Η γοητευτική Aseel Al-Hamad οδηγεί μία F1. Η Σαουδάραβας επιχειρηματίας “κοντράρισε” σε μια χώρα που ύψωσε απαγορευτικό στις γυναίκες οδηγούς [Video]

Η Aseel πήρε την πρώτη της εμπειρία της Formula 1 σε μια μέρα εκπαίδευσης της Renault στις 5 Ιουνίου στο Le Castellet.

Η Η Aseel Al-Hamad είναι η πρώτη γυναίκα που εισάγει μια Ferrari στη Σαουδική Αραβία

saudi1

Η Aseel Al-Hamad, γυναίκα επιχειρηματίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σαουδο-Αραβικής Ομοσπονδίας Motorsport, έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος της Σαουδο-Αραβικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητων Αθλημάτων για να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο E20 της ομάδας Renault Sport Formula One στο κύκλωμα Le Castellet της Γαλλίας. Αυτό έγινε σαν μέρος του τελετουργικού της «Parade Passion» της Renault, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του πρώτου Γαλλικού GP, στα δέκα χρόνια. Είναι ο ίδιος ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Kimi Raikkonen που οδήγησε στη νίκη στο Grand Prix του Abu Dhabi το 2012. Η Renault και η F1 βοήθησαν την Aseel να συνεχίσει το πάθος της για μηχανοκίνητο αθλητισμό που έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια και το χρονοδιάγραμμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Η πίστα του Paul Castel από το Le Castellet, στο νικητήριο αγώνα  του 2012 Lotus Renault E20, έγινε την ημέρα που η απαγόρευση τελείωσε στις γυναίκες οδηγούς που κάθισαν πίσω από το τιμόνι στους δρόμους του βασιλείου του Περσικού Κόλπου.

Η Aseel πήρε την πρώτη της εμπειρία της δύναμης της Formula 1 σε μια μέρα εκπαίδευσης Renault στις 5 Ιουνίου στο Le Castellet. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε από τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της Renault Sport Formula One Team που βοήθησαν την Aseel να συνηθίσει στο απαιτητικό σιρκοιίτ σε ένα αυτοκίνητο της Renault πριν μεταβεί σε ένα αυτοκίνητο της Formula Renault και το αυτοκίνητο της Formula 1 E20 αργότερα.

Η Aseel Al-Hamad οδήγησε την Lotus Renault E20 τον νικητή του 2012

saudi2

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έλκεται από την πίστα αγώνων. Είναι η πρώτη γυναίκα που εισάγει Ferrari στη Σαουδική Αραβία, την έχει πάρει με αγωνιστική αγωνιστική 458 Spider σε αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο για να πάρει μέρος σε διαδρομές, σεμινάρια και επαγγελματικά μαθήματα αγώνων.

Η Aseel είπε: "Έχω αγαπήσει τους αγώνες και το μηχανοκίνητο αθλητισμό από πολύ νεαρή ηλικία και για να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο της Formula 1 πήγα πέρα από τα όνειρά μου και αυτό που νόμιζα ότι ήταν εφικτό. Είναι πραγματική τιμή να οδηγήσω το αυτοκίνητο της Renault Sport Formula One E20 μπροστά από το πλήθος στο Grand Prix της Γαλλίας, το οποίο ελπίζω να το κάνει την ημέρα που οι γυναίκες μπορούν να οδηγήσουν στους δρόμους του Βασίλειου της Σαουδικής Αραβίας δείχνει τι μπορείτε να κάνετε εάν έχετε το πάθος και το πνεύμα να ονειρεύεστε».

Ο κ. Jerome Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, δήλωσε: "Η Renault έχει πάντα αγκαλιάσει πρωτοπόρους και έχει επιδείξει ένα πρωτοποριακό πνεύμα." Επίσης, η Renault έχει ένα πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέλει να το μοιραστεί με κάθε είδους ανταγωνισμό με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. «χαίρομαι που βλέπω το πάθος της Aseel για αγώνες και τον ενθουσιασμό του για την επίδειξη της προσβασιμότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter