Renault EZ-GO Concept - Αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος [Video]

Άλλη μια παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης 2018

Το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να ενσωματώσει τις τελευταίες εξελίξεις της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, μετά την εισαγωγή των δύο αυτόνομων μοντέλων level 4, του Renault SYMBIOZ και του Nissan LEAF Easy Ride. 

Το EZ-GO, θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, αναζητώντας την πλήρη αυτοματοποίηση του αυτοκινήτου στην κατηγορία αυτοκινήτων κοινής χρήσης. Ως μοντέλο που σχεδιάστηκε ως αυτόνομο ταξί και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι έχει ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα μειώσει το λειτουργικό κόστος. Θα φτάσει σε κάποια στιγμή την παραγωγή;

Πιθανότατα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, αλλά είναι βέβαιο ότι η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν ένα αυτοτελές αυτόνομο μεταφορικό μέσο στα επόμενα χρόνια. Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να πάρει λύσεις από αυτό το Concept EZ-GO.

Το Reanult EZ-GO concept παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018, ως απλά ένα ρομποτικό όχημα υπηρεσιών, και στη φιλοσοφία του συμπληρώνει τα επιβατικά αυτοκίνητα και τις επιλογές δημόσιων συγκοινωνιών όπως το μετρό ή τα λεωφορεία. Το EZ-GO σχεδιάστηκε εκ του μηδενός από ένα σχεδιαστή (όπως μας είπε ο νεαρός ΕλληνοΕλβετός φοιτητής Κωνσταντίνος που δούλευε στο περίπτερο της Renault) στον οποίο δόθηκε η πληροφορία ότι σχεδιάζεις το αυτοκίνητο του μέλλοντος χωρίς να γνωρίζεις πως είναι τα αυτοκίνητα σήμερα, με γνώμονα άτομα ή μικρές ομάδες ανθρώπων.

Οι τροχοί του μοντέλου καλύπτονται από το αμάξωμα, ενώ τα πλαϊνά και οι πόρτες είναι διαφανείς. Έτσι, μπορεί να φανεί ότι έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση της αεροδυναμικής ενός αυτοκινήτου που αρχικά σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει το διαθέσιμο χώρο φιλοξενίας στο αμάξωμα, καθώς δεν έχει την γνωστή φυσιολογική οροφή. Η κατακόρυφα ανοιγόμενη πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση από το μπροστινό μέρος και φυσικά όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο μπορεί να καθίσεις όρθιος. Εκεί ακριβώς που στέκεται στην σχετική φωτογραφία ο Π. Καραμπίλας μέλος της δημοσιογραφικής αποστολής της εφημερίδας το «Σ».

Η Renault μέχρι στιγμής έχει δηλώσει μόνο ότι το concept car "ενσωματώνει το όραμά της εταιρείας για την κοινή αστική κινητικότητα". Ο Γάλλος κατασκευαστής πρόσθεσε επίσης ότι είναι "παθιασμένοι για τη διευκόλυνση της ζωής των πελατών τους", η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται αυτό το καινοτόμο EZ-GO.

Το EZ-Go είναι το όχημα της Renault για Αστική Κινητικότητα: Ηλεκτρικό, Συνδεδεμένο, Αυτόνομο και κοινόχρηστο. Μήπως έχετε διαβάσει κάπου το σλόγκαν αυτό; Είναι η πρόβλεψη της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ που διατυμπανίζει στο νέο μας B2C Portal www.futuremobility.gr

moto final

Το αυτόνομο αυτοκίνητο είναι πλέον στο level 5, δεν έχει θέση οδήγησης ή χειροκίνητο χειριστήρια  ή τιμόνι. Αυτό το μοντέλο αποτελεί το πρωτότυπο μιας φουτουριστικής ιδέας μεταφορών, με μια εξωτερική ψηφιακή οθόνη.

Ένα μήνα πριν την επίσημη, το αυτοκίνητο συλλήφθηκε από το φακό Ισπανικού περιοδικού στην Βαρκελώνη και αρκετοί περίεργοι το φωτογράφησαν καθώς έμοιαζε σαν κάτι από το διάστημα.  
 
Το μέλλον των μεταφορών είναι εκεί. Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσουμε το 2030 και πέρα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin