Κοίλες (κούφιες) αλουμινένιες ζάντες. Μια τεχνολογία με πολλά πλεονεκτήματα.

Σήμερα οι ζάντες αλουμινίου προσφέρονται σχεδόν στα περισσότερο αυτοκίνητα στο εργοστασιακό εξοπλισμό ενώ και η ελεύθερη αγορά έχει να επιδείξει σημαντικές και αξιόλογες τεχνολογίες. Σε αυτές τις τεχνολογίες οι κοίλες (κούφιες)  αλουμινένιες ζάντες έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα ειδικά στην μείωση του βάρους που αποτελεί και μία επιθυμητή παράμετρο από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές.

Με την μείωση του βάρους στους τροχούς έχουμε πλεονεκτήματα σε τρείς τομείς:

  • Μείωση βάρους του αυτοκινήτου (στατικά)
  • Μείωση μη φερομένων μαζών
  • Μείωση περιστρεφόμενων μαζών

zada1

Στις περιστρεφόμενες μάζες (π.χ. τροχοί) τα πλεονεκτήματα της μείωσης βάρους επιδρούν πιο πολύ από ότι οι "στατικές μάζες" (π.χ. αμάξωμα), διότι πρέπει να υπερνικηθούν οι αντιστάσεις κατά την περιστροφή του τροχού.

Μία σημαντική λοιπόν συνεισφορά της μείωσης του βάρους είναι για αυτό ο κοίλος τροχός από αλουμίνιο

Η ζάντα ελαφρού κράματος με κοίλη τεχνολογία τοποθετήθηκε πρώτη φορά στο Audi A8, μειώνει το βάρος σε σχέση με την χυτή ζάντα αλουμινίου περίπου κατά 2 kg ανά τροχό.

Ο τροχός αποτελείται από 2 τμήματα. Το αστέρι, σαν κοίλο εξάρτημα , και το στεφάνι της ζάντας . Τα δύο τμήματα είναι συγκολλημένα μεταξύ τους.

Μαζί με τα πλεονεκτήματα από την μείωση του βάρους η κατασκευή από δύο τμήματα διευκολύνει τον συνδυασμό του αστεριού του τροχού με διαφορετικά πλάτη ζάντας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter