Πως θα φορτίζουν οι εταιρίες οδικής βοήθειας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει μείνει από άδεια μπαταρία

Η Blink Charging Co., η Αμερικάνικη εταιρία παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα ενός φορητού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτός ο φορητός φορτιστής έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βοήθεια όχι μόνο στα μέλη της Blink αλλά και στους οδηγούς άλλων ηλεκτρικών οχημάτων όταν τη χρειάζονται λόγω .....άδειας μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Αυτός ο νέος φορητός φορτιστής είναι εξαιρετικά πρωτοποριακός και είμαι ενθουσιασμένος γιατί τα μέλη της Blink και όλοι οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα βοήθειας όταν την χρειάζονται. Οι εταιρείες οδικής βοήθειας, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και άλλες εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές στα μέλη τους. Ο φορητός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παρέχει μια ακόμη πολύτιμη υπηρεσία έκτακτης ανάγκης σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό το προϊόν επιβεβαιώνει εκ νέου στα μέλη και τους επενδυτές μας ότι η Blink αναπτύσσει τις υποδομές που απαιτούνται για να ωφεληθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων που κινούνται στους δρόμους, βοηθώντας επίσης να μειωθούν οι ανησυχίες γύρω από το «άγχος αυτονομίας» για τους μελλοντικούς οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

Michael D. Farkas, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Blink

blink1

Αυτός ο αυτόνομος φορητός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υποστηρίζει φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος στα 240V και παρέχει ισχύ μέχρι και 9,6kW. Με αυτόν τον ρυθμό φόρτισης, ο σταθμός μπορεί ανά λεπτό να παρέχει ενέργεια ικανή για να κινηθεί το όχημα για 1 μίλι, επιτρέποντας στους οδηγούς να φτάσουν στον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης ή στα σπίτια τους.

Ο σταθμός είναι συμβατός με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων όλων των μοντέλων της Tesla. Ο φορτιστής δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εγκατάσταση και είναι διαθέσιμος σε δικτυωμένη ή μη δικτυωμένη διαμόρφωση.

Η μη δικτυωμένη διαμόρφωση δίνει στους παρόχους οδικής βοήθειας τη δυνατότητα να παρέχουν την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως μέρος των βασικών παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Η δικτυωμένη διαμόρφωση δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν τα αυτοκίνητα τους μέσω του λογαριασμού Blink αν διαθέτουν ή να πληρώνουν για την ηλεκτρική ενέργεια που κατανάλωσαν για να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.

Ο σταθμός διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου 10,9 γαλονιών και με το καύσιμο αυτό μπορεί να λειτουργήσει για 9 ώρες υπό φορτίο 50%. Η λειτουργία του στο μέγιστο ρυθμό φόρτισης των 9,6 kW θα μειώσει τον χρόνο λειτουργίας, αλλά μπορεί να λειτουργήσει για αρκετές ώρες χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμός του με καύσιμο.

Αυτές οι μονάδες είναι ιδανικές για εμπορική και όχι για ιδιωτική χρήση. Η μη δικτυωμένη έκδοση θα κοστίζει στην Αμερική περίπου 4.500 δολάρια. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την τιμή της δικτυωμένης έκδοσης, αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι πιο ακριβή.

Του Αργύρη Κοτσιλιέρη

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin