Ζημιά στον υπερσυμπιεστή από ξένο αντικείμενο - Τι μπορεί να συμβεί μετά από μία αντικατάσταση ενός χαλασμένου υπερσυμπιεστή;

Εάν ένας καινούργιος στροβιλοσυμπιεστής παρουσιάζει κακή απόδοση αμέσως μετά από μια επισκευή, αυτό μπορεί να συνδεθεί με ζημιά από ξένο αντικείμενο στον συμπιεστή που προκαλείται από προηγούμενες ζημιές.

Σε περίπτωση βλάβης λόγω έλλειψης λίπανσης, το παξιμάδι του συμπιεστή μπορεί να χαλαρώσει (Σχήμα 1) ως αποτέλεσμα αρπάγματος του ακτινικού εδράνου και της άμεσης επιβράδυνσης του άξονα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παξιμάδι πέφτει στο περίβλημα του φίλτρου αέρα όπου παραμένει και  στην χειρότερη περίπτωση δεν ανακαλύπτεται κατά την επισκευή (Σχήμα 2).

Όταν το όχημα λειτουργεί, το ξεχασμένο παξιμάδι καταλήγει στο τμήμα εισαγωγής του νέου υπερσυμπιεστή, όπου καταστρέφει την ευαίσθητη αλουμινένια φτερωτή του (Σχήμα 3).

Ως αποτέλεσμα, ο νέος υπερσυμπιεστής δεν μπορεί πλέον να συμπιέσει τον αέρα εισαγωγής και το όχημα υποφέρει από απώλεια ισχύος.

Η ζημιά από ξεχασμένα ξένα αντικείμενα είναι ο συνηθέστερος λόγος για να επαναλάβετε τις επισκευές, καθώς τα κομμάτια και τα ρινίσματα όταν δεν αφαιρούνται προσεκτικά, καταλήγουν στην παροχή του αγωγού του αέρα.

Προσοχή!

  • Είναι σημαντικό να βρεθεί και να αφαιρεθεί το χαλαρό παξιμάδι της φτερωτής.
  • Ολόκληρο το τμήμα εισαγωγής πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά και το φίλτρο του αέρα πρέπει πάντα να αντικαθίσταται!
  • Επιβάλλεται να καθαριστεί προσεκτικά ολόκληρη η γραμμή του αέρα εισαγωγής και να αντικατασταθεί το ενδιάμεσο ψυγείο αέρα

 

WorkshopData Car Truck

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter