Η Σεούλ έτοιμη να επιδοτήσει την αγορά 700 ηλεκτρικών ταξί

Οι δημοτικές αρχές της Σεούλ, της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας επιδοτούν την αγορά 700 ηλεκτρικών ταξί φέτος. Η επιδότηση ανέρχεται σε 18,2 εκατομμύρια γουόν (περίπου 13.600 ευρώ) ανά ηλεκτρικό ταξί. Ένα νέο στοιχείο είναι ότι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ξένους κατασκευαστές είναι επίσης επιλέξιμα για χρηματοδότηση φέτος.

Πέρυσι, επιδοτήθηκαν μόνο ηλεκτρικά ταξί από τους κορεάτες κατασκευαστές Hyundai και Kia. Για να είμαστε ακριβείς, τα μοντέλα Hyundai Kona Electric και Ioniq Electric και τα μοντέλα Kia e-Niro και e-Soul.

Φέτος, οι εταιρείες ταξί στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας μπορούν να επιλέξουν από 19 μοντέλα από επτά κατασκευαστές. Σε αυτά τώρα περιλαμβάνονται τα μοντέλα S και Model 3 από την Tesla, το Jaguar I-Pace και το Nissan Leaf.

Η επιδότηση των 18,2 εκατομμυρίων γουόν για ηλεκτρικά ταξί είναι υψηλότερη από εκείνη που προορίζεται για ιδιώτες πελάτες, οι οποίοι λαμβάνουν συνολικά 12,7 εκατομμύρια γουόν για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι δημοτικές αρχές δικαιολογούν την επιδότηση βασιζόμενες στις μεγάλες αποστάσεις που διανύουν τα ταξί, που ανέρχονται μέχρι και σε 440 χιλιόμετρα την ημέρα: «Η αλλαγή τους σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα», αναφέρουν οι δημοτικές αρχές της Νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας.

Σημείωση

Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ που δεν αφορά την μακρινή Νότιο Κορέα, αλλά τα Τίρανα, την πρωτεύουσα της γειτονικής μας Αλβανίας .

Πηγή: http://koreabizwire.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin