Automechanika 2021

Καινοτόμα προϊόντα και τάσεις, επαγγελματική ανάπτυξη και δικτύωση

Η Automechanika Frankfurt δίνει προτεραιότητα στην προσωπική αλληλεπίδραση και την ψηφιακή δικτύωση

  • Ποια είναι τα τρέχοντα ζητήματα και τάσεις στη δευτερογενή αγορά;
  • Ποιες είναι οι μελλοντικές προκλήσεις για τα καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων, π.χ. λόγω της γρήγορης αύξησης των εναλλακτικών συστημάτων οδήγησης;

Η φετινή Automechanika Frankfurt Digital Plus θα πραγματοποιηθεί σε μια πιο συμπαγή μορφή, με ένα διαφορετικό μοντέλο προσαρμοσμένο για να ταιριάζει στην επικρατούσα κατάσταση, καθώς και με ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών. Υπάρχει μια ισχυρή ζήτηση για προσωπική αλληλεπίδραση, περίπου από το 75% των 200 εκθεσιακών εταιρειών που επιθυμούν να έχουν φυσικά περίπτερα στην έκθεση. Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι η Automechanika θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα ως Hypermotion - η έκθεση της βιομηχανίας logistics - στο Εκθεσιακό Κέντρο της Φρανκφούρτης. Αυτό θα δώσει στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας πολύτιμη έμπνευση, π.χ. όσον αφορά τις ελαστικές αλυσίδες εφοδιασμού, τη διαχείριση του στόλου και τα συστήματα IoT.

Impressions

Ο τομέας της aftermarket θα συναντηθεί επιτέλους πρόσωπο με πρόσωπο στην Automechanika, από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2021. Ο Olaf Musshoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt, λέει: Τα περίπτερα έχουν γίνει πολύ καλά δεκτά και ότι πολλές εταιρείες που έχουν εγγραφεί θέλουν να συναντηθούν ξανά στη Φρανκφούρτη. Ωστόσο, ακόμη και εκείνοι που δεν έρχονται στη Φρανκφούρτη μπορούν να λάβουν μέρος στο ευρύ φάσμα συμπληρωματικών προγραμμάτων μας. Χάρη στις νέες μας δυνατότητες στο διαδίκτυο, θα παρέχουμε επιπλέον επιλογές για παρουσίαση, για δικτύωση και για μια ευρεία διεθνή προσέγγιση."

Υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από άλλες χώρες αυτές τις μέρες: οι εκθέτες θα έρχονται όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Βουλγαρία, Κροατία, Λιθουανία, Γεωργία, Ουκρανία, Ρωσία, Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κορέα, Κίνα, Ταϊβάν και Αυστραλία.

Οι ακόλουθες εταιρείες, μεταξύ άλλων, θα εκθέσουν προιόντα και υπηρεσίες στο Εκθεσιακό Κέντρο της Φρανκφούρτης:

Schaeffler, Hunter, Liqui Moly GmbH, SATA, Mercedes-Benz Gebrauchtteile Center (Spare Parts Center), Snap-on Equipment GmbH, Alfred Kärcher Vertriebs GmbH, Otto Christ, WashTec GmbH, AVL DiTEST GmbH, Hengst, Heinrich Eibach, ABBT Arnott, AJUSA Auto Juntas, Audatex, Adriateh doo, BBT Automotive Components GmbH, AUTOonline GmbH, MAPCO Autotechnik GmbH, DINEX A / S, Gbb ATH Heinl, Schumacher, Auger Autotechnik, Erich Jaeger GmbH, Nissens Automotive A / S μαζί με AVA Benelux, Inforserveis SL, Visomax Coating, TÜV Rheinland, ZDK (Central Association of the German Motor Trade) και πολλές άλλες.

English AUM Body and Paint

Και εδώ είναι μερικές από τις εταιρείες που θα συμμετέχουν εξ ολοκλήρου στο διαδίκτυο: Continental με τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας ελαστικών, ElringKlinger AG, Mahle, Mol-Lub KFT, Body Shop News, Vogel Communications Group GmbH, Robert Bosch GmbH, οι οποίες υποστηρίζουν επίσης τα εργαστήρια για συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και την BMW AG με το τμήμα αυθεντικών ανταλλακτικών. Το τελευταίο θα εκθέτει για πρώτη φορά στην Automechanika Frankfurt.

Στιγμιότυπα προγράμματος στο Automechanika Frankfurt Digital Plus

Ως προθήκη καινοτομίας, εκπαιδευτικό κέντρο και εργαστήριο δοκιμών για αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και συνεργεία επισκευής, το Future Repair Shop 4.0 θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Αυτοκινητοβιομηχανίας (IfA), επιδεικνύοντας τις τεχνολογίες, τις διαδικασίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα του αύριο στην έκθεση. Θα υπάρχουν οκτώ μαθησιακοί σταθμοί στο ταξίδι των πελατών με έμφαση στο aftersales, δίνοντας στους επισκέπτες μια πρακτική εμπειρία τεχνολογικής αλλαγής. Οι επαγγελματίες της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία και νέα έμπνευση για τη δική τους επιχείρηση στο μέλλον.

Η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνικές εξελίξεις θέτουν νέες προκλήσεις στα καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων σε καθημερινή βάση. Για να συμβαδίσετε με όλα αυτά, είναι σημαντικό να συμμετέχετε τακτικά στην επαγγελματική ανάπτυξη. Όπως και πριν, θα πραγματοποιηθούν πρακτικά εργαστήρια στην εμπορική έκθεση. Θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με γνωστούς συνεργάτες και θα κατευθυνθούν ειδικά στα καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων. Θα υπάρξουν επίσης πολλές live επιδείξεις επισκευής ατυχημάτων, που θα φιλοξενηθούν από την FabuCar και τους Γιατρούς Αυτοκινήτων (Car Doctors-Die Autodoktoren).

Επιπλέον, η Automechanika Academy θα εκτελεί ένα ευρύ πρόγραμμα και στις τρεις ημέρες. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα θέματα του Tomorrow's Service & Mobility, Electromobility, 3D Printing και Car Wash θα παρουσιαστούν σε πολλές οραματιστικές ομιλίες, που θα δοθούν από επαγγελματίες και θα συζητηθούν σε συζητήσεις πάνελ. Όποιος διευθύνει ένα Συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων θα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Schadentalk (μια εκπομπή συνομιλίας για ζημιές στο όχημα), καθώς και για μια σειρά από συνομιλίες και συζητήσεις πάνελ για την καθημερινή επιχείρηση ενός καταστήματος επισκευής αυτοκινήτων.

Σε καιρούς κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος, το θέμα της κυκλικής οικονομίας και της ανακατασκευής - remanufacturing, γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Η πρώτη Ημέρα Ανακατασκευής Automechanika θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Ένωση Ανακατασκευαστών Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων (APRA - Automotive Parts Remanufacturers’ Association). Με την ευκαιρία αυτή, αρκετοί επαγγελματίες θα παρουσιάσουν το θέμα από διάφορες οπτικές γωνίες, με ευκαιρίες για ερωτήσεις.

Open air

Hypermotion Frankfurt στη διεπαφή της κινητικότητας και των logistics

Το Hypermotion Frankfurt έχει να κάνει με έξυπνες λύσεις στην κινητικότητα και την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), με πολλά συνέδρια εκτός από την παραδοσιακή έκθεση. Για παράδειγμα, ένα συναρπαστικό χαρακτηριστικό για ένα κοινό από την αυτοκινητοβιομηχανία του Hypermotion θα είναι το νέο σύστημα container της GH System GmbH. Θα παρουσιαστεί σε ένα ειδικό show και επίσης στο Future Mobility Park. Το νέο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι το περιφερειακό και το τοπικό επίπεδο. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό τυποποιημένο εμπορευματοκιβώτιο, το καινοτόμο σύστημα εστιάζει στην αποστολή αγαθών από άκρο σε άκρο. H RepairFix, μια νεοσύστατη εταιρεία, είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια εφαρμογή λογισμικού που έξυπνα δικτύωνει οδηγούς, διαχειριστές στόλου και καταστήματα επισκευής για την αντιμετώπιση ζημιών και συντήρησης.

Press information and photographic material:

www.automechanika.com/presse

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin