Σύστημα Πέδησης Εκτάκτου Ανάγκης για φορτηγά Volvo στη καλύτερή του εκδοχή! [Video]

Η Volvo Trucks έχει αναπτύξει το σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης – ένα προηγμένο σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης το οποίο περιλαμβάνει επίσης έγκαιρη προειδοποίηση σύγκρουσης.

Το σύστημα πέδησης, που είναι διαθέσιμο στη νέα σειρά Volvo FH Series, έχει αναπτυχθεί για να βοηθά τον οδηγό να αποφύγει ή να μετριάσει την πλειονότητα των μετωπικών συγκρούσεων.

«Ξεκινήσαμε αναζητώντας το πραγματικό πρόβλημα. Η απάντηση ήταν «η απροσεξία». Εάν παρακολουθείς συνεχώς την προπορευόμενη κυκλοφορία, δεν είναι απαραίτητα τέτοιου είδους συστήματα».

Stretch Brake – Σύστημα Πέδησης Εκτάκτου Ανάγκης για φορτηγά της Volvo

Το νέο σύστημα, συνδυάζει ένα ραντάρ και μια κάμερα που λειτουργούν μαζί ώστε να αναγνωρίζουν και να παρακολουθούν τα προπορευόμενα οχήματα. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει σταματημένα και εν κινήσει οχήματα, και μπορεί να αποτρέψει μια σύγκρουση με ένα κινούμενο όχημα σε ταχύτητες έως και 70 χλμ/ώρα. Όταν το σύστημα ανιχνεύει ότι το φορτηγό θα συγκρουστεί με ένα αυτοκίνητο στην τρέχουσα ταχύτητα, εμφανίζεται μια συνεχής κόκκινη προειδοποίηση στο παρμπρίζ ώστε να επαναφέρει την προσοχή του οδηγού στον δρόμο.

volvo

Όμως, εάν το φορτηγό δεν αναγνωρίσει κάποια αντίδραση από μέρους του οδηγού, όπως ελιγμό αποφυγής ή φρενάρισμα, το σύστημα αλλάζει την ένδειξη με μια που αναβοσβήνει και έναν προειδοποιητικό ήχο. Εάν πάλι δεν υπάρξει κάποια αντίδραση, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα εκτάκτου ανάγκης και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ακινητοποιηθεί στο φρενάρισμα το φορτηγό.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε δοκιμές που πραγματοποιούνται σε πίστα στο νέο Volvo FH, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών, και να έχετε μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο το Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Πέδηση Εκτάκτου Ανάγκης μπορεί να αποφύγει μια μετωπική σύγκρουση, ακόμη και όταν αυτή είναι οριακή. Το τρέιλερ 40 τόνων είναι πλήρως φορτωμένο.


WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin