Έτοιμο για παραγωγή το νέο ηλεκτρικό δίτροχο MQi2 της Niu

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών σκούτερ στον κόσμο, η Niu Technologies, θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα της γκάμας MQi, το MQi2, στην Κίνα στις 8 Μαΐου 2020. Πριν από την επίσημη παρουσίαση, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει μερικές λεπτομέρειες. Η Niu επιδιώκει να επεκτείνει τη γκάμα της στην Κίνα. Η Niu έχει σήμερα παρουσία σε 38 χώρες με 26 καταστήματα στο εξωτερικό και έχει περισσότερους από 1.000 αντιπροσώπους.

Το MQi2 ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή της σειράς MQi και θα είναι διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές – την MQi2 Lite και την MQi2 Citi. Και οι δύο παραλλαγές τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 400W και έχουν τελική ταχύτητα 25 km/h.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας και η αυτονομία είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις παραλλαγές. Ενώ το MQi2 Lite τροφοδοτείται από μια μπαταρία 16 Ah που προσφέρει αυτονομία έως και 50 km ανά φόρτιση, μια μπαταρία 20 Ah τροφοδοτεί το MQi2 Citi και έχει αυτονομία 65 km με μία μόνο φόρτιση. Ο χρόνος φόρτισης είναι 6,5 ώρες για το Lite και 6 ώρες για το Citi.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σκούτερ MQi2 περιλαμβάνουν κεντρικό αμορτισέρ, ανάκτηση ενέργειας πέδησης, εκκίνηση χωρίς κλειδί, τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, cruise control, σύστημα φρένων με μπροστινό δισκόφρενο και φρένο με ταμπούρο πίσω.

Η Niu έχει επίσης εξοπλίσει το νέο σκούτερ με την τεχνολογία NIU Energy και το V35 Cloud-ECU. Μέσω της νέας εφαρμογής NIU 4.0, τα ηλεκτρικά σκούτερ MQi2 μπορούν να αναβαθμιστούν και να προσθέσουν νέες λειτουργίες μέσω OTA (Over The Air), χωρίς αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανικών εξαρτημάτων και συγκροτημάτων τους.

niu

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι αναβάτες μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το σκούτερ και επίσης να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους ως ταμπλό του οχήματος και ως τηλεχειριστήριο. Η σειρά MQi2 διαθέτει επίσης τρία προγράμματα οδήγησης – τις E-Save, Dynamic και Sport. Στα λοιπά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται θύρα φόρτισης USB, φώτα ημερήσιας οδήγησης, αυτόματος προβολέας και σύστημα ασφαλείας με φωτισμό 360 μοιρών.

Ο Δρ Yan Li, Διευθύνων Σύμβουλος της NIU Technologies, δήλωσε ότι το 60 τοις εκατό περίπου των αστικών μετακινήσεων γίνεται διανύοντας μια απόσταση οκτώ χιλιομέτρων το πολύ και οι περισσότερες εξ αυτών γίνεται από ένα άτομο, ως εκ τούτου το νέο προϊόν θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις διαδρομές μέσα στην πόλη. Δήλωσε επίσης επίσης ότι το νέο προϊόν, το MQi2, θα προσφέρει στον καταναλωτή περισσότερες επιλογές.

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

Πηγή: https://www.niu.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin