνεται η εναέρια διαχείριση της κυκλοφορίας για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα
  • Η Uber δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να δοκιμάσει τα ιπτάμενα ταξί στο Los Angeles, καθώς και το Dubai και το Dallas-Fort Worth το 2020

Η Uber θέλει να κατασκευάσει οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Αυτό θα επιτρέψει στα ιπτάμενα αυτοκίνητά της να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα. Θα πετούν σε χαμηλό υψόμετρο.

Αυτή είναι η πρώτη σύμπραξη της αρχικής επιχείρησης με μια ομοσπονδιακή κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ. Η NASA συνεργάζεται επίσης με άλλες εταιρείες για να αναπτύξει τη διαχείριση της κυκλοφορίας για αυτά τα οχήματα μικρού υψομέτρου.

"Η UberAir θα εκτελεί πολύ περισσότερες πτήσεις σε καθημερινή βάση από ό, τι έχει προηγουμένως μέχρι τώρα. Κάνοντας αυτό με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα απαιτεί μια θεμελιώδη αλλαγή στις τεχνολογίες διαχείρισης του εναέριου χώρου", δήλωσε ο Jeff Holden, δήλωσε.

«Συνδυάζοντας την εμπειρία της Uber στην τεχνολογία λογισμικού με την εμπειρία της NASA για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για το Uber Elevate».
Η συμφωνία της NASA είναι η τελευταία σε μια σειρά εταιρικών σχέσεων. Η Uber έχει επιτύχει να πάρει το UberAir - που είναι αυτό που ονομάζεται η νέα υπηρεσία - από το έδαφος.

Νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές του Dallas-Fort Worth και του Dubai  για να φέρει τα ιπτάμενα ταξί στις πόλεις αυτές. Επίσης, υπέγραψε συνεργασίες με κατασκευαστές αεροσκαφών και εταιρείες ακινήτων για να καταλάβει πού θα μπορούσαν να είναι οι χώροι απογείωσης και προσγείωσης για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Η Uber δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει το έργο στο Los Angeles το 2020 μαζί με τις ήδη ανακοινωθείσες πόλεις. Η εταιρεία αναμένει ότι η τιμή ενός ταξιδιού θα είναι ανταγωνιστική με το ίδιο ταξίδι αν γίνει με UberX. Σκοπός του είναι να εγκαθιδρύσει την υπηρεσία ιπτάμενων ταξί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Los Angeles.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter