Σε δοκιμαστική λειτουργία μεταφοράς φορτίων το αυτόνομο εναέριο όχημα της EHang στην Κίνα [video]

Η κινέζικη εταιρεία EHang πέτυχε ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά της να αυξήσει τη χρηστικότητα των αυτόνομων εναέριων οχημάτων της. Η Διοίκηση της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CCAC) της χορήγησε άδεια ώστε τα εναέρια ταξί της εταιρίας να εκτελούν και μεταφορές φορτίων.

Σύμφωνα με κανονισμούς που θεσπίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 από την CAAC, η EHang γίνεται η πρώτη εταιρεία που λαμβάνει πιστοποίηση αξιοπλοΐας για το αυτόνομο εναέριο όχημα της ως προς τη μεταφορά φορτίων. Τώρα διεξάγονται δοκιμές εναέριων μεταφορών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, στην πόλη Taizhou της Κίνας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται δοκιμές μεταφοράς φορτίων προς τις κορυφές των γειτονικών λόφων από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθώς και προς τα νησιά από τις ακτές.

Το αυτόνομο εναέριο όχημα που είναι πλέον πιστοποιημένο για τη μεταφορά φορτίων βάρους 150 κιλών ανά πτήση είναι το EHang 216, ένα αυτόνομο διθέσιο ηλεκτρικό «ταξί» του οποίου η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 km/h και μέγιστη διάρκεια πτήσης έχει διάρκεια 21 λεπτών ανά φόρτιση.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από την ανακοίνωση της EHang για συνεργασίες αεροπορικού τουρισμού με την LN Holdings, με σκοπό την εναέρια μεταφορά επισκεπτών ξενοδοχείων σε αξιοθέατα, και θεωρείται ότι είναι η πρώτη από μια σειρά αεροπορικών υπηρεσιών logistics που σκοπεύει να αναλάβει η κινέζικη εταιρία.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που η CAAC και η EHang πήραν το προβάδισμα στην πρώτη έγκριση εμπορικής πιλοτικής λειτουργίας αυτόνομων επιβατηγών εναέριων οχημάτων για χρήση σε εναέριες μεταφορές εμπορευμάτων ", δήλωσε ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hu Huazhi. "Αυτή η έγκριση έχει μεγάλη σημασία. Για την EHang, μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης και να επιταχύνουμε την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας των αυτόνομων εναέριων οχημάτων και των λύσεων της εναέριας κινητικότητας για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Θέτει επίσης τα θεμέλια για τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν από κοινού και να δημιουργήσουν ένα συντονισμένο, υποστηρικτικό και βιώσιμο ρυθμιστικό περιβάλλον. Αυτό θα ωφελήσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των υποσχόμενων εφαρμογών Αστικής Εναέριας Κινητικότητας."

Πηγή: https://www.ehang.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin