Η Karsan Jest Electric επεκτείνεται στην Ευρώπη! [video]

Η Karsan παρουσίασε το πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο Jest μαζί με πελάτες, διανομείς και εκπροσώπους Τύπου από την Ευρώπη και την Τουρκία σε ένα μοναδικό event με τίτλο «Εμπειρία Θετικής Ενέργειας». Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα πλεονεκτήματα του Jest Electric, (το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 210 χλμ. με μπαταρίες από τη BMW) και αποτέλεσε μια εμπειρία για τους συμμετέχοντες στην ακαδημία οδήγησης - BMW & MINI Driving Academy στην Maisach της Γερμανίας. Εκτός από το Jest Electric, παρουσιάστηκε και το νέο Karsan Atak Electric, με τα μοντέλα i3 και i8 της BMW στo event «Εμπειρία Θετικής Ενέργειας». Το Συνεργείο ήταν εκεί και δοκίμασε το μίνι λεωφορείο με απεσταλμένο το Π. Καραμπίλα.

Η Karsan, που προσφέρει επί του παρόντος κατάλληλες λύσεις μεταφοράς στην Τουρκία, συναντήθηκε με πελάτες, διανομείς και μέλη του Τύπου από την Ευρώπη και την Τουρκία στην εκδήλωση «Εμπειρία Θετικής Ενέργειας» στο Maisach της Γερμανίας, συνεργασία με τη BMW. Η Karsan παρουσίασε στην εκδήλωση νέες εκδόσεις μπαταριών 44 kWh και 88 kWh της Jest Electric. Τα πλεονεκτήματα από την Karsan Jest Electric, η οποία μπορεί να φτάσει μία αυτονομία 210 χλμ. με τις νέες μπαταρίες BMW i, μπορούσαν να δοκιμαστούν από τους συμμετέχοντες στην ακαδημία οδήγησης BMW και MINI Driving Academy στην Maisach της Γερμανίας.

Και όλα αυτά σε ένα παλιό αεροδρόμιο που σήμερα είναι μια πίστα οδήγησης της BMW. Στο BMW Driving Academy λοιπόν είδαμε μια συνεργασία όπου το εξηλεκτρικευμένο τουρκικό mini bus φέρει την υπογραφή BMW I.

Το ισχυρό Ηλεκτρικό μοτέρ της BMW

Η Karsan Jest Electric, έχει γίνει ένα μοναδικό και ανταγωνιστικό ηλεκτρικό όχημα δημόσιων αστικών μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο με την τεχνολογία BMW i η οποία είναι η καρδιά του Karsan Jest Electric.

Ο κύριος Okan Baş ο διευθύνων σύμβουλος της Karsan δήλωσε, ότι θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή από τον Νοέμβριο του ιδίου έτους. Ακόμη δήλωσε ότι «οι τεχνολογίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι πολύ σημαντικές για εμάς και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις συνεργασίες μας στον τομέα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, παράγουμε λύσεις δημόσιων αστικών μεταφορών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το κόσμο ενσωματώνοντας την ισχύ της ηλεκτρικής γραμμής μετάδοσης κίνησης από τη BMW, η οποία είναι μια από τις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο. Στόχος μας είναι να γίνει η πιο σημαντική εταιρεία στη χώρα μας και στην κατηγορία της και ο προμηθευτής που θα προτιμάται σε παγκόσμιες αγορές.

Ήρθαμε μαζί με τους πελάτες μας, διανομείς από την Ευρώπη και την Τουρκία μαζί με τοπικά και ξένα μέλη του Τύπου. Λάβαμε αρκετούς επαίνους από τους συμμετέχοντες που οδήγησαν το μίνι λεωφορείο Jest εδώ».

Γεν. Διευθυντής της Karsan κύριος Muzaffer Arpacioglu ποζάρει

… στο τιμόνι του Ηλεκτρικού mini Bus

«Προσέλκυση μεγάλου ενδιαφέροντος από την Ευρώπη»

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Karsan, Okan Ba, μας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή το Νοέμβριο. «Θα πάρουμε για το Jest Electric προ-παραγγελίες από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σλοβακία και τη Γαλλία σύντομα. Οι Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το Jest Electric, το οποίο διαφέρει από τους ανταγωνιστές του με το αρχικό μέγεθος και την τεχνολογία Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το ηλεκτρικό πρωτότυπο 8.1 μέτρων Atak Electric, το οποίο αναπτύχθηκε από την ομάδα του R&D με την υποστήριξη του BMW Group, βρέθηκε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων IAA στο Ανόβερο και στην εκδήλωση Positive Energy Experience. που μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 2,5 ώρες και για απόσταση μέχρι 300 χλμ.» πρόσθεσε.

Τα 2 ηλεκτρικά λεωφορεία της KARSAN με τα BMW i3 & i8

Jest Electric: Η λύση μεταφορών του μέλλοντος!

Ο ηλεκτρικός κινητήρας που παράγεται από τη BMW και ο οποίος κινεί το Jest Electric, διαθέτει ένα κιβώτιο μιας ταχύτητας, ισχύ 125 kW και ροπή 290 Nm. Το Jest Electric, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μπαταρίες 33, 44, 66 και 88 kWh που αναπτύσσει η BMW προσφέρει αυτονομίες έως και 210 χλμ. Και μπορεί να φορτιστεί σε 6 ώρες με παραδοσιακούς φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος και μόλις 0,7 ώρες με σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Επιπλέον, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν μόνες τους στο 25%, χάρη στο αναγεννητικό σύστημα πέδησης που παρέχει ανάκτηση ενέργειας.
Η Karsan Jest Electric, η οποία ξεχωρίζει με την υψηλή ευελιξία της, το ευρύχωρο εσωτερικό, το δυναμικό σχεδιασμό και την εξαιρετική απόδοση πρόσφυσης, φωτίζει το μέλλον με την αθόρυβη οδήγηση την οποία προσφέρει.

Αρ.: ο κύριος Muzaffer Arpacioglu ο Γ. Διευθυντής της Karsan με τον Π. Καραμπίλα

Βραδινό δείπνο με στελέχη της εταιρείας. Μ.Ο ηλικίας ότι βλέπετε…

Εντυπώσεις από την οδήγηση

Καθίσαμε στη θέση του οδηγού...του mini bus της Karsan. Εξαιρετική δουλειά οι Τούρκοι δημιουργοί του. Και φυσικά η BMW υπογράφει την εξηλεκτρίκευσή του. Το συμπέρασμά μου τελικά όλα είναι software και οι δημιουργοί του έχουν φτιάξει το δικό τους software όπως μας είπαν οι τεχνικοί τουλάχιστον για τον εγκέφαλο ECU. Οι εντυπώσεις μου από την οδήγηση εξαιρετικές. Περιορισμός ταχύτητας στα 50 και στα 70 χλμ. ανά ώρα μέσω της οθόνης στο ταμπλό. Δύο προγράμματα επίσης για την αναγεννητική πέδηση...δηλ. την ανάκτηση ενέργειας από το ηλεκτρικό μοτέρ (που αντιστρέφει τη λειτουργία του σε γεννήτρια) η οποία μετατρέπει την αναγεννητική πέδηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και το αποθηκεύει στη μπαταρία.

Στην φάση του test Drive όπου οι οδηγοί εναλλάσσονται.

Σημείωση: Διατίθενται 2 προγράμματα, ένα πολύ ισχυρό και ένα πιο κανονικό πρόγραμμα αναγεννητικής πέδησης και όλα είναι ελεγχόμενα από μια οθόνη touch screen που χειρίζεται ο οδηγός.
Οι επιταχύνσεις ήταν εκπληκτικές για mini bus καθώς επίσης πέρα από την ακαμψία της ανάρτησης σε slalom με κώνους ... μιλάμε για έναν αίλουρο στην άσφαλτο. Ναι Ναι καλά το διαβάσατε. Οι γείτονες μας έφτιαξαν σίγουρα κάτι πολύ καλό.

Η τιμή μεν απαγορευτική και 4 φορές επάνω (165.000 ευρώ) από το αντίστοιχο diesel Euro 6 (37.500 ευρώ) αλλά τελικά κάθε προϊόν βρίσκει τον αγοραστή του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin