Hyundai Ioniq 5

"Eπαναπροσδιορίζει" τον τρόπο ηλεκτρικής κινητικότητας

  • Η Hyundai παρουσίασε το μεσαίο ηλεκτρικό crossover, το Ioniq 5, ένα αυτοκίνητο που η εταιρεία λέει «εξερευνά νέες εμπειρίες που είναι δυνατές μόνο με μια ειδική πλατφόρμα BEV».
  • Το νέο EV είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε κάτω από το σήμα της Hyundai Ioniq, και ξέρουμε για δύο ακόμη να έρχονται αρχικά, με πιο πιθανό να είναι περισσότερα.
  • Το Ioniq 5 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα EV της Hyundai / Kia, που ονομάζεται E-GMP.

Μετά από έξι μήνες προβολής και προώθησης, η Hyundai Motor Co. κυκλοφόρησε τελικά το Ioniq 5, ένα μεσαίου μεγέθους CUV, σε μορφή παραγωγής, κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας διαδικτυακής πρεμιέρας. Το crossover είναι το πρώτο μοντέλο με το νέο σήμα Ioniq της Hyundai που είναι αφιερωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV).

Το Ioniq 5 είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική BEV της Hyundai Motor Group που ονομάζεται Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Η εταιρεία λέει ότι η αρχιτεκτονική επιτρέπει στο crossover να έχει μοναδικές αναλογίες με ένα επιμήκες μεταξόνιο.

«Με την E-GMP, το Ioniq 5 προσφέρει καινοτόμο εσωτερικό σχεδιασμό με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά σε πολλά σημεία επαφής, ισχυρή απόδοση συνδυασμένη με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και μια λειτουργία οχήματος προς φορτίο (V2L), καθώς και προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και βοήθειας οδηγού που θα προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία στο αυτοκίνητο διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια», δήλωσε η εταιρεία.

"Το Ioniq 5 θα φιλοξενήσει τρόπους ζωής χωρίς όρια, φροντίζοντας προληπτικά τις ανάγκες των πελατών καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους", δήλωσε ο Thomas Schemera, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής παγκόσμιου μάρκετινγκ. «Είναι πραγματικά το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που παρέχει μια νέα εμπειρία με την καινοτόμο χρήση του εσωτερικού χώρου και των προηγμένων τεχνολογιών»
Θα είμαστε ο κριτής αυτού.

hyundai ioniq 5 1

HYUNDAI MOTOR GROUP

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αναφέρει ότι το σχήμα του Ioniq 5 βασίζεται χαλαρά στο πρωτότυπο Hyundai 45 από το σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί με βάση το Hyundai Pony 1974 του Giugiaro. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί το σχέδιο του 5 «προοδευτικό», που αντιπροσωπεύει «απόκλιση από τα προηγούμενα πρότυπα, εξερευνώντας μια νέα ελευθερία σχεδιασμού που προσφέρει μια ειδική πλατφόρμα BEV».

Προειδοποιώντας για τη στάση της ως προς το Hyundai Pony, η εταιρεία είπε ότι αυτή σημαίνει ότι το νέο ηλεκτρικό crossover υπογραμμίζει το «45χρονο ταξίδι της Hyundai για να γίνει μέρος του τρόπου ζωής των πελατών, δημιουργώντας ένα κοινό νήμα από το παρελθόν έως το παρόν και το μέλλον. Αυτός είναι ο επαναπροσδιορισμός του διαχρονικού σχεδιασμού, ένα θέμα που θα επεκταθεί καθώς μεγαλώνει η σειρά Ioniq. "

hyundai ioniq 5 4

Ο «διαχρονικός» σχεδιασμός του 5 βασίζεται σε μεταξόνιο 118 ιντσών, 4 ίντσες μακρύτερος από το Palisade της Hyundai. Το συνολικό μήκος είναι 182,4 ίντσες, 13 ίντσες μικρότερο από το Palisade και περίπου το ίδιο μέγεθος με το Tucson, οπότε σαφώς οι τροχοί ωθούνται προς τα έξω. Το αυτοκίνητο διαθέτει το πρώτο καπό κινητήρα τύπου clamshell της εταιρείας, ένα χαρακτηριστικό που όπως λέει η Hyundai ελαχιστοποιεί τα κενά των επιφανειών για καλύτερη αεροδυναμική. Ένα μπροστινό σχήμα σχήματος V που περιλαμβάνει φώτα ημερήσιας οδήγησης καθορίζει την εμφάνιση, λέει η εταιρεία.

hyundai ioniq 5 2

hyundai ioniq 5 3

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin