Η Τουρκική TOGG προχωρά σε κατοχυρώσεις των σχεδίων της ακόμη και στην Ινδία

Η TOGG, η τουρκική κοινοπραξία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία παρουσίασε τα δύο πρώτα προϊόντα της τον περασμένο Δεκέμβριο (ένα sedan και ένα SUV), υπέβαλε αίτημα πνευματικής ιδιοκτησίας για τα σχέδια της ακόμη και στην Ινδία.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Dailysabah, παρόμοια αιτήματα της TOGG εκκρεμούν για έγκριση και σε άλλες χώρες εκτός της Ινδίας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Κίνα. Η έγκριση των αιτημάτων αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2020. Ο όμιλος έχει επίσης υποβάλει αίτηση για δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας για τα αυτοκίνητα της στην τουρκική υπηρεσία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων (TürkPatent).

togg1

Το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV της Κατηγορίας C, και αναμένεται η παραγωγή του να ξεκινήσει το 2022 σε ένα νέο εργοστάσιο στην επαρχία Bursa της Τουρκίας. Ο σχεδιασμός του C-SUV έχει επίσης καταχωρηθεί ως εμπορικό σήμα στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας που παρέχονται από το EUIPO θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029. Το εμπορικό σήμα μπορεί επίσης να επεκταθεί μετά από αυτό το διάστημα εάν ο όμιλος TOGG υποβάλει σχετικό αίτημα. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας, το σύστημα ανταλλαγής μπαταριών, η ημι-αντικαταστάσιμη μπαταρία και η δομή μηχανικής σύνδεσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η σύνδεση με την Ινδία έγινε μέσω του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina, ο οποίος ανήκει στον Όμιλο Mahindra. Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος συνεργάστηκε με την TOGG στην ανάπτυξη του εξωτερικού των μοντέλων της.

Η TOGG σχεδιάζει να λανσάρει συνολικά πέντε μοντέλα – ένα SUV κατηγορίας C, ένα Sedan κατηγορίας C, ένα hatchback κατηγορίας C, ένα B-MPV και ένα SUV κατηγορίας Β έως το 2030. Το SUV κατηγορίας C είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προσφέρεται με δύο επιλογές πακέτων μπαταριών, - η μια με αυτονομία 300 χλμ και η άλλη με αυτονομία 480 χλμ.

Το C-SUV θα διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, όπως το σύστημα Slow Traffic Pilot και θα μπορεί επίσης να ενημερωθεί over the air (OTA) για να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες.

togg2

Η TOGG αναμένεται επίσης να εξοπλίσει το C-SUV με συνδεσιμότητα 5G και τεχνολογία V2X που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με έξυπνες συσκευές στο σπίτι ή στο γραφείο.

Άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επίσης έναν καινοτόμο ολογραφικό βοηθό, ο οποίος θα χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες ολογραφικής απεικόνισης 3D μαζί με αλγόριθμους παρακολούθησης των ματιών για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον χρήστη. Το σύστημα αυτό θα επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση στην πλοήγηση και σε άλλες πληροφορίες στην οθόνη του αυτοκινήτου χωρίς να απομακρύνει την προσοχή του από το δρόμο.

Όπως έχει επίσης αναφερθεί, η TOGG έχει λάβει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για εκθέσεις πωλήσεων ή εργοστάσια παραγωγής από 10 χώρες.

Πηγή: dailysabah.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin