Mercedes-Benz Trucks: Παρουσίασε το eActros Μαζικής Παραγωγής με Αυτονομία 400 km

Η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε στις 30 Ιουνίου την έκδοση μαζικής παραγωγής του eActros. Το ηλεκτρικό φορτηγό μπαταρίας για διανομές βαρέως τύπου έχει βελτιώσει αισθητά τα δεδομένα απόδοσης σε σύγκριση με τα πρωτότυπα που δοκιμάστηκαν από τους πελάτες – δοκιμαστές για δύο χρόνια. Η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους στο Wörth.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του eActros

Το σημείο αναφοράς του ηλεκτρικού φορτηγού είναι ένας ηλεκτρικός άκαμπτος άξονας με δύο ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες και ένα σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων. Οι δύο υδρόψυκτοι κινητήρες παράγουν συνεχή ισχύ 330 kW και έχουν μέγιστη απόδοση 400 kW.

Η αποθήκευση ενέργειας του μοντέλου μαζικής παραγωγής αποτελείται από τρεις ή τέσσερις συστοιχίες μπαταριών τοποθετημένες στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με την καθεμία να έχει χωρητικότητα 105 kWh. Κατά συνέπεια, η μέγιστη χωρητικότητα του συγκροτήματος των μπαταριών ανέρχεται σε 420 kWh, η οποία θα παρέχει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα.

Τα eActros θα μπορούν να φορτιστούν με ταχυφορτιστές ισχύος έως και 160 kW. Στη διαμόρφωση με τρεις μπαταρίες (315 kWh), η διαδικασία φόρτισης από το 20 έως 80 τοις εκατό της χωρητικότητας θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγο περισσότερο από μία ώρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

eactros 2

Άλλα ενδιαφέροντα ειδικά χαρακτηριστικά

Η Mercedes Benz Trucks θέτει το ωφέλιμο φορτίο της βασικής έκδοσης του eActros σε 40 τόνους. Επιπλέον, το επίπεδο θορύβου είναι μόνο 60 dB, γεγονός που καθιστά επίσης δυνατές τις νυχτερινές παραδόσεις, όπου η νομοθεσία επιβάλει όρια στις εκπομπές ήχου. Η κατασκευάστρια εταιρία υπογραμμίζει επίσης ότι πολλά συστήματα υποβοήθησης στο eActros προορίζονται να διασφαλίσουν ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, συμπεριλαμβάνοντας συστήματα όπως το MirrorCam στον βασικό εξοπλισμό.

Το ολιστικό οικοσύστημα

Δεδομένου ότι η Mercedes-Benz Trucks πιστεύει ότι η αγορά ενός eActros είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τις μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων, η εταιρεία θα παρέχει στις εταιρείες logistics ένα συμπληρωματικό πακέτο συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και ψηφιακών εργαλείων, για τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Αυτό το «ολιστικό οικοσύστημα», όπως το αποκαλεί ο κατασκευαστής, έχει ως στόχο να βοηθήσει στην ενσωμάτωση του eActros στους στόλους των εταιριών, να εγγυηθεί την υψηλή διαθεσιμότητα χρήσης του οχήματος και να βελτιστοποιήσει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τελικές προδιαγραφές του μοντέλου παραγωγής βασίζονται σε όλα τα ευρήματα του προγράμματος «Στόλος Καινοτομίας eActros» που ξεκίνησε το 2018 και την επακόλουθη στενή ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με τους πελάτες - δοκιμαστές. Η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε στις δοκιμές δέκα πρωτότυπα eActros στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φορτηγά 18 ή 25 τόνων σε δύο φάσεις δοκιμών από σχεδόν 20 πελάτες - δοκιμαστές.

eactros 3

Η Μαζική Παραγωγή

Η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους στο εργοστάσιο στο Wörth am Rhein. Κατά τη συναρμολόγηση, τα μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών θα «χτίζονται» παράλληλα με φορτηγά που θα διαθέτουν συμβατικά συστήματα κίνησης.

Για την ευέλικτη παραγωγή πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα εντατικές προετοιμασίες, όπως η κατασκευή μιας νέας γραμμής συναρμολόγησης για την εγκατάσταση των εξαρτημάτων υψηλής τάσης (συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των μπαταριών που θα συναρμολογούνται στο Mannheim). Τα eActros θα εισάγονται στη συνέχεια στην κανονική διαδικασία παραγωγής για ολοκλήρωση της συναρμολόγησης και τελικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Mercedes-Benz Trucks, δεδομένου ότι οι ηλεκτρικοί άξονες έχουν κυρίως την ίδια βάση με αυτούς των συμβατικών μοντέλων, μπορεί να γίνει προσυναρμολόγηση στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής παράλληλα με τους άξονες που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά μοντέλα μαζικής παραγωγής
.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin