Η Cummins υποσκελίζει την Tesla με το νέο ηλεκτροκίνητο φορτηγό

Το AEOS θα μπορούσε να φέρει στους δρόμους ηλεκτρικά φορτηγά.

Η Tesla θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτροκίνητων φορτηγών τον Οκτώβριο - αλλά ένας άλλος σημαντικός παίκτης στο μεγάλο παιχνίδι απλά νίκησε την Tesla στη διείσδυση παρουσιάζοντας πρώτος το δικό του εναλλακτικό φορτηγό μεταφορών.

 

Η Cummins, μια εταιρεία που είναι συνώνυμη με τους κινητήρες ντίζελ, μόλις αποκάλυψε ένα όχημα που ονομάζεται AEOS που είναι ένα ηλεκτρικά τροφοδοτούμενο κατηγορίας φορτηγών με καμπίνα. Το φορτηγό εναλλάσσει τον κανονικό κινητήρα 12 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ μπαταρίας 140 KWh.

Το φορτηγό AEOS θα έχει μια αυτονομία από 100 μίλια ανά φόρτιση, σύμφωνα με την Cummins, που σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί για μικρότερες διαδρομές σε αστικές περιοχές αντί για μεγάλες μετακινήσεις στον αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον πακέτα μπαταρίας μπορούν να επεκτείνουν το εύρος σε περίπου 300 μίλια για μεγαλύτερες διαδρομές, αν είναι απαραίτητο.

Το concept έχει μερικές άλλες επιλογές για την παραγωγή ενέργειας ενώ βρίσκεστε και στο δρόμο.

Υπάρχει ένα αναγεννητικό σύστημα πέδησης και η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα να ενσωματώσει τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του ρυμουλκούμενου για να στείλει ακόμα περισσότερο ρεύμα στη μπαταρία.

Η μπαταρία θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φορτιστεί, σύμφωνα με την Fortune, αλλά η Cummins ελπίζει να μειώσει αυτή τη διαδικασία σε μόλις 20 λεπτά μέχρι το 2020.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin