Στην Ελλάδα το λεωφορείο MAN συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG

Το πρώτο αστικό λεωφορείο συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) νέας γενιάς της MAN αφίχθηκε στις αρχές Ιουνίου στην Ελλάδα.

Η τεχνολογία του φυσικού αερίου είναι γνωστή στην MAN από το 1943, που παρουσίασε το πρώτο της λεωφορείο με καύσιμο το φυσικό αέριο. Με συνεχή εξέλιξη και σε αυτόν τον τομέα, η MAN είναι πρωτοπόρος με πωλήσεις περίπου 9.500 λεωφορείων και 3.200 κινητήρων  φυσικού αερίου από την αρχή της τρέχουσας δεκαετίας.

Το οικολογικό λεωφορείο της MAN, μοντέλο Lion’s City (A21) CNG, διακρίνεται για την ιδιαίτερη αισθητική του, την λειτουργικότητα και την οικονομία του. Ένα πλήθος μοντέλων με μήκη από 12 έως 18,75 μέτρα, με πλήθος διατάξεων θυρών και καθισμάτων σε συνδυασμό με ευρεία γκάμα κινητήρων, δεξαμενών αποθήκευσης ανάλογων των ημερήσιων διανυόμενων χιλιομέτρων, κιβωτίων ταχυτήτων, κλιματιστικών και συστημάτων  πληροφόρησης, το Lion’s City καλύπτει κάθε πρακτική ανάγκη κάθε συγκοινωνιακού φορέα.

Πλέον της ιδιαίτερα φιλικής προς το περιβάλλον συμπεριφοράς του, το λεωφορείο MAN Lion’s City CNG είναι και ιδιαίτερα οικονομικό, καθ’ όσον έχει κατά 20% χαμηλότερο κόστος καυσίμων σε σχέση με το πετρελαιοκίνητο λεωφορείο, ενώ δεν χρειάζεται και Ad Blue για την ικανοποίηση των προδιαγραφών εκπομπών καυσαερίων  EURO 6. Το συνολικό κόστος στη διάρκεια ζωής  (TCO – total cost of ownership) του λεωφορείου συμπιεσμένου φυσικού αερίου είναι σαφώς χαμηλότερο του αντίστοιχου ενός πετρελαιοκίνητου.

Το λεωφορείο MAN Lion’s City CNG θα επιδειχθεί σε επιλεγμένους συγκοινωνιακούς φορείς της χώρας μας, στο πλαίσιο ενημέρωσης από  την MAN σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας και εφαρμοσμένων λύσεων για αξιόπιστα, καθαρά και οικονομικά λεωφορεία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin