Η Toyota θα παρουσιάσει το προοριζόμενο για την Ευρώπη νέο της ηλεκτρικό SUV μέσα στο 2021

Διαστάσεις παρόμοιες με αυτές του RAV4 θα έχει το πρώτο από τα έξι μοντέλα που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού με την Subaru

Η Toyota θα αποκαλύψει ένα νέο ηλεκτρικό της SUV μέσα στο 2021, και το πρώτο μοντέλο θα βασίζεται σε μια ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV), ξεκινώντας έτσι την παρουσίαση μιας ταχέως αναπτυσσόμενης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το σημερινό RAV4, αν και θα είναι ένα μοντέλο BEV με μια αποκλειστική αρχιτεκτονική, και τώρα είναι έτοιμο να αποκτήσει όνομα. Η Toyota λέει ότι το SUV έχει προσαρμοστεί ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά και θα κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο μηδενικών εκπομπών της TOYOTA στην Ιαπωνία.

Αυτό το SUV θα είναι το πρώτο από τα έξι BEV που έχει προγραμματιστεί να χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα e-TNGA που η Toyota έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη Subaru. Αυτή η αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οχήματα με διαφορετικά μήκη και μεταξόνια.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συστήματα κίνησης τοποθετημένα εμπρός, πίσω και στους δύο άξονες, επιτρέποντας την τοποθέτηση κινητήρων και στους δύο άξονες, και με ένα ευρύ φάσμα χωρητικότητας των συστοιχιών μπαταριών. Η Toyota ισχυρίζεται επίσης ότι η γνώση που απέκτησε από τα υβριδικά της μοντέλα θα της επιτρέψει να αυξήσει τόσο την αυτονομία κίνησης όσο και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Toyota to reveal new European GR 2

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων της Toyota για την Ευρώπη, ο Andrea Carlucci, δήλωσε ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι «πολύ ευρωπαϊκό στο DNA και στο σχεδιασμό του». Εξήγησε ότι ένα SUV μεγέθους RAV4 επιλέχθηκε για το πρώτο BEV της Toyota, επειδή «το αυτοκίνητο θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο και προσφέρει την καλύτερη ισορροπία για να συνδυάσουμε τις ανάγκες όλων των περιοχών». Πρόσθεσε: «Είναι αρκετά προφανές ότι υπάρχει όγκος πωλήσεων στα πιο συμπαγή μοντέλα και αυτό θα το προσεγγίσουμε στο μέλλον με άλλα μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά».

Η Toyota έχει δηλώσει επίσης ότι στα άλλα μοντέλα που σχεδιάστηκαν για την πλατφόρμα e-TNGA θα περιλαμβάνονται ένα συμπαγές SUV που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Suzuki, ένα crossover, ένα μεγάλο SUV, ένα saloon και ένα MPV. Η Toyota επενδύει επίσης σε έρευνα σχετικά με τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να λανσάρει ένα "μαζικής παραγωγής" BEV χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία "κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2020".

Εκτός από το νέο ηλεκτρικό SUV, η Toyota θα κυκλοφορήσει επίσης τις εκδόσεις BEV των φορτηγών Proace και Proace City την επόμενη χρονιά. Ενώ η άφιξη των μοντέλων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA θα συμπληρώσει γρήγορα την προσφορά των BEV της Toyota, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο να προσφέρει μια σειρά ηλεκτρικών επιλογών, με υβριδικά, επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα και μοντέλα ενεργειακών στοιχείων υδρογόνου. Η μεγάλη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην πώληση 5,5 εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ετησίως έως το 2025.

Στην Ευρώπη, η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 60 νέα ή αναβαθμισμένα εξηλεκτρισμένα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025. Μέχρι τότε, αναμένει ότι πάνω από το 70% των πωλήσεών της θα είναι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων, με τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας και τα αυτοκίνητα με ενεργειακά στοιχεία υδρογόνου να αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 10 % των πωλήσεων το κάθε ένα.

Πηγή: Toyota to reveal new European-focused electric SUV in 2021 | Autocar

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin