Η Maserati αλλάζει κατεύθυνση προς τα ηλεκτρικά οχήματα [video]

Όλα τα μοντέλα της Maserati θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικές μονάδες κίνησης από το 2019

Ο Ιταλικός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην στροφή της Fiat Chrysler Automobiles προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάνοντας την αρχή με την Alfieri
Κάθε νέο μοντέλο Maserati θα χρησιμοποιεί κάποια μορφή ηλεκτρικής κίνησης από το 2019, αποκάλυψε ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Sergio Marchionne.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με επενδυτές, ο επικεφαλής της μητρικής εταιρείας της Maserati δήλωσε ότι η φίρμα θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην στροφή του γκρουπ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, βλέποντας την μισή γκάμα του γκρουπ να αξιοποιεί κάποια μορφή ηλεκτρικής κίνησης έως το 2022.

Η μάρκες του γκρουπ FCA, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Fiat, Alfa Romeo, Chrysler και Dodge, θα επωφεληθούν από το νέο σχέδιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο κος Marchionne είπε πως η Maserati θα αλλάξει σχεδόν όλες τις επενδύσεις της στις μονάδες κίνησης σε ηλεκτρικές «μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των επόμενων δύο μοντέλων της εταιρείας».

Η πρώτη νέα ηλεκτρική Maserati προβλέπεται να ανακοινωθεί το 2020 και θα βασίζεται στο concept Alfieri το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014. Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα.

Πρίν από τότε, η Maserati θα προσφέρει υβριδικές εκδόσεις των υπάρχοντων μοντέλων της, με την Levante SUV να εγκαινιάζει πιθανότατα μια υβριδική plug-in μονάδα κίνησης στην γκάμα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Maserati Ευρώπης Giulio Pastore: «Η τρέχουσα πλατφόρμα επιτρέπει την μετατροπή σε υβριδική τεχνολογία. Δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι ώστε το 2019 να είμαστε έτοιμοι για την μετατροπή στην υβριδική τεχνολογία».

Ο κος Marchionne δήλωσε πως η FCA ήταν διστακτική στην επένδυση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι πρόσφατα κυρίως λόγω αβεβαιότητας, μέχρι που είδαν ότι ο δρόμος προς αυτά είχε ξεκαθαρίσει. Είπε επίσης πρόσφατα ότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει η εταιρεία του Elon Musk που να μην μπορεί να το κάνει η Maserati.

Παρά το ότι έχει αποτελέσει μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού, ο κος Marchionne δεν θα είναι επικεφαλής της FCA κατά την μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο 65 ετών Ιταλοκαναδός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στο τέλος του 2019.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το πρώτο ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο της Maserati, το οποίο θα βασίζεται στο concept Alfieri, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter