Print this page

Toyota "BZ" SUV - ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα Beyond Zero [Video]

Η Toyota μπορεί να άργησε αλλά αυτή γνωρίζει καλύτερα. Παρουσιάζει μια πρωτότυπη έκδοση του επερχόμενου Toyota bZ4X στο Shanghai Motor Show

  • Προεπισκόπηση του πρώτου της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας με μπαταρία, μηδενικών εκπομπών (BEV)
  • Toyota bZ - «πέρα από το μηδέν» - επισημαίνει τη δέσμευση της Toyota για ουδετερότητα άνθρακα, και παραπέρα
  • Διαθέτει την ολοκαίνουργια πλατφόρμα e-TNGA - σχεδιασμένη και βελτιστοποιημένη για ηλεκτρικά οχήματα
  • Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Subaru Corporation
  • Βασίζεται στην πλούσια κληρονομιά εκτός δρόμου και την τεχνογνωσία της Toyota και της Subaru για να προσφέρει υψηλή δυνατότητα τετρακίνησης
  • Παρουσιάζει ένα προηγμένο σύστημα steer-by-wire και δυνατότητα ηλιακής φόρτισης
  • Αξιοποιεί την ευκαιρία του e-TNGA για να προσφέρει ένα θέμα σχεδιασμού εξωτερικού «δυναμισμού και χρησιμότητας»
  • Χώρος καμπίνας παρόμοιος με ένα μεγάλο sedan τμήματος D με ευρεία πανοραμική θέα για τον οδηγό

Το Toyota bZ4X Concept, ένα μεσαίου μεγέθους SUV με τετρακίνηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μετάβασης της Toyota από μια καθαρή εταιρεία αυτοκινήτων σε μια εταιρεία στοχευμένη στην παροχή καλύτερης κινητικότητας για όλους.

Το «bZ» είναι συντομογραφία για το «beyond Zero - πέρα από το μηδέν», ενισχύοντας τη δέσμευση της Toyota όχι μόνο να επιτυγχάνει μηδενικές εκπομπές άνθρακα και ουδετερότητα άνθρακα, αλλά και να προχωρά πέρα από την πραγματοποίηση νέων οφελών για το περιβάλλον, για τα άτομα και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Το νέο Toyota bZ4X Concept αναπτύχθηκε από την Toyota Motor Corporation (TOYOTA) σε συνεργασία με την Subaru Corporation (SUBARU), αντλώντας από τις συγκεκριμένες δεξιότητες και εμπειρία κάθε εταιρείας. Οι πωλήσεις της έκδοσης παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στα μέσα του 2022.

Παρουσιάζοντας το Toyota bZ4X Concept

Το Toyota bZ4X Concept είναι ένα όχημα που δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς. χρησιμεύει επίσης ως ένας άνετος και συνδεδεμένος χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το να περνούν χρόνο μαζί όταν κάνουν ένα ταξίδι.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Toyota bZ4X Concept προβλέπει τις υψηλές προσδοκίες των ανθρώπων για μια εμπειρία οδήγησης με ηλεκτρικό όχημα χωρίς να χρειάζεται συμβιβασμούς. Η συνολική του μορφή παντρεύεται το δυναμισμό και τη χρησιμότητα: το SUV έχει χαρακτηριστική υψηλή οδηγική θέση, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται κολημμένο στο δρόμο. Το αμάξωμα παρουσιάζει αισθησιακές επιφάνειες, σε συνδυασμό με ακριβή και υψηλής τεχνολογίας στυλ.

Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου - ένα στιγμιαίο σημείο αναγνώρισης για οποιοδήποτε όχημα - απαλλάσσεται από τη γνωστή γρίλια και αντ 'αυτού διαθέτει μια διάταξη αισθητήρων, φώτων και στοιχείων αεροπλάνου σε μια διακριτική μορφή «σφυρί», δημιουργώντας μια νέα στάση και παρουσία στο δρόμο.

Ευρύχωρη καμπίνα

Το Toyota bZ4X Concept βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA, που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα. Ένα μακρύ μεταξόνιο και κοντοί πρόβολοι βοηθούν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα ευρύχωρης και ανοιχτής καμπίνας. Στην πραγματικότητα, ο χώρος των πίσω ποδιών είναι ισοδύναμος με αυτό ενός μεγάλου μοντέλου κατηγορίας D

Ο μπροστινός χώρος της καμπίνας έχει σχεδιαστεί γύρω από μια «μονάδα οδήγησης» που δίνει στον οδηγό μια αίσθηση άμεσης σύνδεσης με το δρόμο και με σημαντικές πληροφορίες. Ο πίνακας οργάνων με χαμηλή ρύθμιση ανοίγει πανοραμική ορατότητα και δίνει έμφαση στην αίσθηση του χώρου. Τα στοιχεία ελέγχου ομαδοποιούνται γύρω από την κεντρική κονσόλα, σχεδιασμένα για εύκολη αναγνώριση και λειτουργία. Η οθόνη οργάνων του ψηφιακού οδηγού τοποθετείται πάνω από το τιμόνι, επομένως απαιτείται ελάχιστη κίνηση των ματιών για την καταγραφή πληροφοριών.

Διαχείριση μπαταριών

Το πρόγραμμα ανάπτυξης έχει αποκομίσει τα οφέλη από την ηγετική θέση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων άνω των 20 ετών και την ποιότητα, την αντοχή και την αξιοπιστία που ορίζει η εταιρεία. Αυτό έχει εξασφαλίσει ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας - κινητήρας, μονάδα ελέγχου και σύστημα διαχείρισης μπαταρίας - προσφέρει κορυφαία απόδοση και πολύ ανταγωνιστική γκάμα οδήγησης.

Το περιβαλλοντικό προφίλ του αυτοκινήτου ενισχύεται περαιτέρω από ένα ενσωματωμένο σύστημα ηλιακής φόρτισης, το οποίο ενισχύει την απόσταση που μπορεί να διανυθεί. Χάρη στην εκτεταμένη εμπειρία της Toyota στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταρίας για τα υβριδικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά μοντέλα της, η μεγαλύτερη και ισχυρότερη μπαταρία που απαιτείται για το Toyota bZ4X Concept έχει σχεδιαστεί για αξιόπιστη, διαρκή απόδοση, διατηρώντας το εύρος οδήγησης του αυτοκινήτου, ακόμη και σε κρύο κλίματα.

Το σύστημα τετρακίνησης σε συνεργασία με την Subaru

Το σύστημα τετρακίνησης, που παρέχεται από ηλεκτρικούς κινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα, έχει αναπτυχθεί μαζί με το Subaru. Η πλούσια κληρονομιά και η βαθιά τεχνογνωσία τόσο της Toyota όσο και της Subaru συνδυάστηκαν για να προσφέρουν μια υψηλή δυνατότητα τετρακίνησης που ξεχωρίζει το Toyota bZ4X Concept στην κατηγορία του. Το σύστημα προσφέρει στο Toyota bZ4X Concept πραγματική δυνατότητα εκτός δρόμου που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και σιγουριά για τους οδηγούς σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Προηγμένο σύστημα οδήγησης steer-by-wire – Τέλος στο στρογγυλό βολάν τιμονιού

Το Toyota bZ4X Concept θα είναι διαθέσιμο με έναν παγκόσμιο πρώτο συνδυασμό μαζικής παραγωγής ενός ζυγού τιμονιού και ενός συστήματος steer-by-wire. Αυτή η τεχνολογία δίνει στον οδηγό μεγαλύτερο έλεγχο, αφαιρώντας τις παρεμβολές από τις τραχείες επιφάνειες του δρόμου και το φρενάρισμα, δίνοντας έτσι μια πιο ακριβή απόκριση σύμφωνα με την ταχύτητα και τη γωνία διεύθυνσης του οχήματος. Το Steer-by-wire απαλλάσσεται επίσης από το παραδοσιακό, κυκλικό τιμόνι, αντικαθιστώντας το με ένα μοναδικά διαμορφωμένο ζυγό τιμονιού που εξαλείφει την ανάγκη για τον οδηγό να κινεί τα χέρια του γύρω από τον τροχό καθώς κάνουν μια στροφή, προσθέτοντας τη διασκέδαση του αυτοκινήτου - ποιότητα οδήγησης.

Toyota bZ

Το Toyota bZ4X Concept είναι το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζει τη νέα χαρακτηριστική ονομασία bZ - beyond Zero - πέρα από το μηδέν. Μέχρι το 2025, η Toyota στοχεύει να εισαγάγει 15 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένων 7 μοντέλων Toyota bZ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ