Πώς λειτουργεί: Σύστημα Εξουσιοδότησης Εκκίνησης 4 Mercedes Benz (3ο Μέρος)

Εκκίνηση με μπουτόν

Εάν το κουμπί εκκίνησης κινητήρα εισαχθεί στο EIS, η συμπεριφορά του αλλάζει. Τα οχήματα με το σύστημα 6ης γενιάς συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο: Χωρίς το πεντάλ του φρένου να είναι πατημένο, το πρώτο πάτημα κουμπιού ισοδυναμεί με τη Θέση Β και το δεύτερο πάτημα ισοδυναμεί με τη Θέση C. Εάν πατηθεί το πεντάλ του φρένου, το πρώτο πάτημα ξεκινάει τον κινητήρα . Και στις δύο περιπτώσεις – θέση C ή κινητήρας σε λειτουργία – άλλο ένα πάτημα σβήνει την ανάφλεξη.

mercedes benz drive authorization system 4 3o meros 1

Ο κινητήρας ξεκινά (και σταματά) χρησιμοποιώντας αυτό το κουμπί. Στα οχήματα DAS4 που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Generation 6, δεν υπάρχει υποδοχή κλειδιού στο όχημα.

Στο σύστημα 6ης γενιάς, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα ανταλλάσσονται μεταξύ του EIS και του SmartKey με το πρώτο πάτημα του κουμπιού χρησιμοποιώντας σήματα ραδιοσυχνοτήτων: Το EIS ξυπνά το SmartKey χρησιμοποιώντας το σύστημα κεραίας KEYLESS GO ή KEYLESS START και το κλειδί αποκρίνεται μεταδίδοντας τα δεδομένα του στο EIS. Εάν το SmartKey δεν ανταποκρίνεται, εμφανίζεται ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων: "Τοποθετήστε το κλειδί στη σημειωμένη θέση". Υπάρχει ένα κρυφό επαγωγικό πηνίο στον αποθηκευτικό χώρο, αν και η ακριβής θέση μπορεί να διαφέρει μεταξύ των μοντέλων. Η τοποθέτηση του κλειδιού εκεί επιτρέπει την εκκίνηση του οχήματος, αν και υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση — μερικά δευτερόλεπτα — ενώ παρέχεται αρκετή ενέργεια στο SmartKey για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Σημειώστε ότι πολλά νεότερα μοντέλα ενσωματώνουν το σύστημα KEYLESS GO στο EIS.

mercedes benz drive authorization system 4 3o meros 3

Εάν η μπαταρία του κλειδιού έχει εξαντληθεί, ο κινητήρας μπορεί να ξεκινήσει: Τοποθετήστε το κλειδί στην σημειωμένη περιοχή (που φαίνεται εδώ σε ένα μοντέλο 213 E-Class) και ένα κρυφό πηνίο θα παρέχει αρκετή ενέργεια στο κλειδί για να εκτελέσει τις λειτουργίες ασφαλείας DAS4 .


 

mercedes benz drive authorization system 4 3o meros 2

Η θέση για το κλειδί σε ένα βαν Sprinter Model 907.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin