Ιστορία του αυτοκινήτου…… μέσα από ένα μουσείο (ΜΕΡΟΣ Β)

Autoworld, ένα μουσείο που συγκεντρώνει τα μικρά και μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα της αυτοκίνησης.

Τα μικρά και μεγάλα θαύματα της τεχνολογίας που ζωντανεύουν στο νου του κάθε επισκέπτη την “άλλη” εποχή που θα ήθελε να γνωρίσει από κοντά, να την αγγίξει, να την αισθανθεί και να αφήσει την φαντασία του να ταξιδέψει μέσα από ένα “τέτοιο” αυτοκίνητο. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν μαζί του με τις μηχανές του χρόνου…

1900…Τα ωραία χρόνια “Belle Époque”

Ένα όνειρο για τα άλογα, ίσως από τα πανάρχαια χρόνια, για τον άνθρωπο έγινε πραγματικότητα το 18ο αιώνα, όταν ο άνθρωπος επινόησε τον ατμό, το πετρέλαιο, το αέριο, την ηλεκτρική ενέργεια και άρχισε να τα χρησιμοποιεί για να κινήσει τις πρώτες “άμαξες”, τις άμαξες χωρίς άλογα.

De Dion-Bouton …τεχνολογία και πολυτέλεια

Μοντέλο Vis-a-Vis εταιρίας De Dion Bouton, 1899Μοντέλο "Vis-a-Vis μια από τις δημιουργίες των μηχανικών και της ομώνυμης εταιρείας De Dion-Bouton ήταν το περίφημα "Vis-a-Vis", που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1899 και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για πολλά χρόνια.

Το 1901 εμφανίστηκε το μοντέλο G- type, κινείτο από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 498 cc τοποθετημένο στο πίσω μέρος του οχήματος.

 

Krieger 1906 … τα ηλεκτροκίνητα

Η εταιρεία Krie­ger ιδρύθηκε το 1897 για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων ταξί, τα οποία απολάμβαναν σημαντική επιτυχία στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Ηλεκτροκίνητο ταξί από την Krieger, 1906Η εταιρεία παρήγαγε και ιδιωτικά αυτοκίνητα, μιας και ο ηλεκτρικός κινητήρας, αθόρυβος και καθαρός ήταν ο πλέον κατάλληλος για την πόλη.
Αυτό το μοντέλο είχε δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στους εμπρός τροχούς.

Το όχημα είχε μέγιστη ταχύτητα 35 χλμ / ώρα, αυτονομία που έφτανε τα 90 χιλιόμετρα, και μπαταρίες με βάρος 550 kg.

Η Krieger συνέχισε την παραγωγή και αργότερα σε συνεργασία με την εταιρεία Milde κατά τα έτη 1940-44 κατασκεύασαν και ηλεκτροκίνητα φορτηγά οχήματα.

 

La Ne, τρικύλινδρη μοτοσικλέτα, 1906"La Ne " …η τρίκυκλη μοτοσικλέτα

‘Ετος 1906 ο Γάλλος Lacroix-de Laville, γνωστός και ως "La Ne" με πάθος για τις τρικύλινδρες μοτοσικλέτες κατασκεύασε την "La Ne" επάνω σε ξύλινο πλαίσιο ένας μονοκύλινδρος κινητήρας "De Dion" με πλανητικό σύστημα δύο ταχυτήτων έδινε κίνηση στους πίσω τροχούς με ιμάντα.

Είχε ένα μηχανισμό διεύθυνσης τύπου "λαγουδέρας" που όμως έκανε δύσκολο τον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Κατασκευάστηκε  μικρός αριθμός μοτοσικλετών.

 

Renault 1908Renault 1908

Η Renault έγινε γνωστή  (ήταν σε μεγάλο βαθμό) από την συμμετοχή της σε αγώνες αυτοκινήτων πριν τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με πολλές νίκες σε Γαλλία και Αμερική, όπως ο αγώνας δρόμου Παρίσι-Βιέννη το 1902, ο Marcel Renault έκανε την φίρμα διεθνώς γνωστή. Τα 20 και 30 hp Renault V κατασκευάζονται από το 1908 και είναι εφοδιασμένα με αμάξωμα δύο θέσεων. Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 4.4 λίτρων, κινεί το αυτοκίνητο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter