Συνεργασία Nikola & Bosch για παραγωγή ηλεκτρικού φορτηγού με υδρογόνο

Η εταιρεία Nikola Motor συνεργάζεται με τη Bosch για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού φορτηγού βαρέως οχήματος κατηγορίας 8, το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μέχρι το 2021, η εταιρεία σκοπεύει να φέρει το Nikola One και Two στην αγορά, καθένα από τα οποία θα παράγει πάνω από 1.000 ίππους και ροπή 2.712 N • m ροπής - σχεδόν διπλάσια της ιπποδύναμης οποιουδήποτε φορτηγού στο δρόμος - με μηδενικές εκπομπές από την εξαγωγή.

Στην καρδιά της σειράς φορτηγών Nikola, είναι ένα νέο σύστημα κίνησης επαγγελματικών οχημάτων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Bosch. Το eAxle της Bosch είναι μια αρθρωτή πλατφόρμα με το μοτέρ, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το κιβώτιο ταχυτήτων σε μία συμπαγή μονάδα.

Το eAxles θα χρησιμοποιεί δοκιμασμένη τεχνολογία ηλεκτρικών μηχανών επαγγελματικών οχημάτων και κινητήρες SMG (ξεχωριστά μοτέρ γεννήτρια) από τη Bosch και θα συνδυάζεται με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη. Τα χειριστήρια του οχήματος θα αναπτυχθούν από κοινού με βάση το λογισμικό και το υλικό ελέγχου της Bosch.

Η Bosch είναι ένα φυτώριο λύσεων για την ηλεκτροκίνηση. Είτε σε εδραιωμένους ΟΕΜς είτε σε νεοϊδρυόμενες εταιρείες, η Bosch επιταχύνει την ανάπτυξη και συμβάλλει στην επίτευξη γρήγορων καινοτομιών στην αγορά

Dr. Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch

Επιδιώξαμε επιθετικά τον στόχο μας να φέρουμε το πιο εξελιγμένο φορτηγό που κατασκευάστηκε ποτέ στην αγορά. Ο κινητήρας απαιτεί έναν καινοτόμο και ευέλικτο συνεργάτη ικανό να προσαρμοστεί γρήγορα στην ταχύτητα της ομάδας μας. Η Bosch μας εξουσιοδότησε να έρθουμε γρήγορα στην αγορά με ποιοτικό υλικό και λογισμικό, ώστε το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα

Trevor Milton, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin