Η MAN Ελλάς αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των ταχύστροφων κινητήρων MAN.

Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της και της ενδυνάμωσης του ονόματoς της MAN στην ελληνική αγορά, η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας νέου Business Unit για ταχύστροφους κινητήρες MAN με χρήση σε επαγγελματικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, γεννήτριες βιοαερίου, φυσικού αερίου και diesel.

Η μητρική εταιρία της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., η  MAN Truck & Bus AG, γνωστή κατασκευάστρια φορτηγών και λεωφορείων, ανήκει σε παγκόσμιο επίπεδο στους κορυφαίους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων μεταφοράς. Η ποιότητα, η καινοτομία και η πρωτοποριακή τεχνολογία της, αποτελούν δέσμευση στον πελάτη και βασικό στοιχείο της επιτυχίας του ομίλου MAN για περισσότερο από 250 χρόνια. Η MAN Truck & Bus AG ανήκει στον Όμιλο εταιριών του Volkswagen Group.

Η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., 100% θυγατρική της MAN Truck & Bus AG, ιδρύθηκε το 1980, αρχικά με κύρια δραστηριότητα την εμπορία φορτηγών οχημάτων και γνήσιων ανταλλακτικών ΜΑΝ, ενώ αργότερα επεκτάθηκε στον τομέα των λεωφορείων ΜΑΝ και NEOPLAN. Παράλληλα προσφέρει από το 2010 και εγγυημένης ποιότητας μεταχειρισμένα οχήματα ΜΑΝ TopUsed. Η συνεχώς ανοδική της πορεία συνδέεται αδιάρρηκτα με την εξαιρετική φήμη της ΜΑΝ ως εξειδικευμένου κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων, την υψηλή ποιότητα, τεχνολογική εξέλιξη και καινοτομία των οχημάτων της και την γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων

Εκτός όμως από την κατασκευή φορτηγών και λεωφορείων, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός τομέας με ιστορία άνω των 100 ετών στον οποίο η ΜΑΝ Truck & Bus διαθέτει αξιοσημείωτη τεχνογνωσία και αυτός είναι ο τομέας των κινητήρων. Τα αρχικά άλλωστε της μάρκας ΜΑΝ, Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg, σημαίνουν: εργοστάσιο μηχανών στο Augsburg και στη Νυρεμβέργη. Η MAN Truck & Bus, στο εργοστάσιό της στη Νυρεμβέργη, εξελίσσει και παράγει όλους τους κινητήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου που τοποθετούνται στα φορτηγά ΜΑΝ, αλλά και στα λεωφορεία ΜΑΝ/Neoplan. Οι κινητήρες της χρησιμοποιούνται και από άλλους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και σε οχήματα και στατικές εφαρμογές διαφόρων τύπων που χρησιμοποιούνται για παράδειγμα στον τομέα της γεωργικής παραγωγής, των κατασκευών, της βιομηχανίας, των σιδηροδρόμων ή της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (γεννήτριες). Φυσικά η ΜΑΝ αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή κινητήρων και για σκάφη αναψυχής (yachts), αλλά και για επαγγελματικά σκάφη.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική μονάδα της ΜΑΝ Truck & Bus ονομάζεται MAN Engines και έχει την έδρα της στην πόλη της Νυρεμβέργης, εντός του εργοστασίου που φιλοξενεί επίσης το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Περίπου 4.000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, εξελίσσουν, παράγουν και υποστηρίζουν σε επίπεδο after sales πάνω από 100.000 κινητήρες κάθε χρόνο, στην πλειοψηφία τους για MAN φορτηγά και λεωφορεία. Είναι όμως αυτή ακριβώς η εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία ΜΑΝ, που μεταφέρεται αυτούσια και στις λοιπές εφαρμογές, όπως στους ναυτικούς κινητήρες και στους κινητήρες παραγωγής ενέργειας.

Τοπική υποστήριξη – παγκόσμια πελατοκεντρική φιλοσοφία

Η MAN Ελλάς έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή και τεχνική υποστήριξη των κινητήρων MAN για Marine με ταχύστροφους κινητήρες για σκάφη αναψυχής και επαγγελματικά, ισχύος από 190 έως 1.397kW (258 έως 1.900 hp) και Power Generation, με σταθερούς κινητήρες diesel, βιοαερίου και φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος από 37kW ως 1.117kW.
Ο κ. Λουκάς Δρούκαλης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΝ Ελλάς, δήλωσε σχετικά:

Στη MAN ο βασικότερος άξονας των δραστηριοτήτων μας είναι πάντοτε η ικανοποίηση του πελάτη. Γνωρίζοντας ότι ο κλάδος των σκαφών αναψυχής, αλλά και του power generation, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και με όπλο τη δεδομένη τεχνολογία και αξιοπιστία των κινητήρων MAN και την εξαιρετική τους θέση στην αγορά τόσα χρόνια, ήταν για μας φυσικό επακόλουθο να στηρίξουμε αυτό το κομμάτι αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διανομή των κινητήρων MAN σε Ελλάδα και Κύπρο, για marine και power εφαρμογές και στηρίζοντας την πώλησή τους με υπηρεσίες after sales και ανταλλακτικών μέσω ενός δικτύου επίσημων συνεργατών, εξειδικευμένων στο αντικείμενο αυτό.

κ. Λουκάς Δρούκαλης, Διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΝ Ελλάς

Η συγκεκριμένη επένδυση της MAN Ελλάς έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους και την πελατοκεντρική αντίληψη της μητρικής εταιρείας.

Είναι πολύ σημαντικό για τους πελάτες μας, που επιλέγουν κινητήρα ΜΑΝ για το σκάφος τους, να απολαμβάνουν τις ίδιου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπου κι αν βρίσκονται. Για αυτό και χαιρόμαστε με την απόφαση της MAN Hellas να υποστηρίξει και το business unit των MAN Engines. Το όνομα MAN είναι πολύ ισχυρό στον τομέα marine και στο power generation και είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοί μας στη ΜΑΝ Ελλάς θα κάνουν εξαιρετική δουλειά και σε αυτό το κομμάτι.

κ. Reiner Roessner, Head of Sales MAN Engines

Τη διεύθυνση του νέου Engines business unit στη ΜΑΝ Ελλάς έχει αναλάβει ο κ. Νικόλαος Βουτσινάς, ο οποίος είναι μηχανολόγος μηχανικός με εξειδίκευση στους κινητήρες θαλάσσης και πολυετή εμπειρία σε κινητήρες ΜΑΝ.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με εξειδικευμένα συνεργεία και επαφές με πελάτες, στο χώρο των ναυτικών και σταθερών κινητήρων και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε  σταδιακά το δίκτυο τεχνικής υποστήριξης σε όλα τα σημεία στρατηγικής σημασίας και μαρίνες στη χώρα μας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη MAN.

κ. Νικόλαος Βουτσινάς, Διευθυντής Engines business unit

MAN Hellas Engines Photo 02

Ο κύριος Λουκάς Δρούκαλης, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΝ Ελλάς (δεξιά) με τον κ. Νικόλαο Βουτσινά, Engines Manager (αριστερά)


MAN Hellas Engines Photo 03

Ο κύριος Reiner Roessner, Head of Sales MAN Engines

Παράλληλα με τον τομέα της τεχνικής υποστήριξης, η ΜΑΝ Ελλάς συνεργάζεται ήδη με πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, με στόχο τη διάθεση νέων κινητήρων MAN στο προσεχές μέλλον.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin