Εμπορευματικές μεταφορές και ηλεκτρονικό μητρώο

Το υπουργείο μεταφορών σε ανακοίνωσή του θα θεσμοθέτηση μητρώο και μηχανισμούς ελέγχου στις εμπορευματικές μεταφορές

Την θεσμοθέτηση μητρώων και μηχανισμών ελέγχου στις εμπορευματικές μεταφορές ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε …

Δημιουργούμε το Ψηφιακό Μητρώο Οδικών Μεταφορών όπου καταγράφονται ψηφιακά ανά επιχείρηση τα στοιχεία, η έδρα, οι ιδιοκτήτες, τα μισθωμένα οχήματα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές, οι οδηγοί και η εργασιακή σχέση που έχουν με την επιχείρηση.

κ. Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Επίσης προβλέπεται η διαδικτυακή εφαρμογή ηλεκτρονικής καταγραφής των στοιχείων των διενεργούμενων οδικών εμπορευματικών μεταφορών πριν τη διενέργειας οποιασδήποτε μεταφοράς.

Αυτά θα είναι δύο συστήματα που μπορούν να εφαρμοσθούν μόλις δημιουργηθούν, ελεγκτικά όργανα και από την Τροχαία και από άλλους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προσδιορισθούν ποια προϊόντα μεταφέρονται, με ποια αυτοκίνητα μεταφέρονται, αν επιτρέπεται, αν τηρούνται οι προδιαγραφές που υπάρχουν ή δεν τηρούνται, με πολύ εύκολο τρόπο. Σήμερα, απαιτούνται μικτά κλιμάκια από τρεις Υπηρεσίες και οι έλεγχοι αυτοί μάλλον δεν είναι αυτοί που έπρεπε να είναι.

Θεσμοθετείται επίσης «Παρατηρητήριο προδιαγραφών συντελεστών κόστους και τιμών μεταφορικού έργου οδικών μεταφορών», όπου θα καταγράφεται το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των οχημάτων, το κόστος των διοδίων και άλλα κόστη που επηρεάζουν το κόστος μεταφοράς όπως και στατιστικά δεδομένα και η επεξεργασία τους.

Αυτό όπως αναφέρθηκε θα βοηθήσει πάρα πολύ γιατί ανθεί η εικονική μεταφορά της έδρας επιχειρήσεων μεταφορών σε γειτονικές χώρες για φορολογικούς λόγους, δηλαδή για λόγους φοροδιαφυγής, ενώ όλο το μεταφορικό έργο γίνεται στη χώρα μας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin