Η FEV αναπτύσσει λύσεις μείωσης των εκπομπών για βαρέα οχήματα [Video]

Για να βοηθήσει τους κατασκευαστές να ανταποκριθούν στους κανονισμούς για τις εκπομπές CO 2 που δημιουργούνται από τα νέα βαρέα επαγγελματικά οχήματα και να βελτιώσουν τη μέση εμβέλεια οχημάτων, η FEV έχει αναπτύξει μια σειρά λύσεων που συνδυάζουν στοχευμένη πλοήγηση με αξιολογημένη χρήση ενέργειας, όπως τρόπους οδήγησης και διαδρομές ανάκτησης ενέργειας και επαναφόρτισης.

Ανεξάρτητα από τον τύπο κίνησης, η FEV προβλέπει ότι τα φορτηγά του αύριο θα χαρακτηρίζονται από έννοιες προγνωστικού ελέγχου που βασίζονται στη δικτύωση οχημάτων, και έτσι αναπτύσσει επί του παρόντος λύσεις που παρακολουθούν το στυλ οδήγησης σε πραγματικό χρόνο συλλέγοντας και αξιολογώντας παραμέτρους και δεδομένα υποδομής τόσο μέσω 4G όσο και 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Οι τυπικές πληροφορίες που παρακολουθούνται περιλαμβάνουν τη θέση του οχήματος, τις πινακίδες κυκλοφορίας, τα φανάρια κυκλοφορίας και το χρόνο λειτουργίας τους  και πληροφορίες τιμών από τους σταθμούς φόρτισης στις προγραμματισμένες και εναλλακτικές διαδρομές του οχήματος. Ο αριθμός των άλλων οχημάτων στο δρόμο και η συμπεριφορά αυτών των άλλων χρηστών του δρόμου αξιολογούνται επίσης. Μέσω αυτής της τεχνολογίας, η FEV επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη απόδοση του οχήματος και να ελαχιστοποιήσει το λειτουργικό κόστος για τους πελάτες της.

Εκτός από την παρακολούθηση του στυλ οδήγησης, η FEV χρησιμοποιεί τη δυναμική της υπολογιστικής ροής (CFD) για τη βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών των ηλεκτρικών φορτηγών που απαιτούν λιγότερη ψύξη στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Η ανάπτυξη CFD επέτρεψε την αύξηση του μεγέθους της καμπίνας, ενώ η αεροδυναμική αντίσταση μειώθηκε έως και 10%, με αποτέλεσμα λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Με πολλά οχήματα του μέλλοντος που αναμένεται να είναι -ηλεκτρικά μπαταρίας, ή που τροφοδοτούνται με κυψέλες καυσίμου ή τροφοδοτούνται από κινητήρα καύσης υδρογόνου, η FEV δηλώνει ότι θα εφαρμόσει νέες μεθόδους πλήρους ανάπτυξης οχημάτων.

«Οι πελάτες μας εκτιμούν την ολιστική ανάπτυξη οχημάτων από μία μόνο πηγή και τα σχετικά πλεονεκτήματα χρόνου και κόστους. ειδικά όταν πρόκειται για την κάλυψη νέων απαιτήσεων εκπομπών ρύπων », δήλωσε ο καθηγητής Pischinger. "Η FEV διαθέτει την τεχνογνωσία και τους πόρους για να συνδυάσει τις ικανότητές της σε διάφορους κλάδους, προκειμένου να προσφέρει τη βέλτιστη βιώσιμη λύση οχημάτων σύμφωνα με το ενδιαφέρον του πελάτη."

Για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των ηλεκτρικών φορτηγών μπαταρίας, για παράδειγμα, η FEV έχει αναπτύξει ένα κλιμακούμενο σύστημα αρθρωτών μπαταριών που επιτρέπει την ενσωμάτωση υφιστάμενων και συγχρονισμένων μπαταριών από τον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων. Ένα σύστημα διαχείρισης μπαταριών (BMS) αναπτύχθηκε επίσης για τον συντονισμό των επιμέρους μπαταριών. Παράλληλα, η FEV έχει αναπτύξει concept συσκευασίας Cell-to-Pack που επιτρέπουν μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας σε επίπεδο μπαταρίας για να αυξήσουν την καταλληλότητα μεγάλων αποστάσεων των επαγγελματικών οχημάτων.

Η FEV έχει επίσης αναπτύξει μια σειρά λύσεων για πελάτες που βλέπουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, όπως συμπλέκτη σκύλας - dog clutch και σύστημα ηλεκτρομηχανικής ενεργοποίησης για χρήση σε αυτόματα κιβώτια 3 ταχυτήτων για βαρέα φορτηγά.

Δείτε το σχετικό Video

Πηγή

FEV develops emission-reduction solutions for heavy-duty vehicles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin