Είναι η Tesla έτοιμη να διαταράξει άλλον ένα τομέα μεταφορών;

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, η Tesla Motors, μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ενώ η εταιρεία έχει εξερευνήσει μια ποικιλία διαφορετικών επιχειρηματικών ευκαιριών, φαίνεται ότι το επόμενο μεγάλο άνοιγμα που θα μπορούσε είναι η αγορά των φορτηγών.

Ο Elon Musk διαρρέει αρχικά μια εικόνα ενός ολοκαίνουριου ημι-φορτηγού Tesla σε μια ομιλία του στο Vancouver.

Λοιπόν, τι άλλο έπρεπε να πει; Ξέρουμε ότι είναι ένας άνθρωπος λίγων λέξεων.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Musk σημείωσε ότι η δημιουργία της εταιρείας του θα «στρέψει έξω από την κυκλοφορία κάθε ντιζελοκίνητο ημίαιμο», θα είναι ευκίνητο «σαν σπορ αυτοκίνητο» και «αν είχατε ένα ρυμουλκό του ανταγωνισμού, το Tesla Semi θα δείξει πόσο ανηφορικός θα είναι ο ΔΡΟΜΟΣ για τα diesel φορτηγά.

Όλα αυτά ακούγονται καλά και είμαστε πιο περίεργοι για το μοτέρ που θα χρησιμοποιούσε αυτός ο τύπος. Και, πόσα μίλια αυτονομία θα πετύχαινε; Λέτε να είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο η Tesla φρόντισε να οικοδομήσει υποδομές για ηλεκτρική φόρτιση σε κάθε πολιτεία;

Στις 26 Οκτωβρίου τελικά προγραμματίστηκε η παρουσίαση του νέου πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού Tesla Semi αν και μέχρι τη στιγμή έκδοσης αυτού του τεύχους δεν υπήρξε δημοσίευση.

Ο CEO της Tesla ανέφερε στο Twitter: «Το φορτηγό Tesla Semi θα αποκαλυφθεί και θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική διαδρομή στις 26 Οκτωβρίου στο Hawthorne. Αξίζει να δείτε αυτό το κτήνος από κοντά. Είναι εξωπραγματικό».

Η Morgan Stanley πρόσφατα αποκάλεσε την παρουσίαση του Tesla Semi σαν τον μεγαλύτερο καταλύτη στον τομέα των φορτηγών σε δεκαετίες.

Σε μία φωτογραφία ακόμη που διέρρευσε πριν λίγες μέρες, βλέπουμε ένα ασημένιο φορτηγό με αεροδυναμική σχεδίαση που κάθεται σε μια πλατφόρμα, όπου ένας Θεός ξέρει που ακριβώς είναι στη Καλιφόρνια και μοιάζει να περιμένει να αναπηδήσει πάνω από το φορτηγό που βρίσκεται μπροστά του. Ένα δεύτερο κομμάτι στα αριστερά της φωτογραφίας φαίνεται να είναι το fairing που πηγαίνει στην οροφή ενός φορτηγού για να το βοηθήσει να μειώσει την αεροδυναμική του αντίσταση. Από τα επίσης πολύ λίγα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει η αυτονομία του θα κυμαίνεται από 200 έως 300 χλμ. Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης.

Όπως πάντα, η ιστορία του Tesla πρέπει να συνεχιστεί…και αυτό θα γίνει μέχρι τότε!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin