Talos Mobility: Αλλάζουμε το μοντέλο ιδιοκτησίας και χρήσης των οχημάτων στην αγορά των delivery & courier

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της λύσης Mobility As A Service που προσφέρει η Talos Mobility στις επιχειρήσεις που κάνουν διανομές; Πως μπορεί μια τέτοια επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθος της, να έχει τα μέγιστα οφέλη από τις νέες τεχνολογίες;

Σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά και σε άλλα, απαντά ο Μάνος Πολιούδης, Διευθυντής της Talos Mobility, της πρόσφατα ιδρυθείσας ελληνικής startup που θέλει να αλλάξει το τοπίο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ερώτηση: Ποια είναι η Talos Mobility, οι σκοποί της και το όραμά της;

Μάνος Πολιούδης:

Η Τάλως Mobility είναι μια ελληνική start-up που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με σκοπό να αναπτύξει το Mobility as a Service στην Ελληνική αγορά. Το όραμά μας είναι να αλλάξουμε το μοντέλο ιδιοκτησίας και χρήσης των οχημάτων στην αγορά του delivery και του courier. Με όχημα την ηλεκτροκίνηση έχουμε σχεδιάσει ένα πακέτο χρήσης και υπηρεσιών που επιτρέπουν στον χρήστη να αξιοποιεί στο μέγιστο τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που προσφέρουν.  

Ερώτηση: Τι νέο προσφέρει η λύση κινητικότητας που προτείνετε στις επιχειρήσεις που κάνουν διανομές:

Μάνος Πολιούδης:

Προσφέρουμε δύο μεγάλα πλεονεκτήματα.

  1. Flexibility. Οι ρυθμοί αλλαγής στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα έχουν αποδείξει ότι το flexibility είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την επιχειρησιακή ανταγωνιστικότητα. Κάθε εταιρεία ή οργανισμός που προσφέρει delivery πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται και να αναβαθμίζει τον τρόπο που προσφέρει την υπηρεσία με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς.

  2. Αναβάθμιση υπηρεσιών με Λογισμικό. Όπως ακριβώς έχουμε τα κινητά μας τηλέφωνα, που αναβαθμίζονται και παρέχουν επιπλέον υπηρεσίες με το χρόνο, χωρίς να αλλάζουμε το hardware του τηλεφώνου, έτσι και το επαγγελματικό asset (στην περίπτωση της Ταλως η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα) θα πρέπει να προσφέρει επιπλέον αξία με τη πάροδο του χρόνου, χωρίς την ανάγκη για αλλαγή ή νέα επένδυση.

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι πυλώνες της λύσης που προτείνετε:

Μάνος Πολιούδης:

Πυλώνας του MaaS offering της Τάλως είναι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Το asset πάνω στο οποίο το βασικό product (Mobility) είναι βασισμένο. Για τους πελάτες μας έχουμε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών μηχανών ανάλογα με το budget και τις απαιτήσεις της κάθε επιχείρησης. Σε αρχικά στάδια συνεργασίας μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα τύπο μηχανής και να αλλάξουμε στο μέλλον (upgrade ή downgrade) ανάλογα με τα δεδομένα που μαζεύουμε. Η ισχύς των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που προσφέρουμε φτάνει μέχρι τα 7kw (δηλαδή περίπου 11 άλογα) ενώ η αυτονομία που προσφέρουμε είναι μέχρι και 140km/μέρα.  

Πάνω σε αυτή τη σωστή και ποιοτική βάση, η Τάλως έχει αναπτύξει επιπλέον πακέτα υπηρεσιών (applications). Το ηλεκτρικό σκούτερ λόγω της φύσης της τεχνολογίας προσφέρει δυνατότητες πρωτόγνωρες για την υπηρεσία του delivery. Συγκεκριμένα η Τάλως προσφέρει λογισμικό για τη διαχείριση και την παρακολούθηση του delivery. Με όλα τα μηχανάκια του fleet συνδεδεμένα online η πλατφόρμα μας μπορεί να οργανώνει παραγγελίες, να σχεδιάζει τις διαδρομές, να βελτιστοποιεί τη χρήση μπαταρίας και να εξάγει όλα αυτά τα δεδομένα σε λεπτομερή αναφορές για περαιτέρω ανάλυση.

TALOS 2

Ερώτηση: Τι άλλο αλλάζει σε σχέση με τα παραδοσιακά μηχανάκια delivery που γνωρίζουμε μέχρι τώρα:

Μάνος Πολιούδης:

Η συνδεσιμότητα και τα δεδομένα είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Πέρα από τη συνδεσιμότητα, το κουτί που συνήθως χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των προϊόντων, στην Τάλως μετατρέπεται σε ένα high tech ΙΟΤ (Internet of Things) Product. Στην εξωτερική πλευρά του κουτιού έχουμε ενσωματώσει τεχνολογία απεικόνισης ePaper, όπως ακριβώς τα σύγχρονα reader tables (kindle). Ετσι το απλό κουτί μεταμορφώνεται σε ένα κινούμενο διαφημιστικό billboard με τη δυνατότητα αλλαγής του διαφημιστικού μηνύματος, επιλογής promotion campaigns, ή αλλαγή των λογοτύπων της επιχείρησης ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Μια επιπλέον λειτουργία του Magic Box είναι η ενεργή ρύθμιση της θερμοκρασίας. Ανάλογα με το προϊόν που έχουμε (ζεστό ή κρύο) το Magic Box μπορεί να διατηρεί συγκεκριμένη θερμοκρασία έτσι ώστε η παραγγελία να φτάνει στον τελικό πελάτη πάντα στη σωστή θερμοκρασία, ασχέτως αν το delivery άργησε λόγω κίνησης ή λόγω απόστασης.

Ερώτηση: Ποια υποστήριξη παρέχετε στους ενδιαφερόμενους και ποια κόστη καλύπτετε;

Μάνος Πολιούδης:

Σε όλα τα πακέτα mobility και applications καλύπτουμε την ασφάλεια (μεικτή), τα ανταλλακτικά και το service των μοτοσυκλετών. Παρέχουμε συμβουλευτική στη διαχείρηση των operations, και μπορούμε να διαχειριστούμε και την λειτουργία των ηλεκτρικών μηχανών, να προσφέρουμε υπηρεσίες αλλαγής μπαταρίας με πλήρως φορτισμένες, και να υποστηρίξουμε τους πελάτες σε θέματα φόρτισης και operation.

Οι χρεώσεις μας είναι ίδιες στη φύση τους με τις χρεώσεις ενός κινητού τηλεφώνου. Ενα συνδρομητικό κόστος (πάγιο) και έπειτα Pay as you Go πακέτα χιλιομέτρων (όπως τα πακέτα GB), που σημαίνει ότι η χρέωση είναι ανάλογη της αξίας που δημιουργείται από τη χρήση του asset.

Βλέποντας τις ανάγκες των πελατών μας και δουλεύοντας μαζί τους συνειδητοποιούμε ότι έχουν πραγματικά ταλέντο και εξειδίκευσή  στη προετοιμασία φαγητού ή ροφημάτων. Με την ολοκληρωμένη υπηρεσία Τάλως επιτρέπουμε σε αυτούς του πελάτες να αφοσιωθούν στην βασική τους δραστηριότητα, παίρνοντας από πάνω τους όλα τα day-to-day operational θέματα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο μάγειρας και ο οδηγός!

Ερώτηση: Ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής από την αγορά;

Μάνος Πολιούδης:

Η αγορά έχει ήδη καταλάβει τα πλεονεκτήματα και του μοντέλου Mobility as a Service, της ηλεκτροκίνησης αλλά και της δύναμης των δεδομένων και του software στα operations. Οι πελάτες που συζητάμε είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για τη τεχνολογία, το μόνο που αντιμετωπίζουν είναι ένας αρχικός ενδοιασμός στο να δοκιμάσουν κάτι καινούριο στο τρόπο που δουλεύουν, φοβούνται δηλαδή το disruption.

Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο στη Talos δουλεύουμε με τους νέους πελάτες μας στο να σχεδιάσουμε τα operations, για να τους βοηθήσουμε στην δοκιμή των νέων τεχνολογιών και στην ένταξη τους στον στόλο. Το πιο σημαντικό πράγμα για την επιτυχία στην αγορά είναι να μπορέσει ο πελάτης να δεί το πλεονέκτημα της υπηρεσίας μας, και να μπορέσει να μετρήσει τη μείωση του κόστους στο ολικό operation του ντελίβερί του.  

Ερώτηση: Πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας;

Μάνος Πολιούδης:  

Είτε μέσα από το website μας :  www.talos-mobility.com

είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Linkedin:  https://www.linkedin.com/company/talos-mobility
Facebook : https://www.facebook.com/TalosMobility
Email :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


TALOS 1Ποιος είναι ο Μάνος Πολιούδης

Ο Μάνος Πολιούδης είναι ένας από τους συν-ιδρυτές της Talos Mobility, και  υπευθυνος για το engineering και operations.
Εχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στο παρελθόν έχει διατελέσσει στέλεχος σε διεθνής εταιρίες αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Volvo Trucks, η Jaguar Land Rover και η Arrival (Electric Vans and Buses).
Από τους πρωτοπορους της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, με παρουσία σε εκπαιδευτικές και βιομηχανικές δράσεις στον χώρο.
Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και στην δημιουργία επιχειρήσεων ηλεκτρικής κίνησης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin