Το Ελσίνκι διερευνά τη μετατροπή των συμβατικών βαρέων οχημάτων του σε ηλεκτροκίνητα

Η φινλανδική πρωτεύουσα Ελσίνκι σχεδιάζει να μετατρέψει τα υπάρχοντα βαρέα οχήματα του σε ηλεκτροκίνητα στο πλαίσιο του έργου Stara eRetrofit.

Η μετατροπή του πρώτου φορτηγού, ενός παλιού Scania P320, έχει ήδη ξεκινήσει. Οι δοκιμαστικές διαδρομές προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η απόκτηση σημαντικών δεδομένων σχετικά με το λειτουργικό κόστος, τις απαιτήσεις συντήρησης και τη σκοπιμότητα της ηλεκτροκίνησης των βαρέων οχημάτων. Για το σκοπό αυτό, έχει ξεκινήσει η μετατροπή του εν λόγω Scania P320, ενός φορτηγού που ανήκει στην πόλη του Ελσίνκι. Τους «πρώτους μήνες» του έτους, το βαρύ όχημα, το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί σε ηλεκτροκίνητο, αναμένεται να είναι ξανά σε λειτουργία.

«Εάν η ηλεκτροκίνηση αυτού του μεμονωμένου φορτηγού δικαιολογεί το κόστος μετατροπής και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες λειτουργικότητας, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα σε μεγαλύτερη κλίμακα για ολόκληρο τον στόλο», δήλωσε ο Paavo Lehmonen, διευθυντής ανάπτυξης στο Helsinki City Construction Services. Με άλλα λόγια, πιθανώς η πόλη είναι έτοιμη να μετατρέψει ολόκληρο τον στόλο βαρέων οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα.

Για το έργο Stara eRetrofit, η εταιρεία καινοτομίας της πόλης Forum Virium Helsinki και η κατασκευαστική εταιρεία Stara, μια εταιρεία που επίσης ανήκει στο Δήμο, συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τάμπερε και το Κέντρο Τεχνικής Έρευνας της Φινλανδίας VTT.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Καινοτομίας του Δήμου του Ελσίνκι. Το σκεπτικό πίσω από το Stara eRetrofit είναι ότι η ηλεκτροκίνηση βαρέων οχημάτων εξελίσσεται αργά, ειδικά λόγω των μακρών κύκλων λειτουργίας τους. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα νέων ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά εξακολουθεί να είναι πολύ περιορισμένη και δαπανηρή.

Πηγή: forumvirium.fi

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin