Ηλεκτρικό SUV από την Toyota

Προώθηση πριν από το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης

Πιθανότατα, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Toyota θέλει επιταχύνει επιτέλους το παιχνίδι ηλεκτροκίνησής της με ένα νέο crossover με μπαταρία που θα κάνει το ντεμπούτο του τον Απρίλιο φέτος. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υβριδικής αγοράς εδώ και χρόνια, αλλά ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλάζει προς τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Η Toyota θα ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές με ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover.

Ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2021, το BEV υψηλής ταχύτητας της Toyota θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, την πλατφόρμα  e-TNGA Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι αυτό είναι το ίδιο όχημα για το οποίο έγιναν διαρροές τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει χάρη στις διαρροές των εικόνων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (δείτε παρακάτω).

Εικόνες: Σήμα Κατατεθέν της Σχεδίασης του Toyota Crossover

Ο κατασκευαστής λέει ότι η νέα αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιείται για οχήματα με κίνηση εμπρός, πίσω και στους τέσσερις τροχούς με "μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους και χρήσεις οχημάτων." Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι νέες βάσεις πρέπει να προσφέρουν στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές περισσότερη «πολυμορφικότητα και ευελιξία», κάτι που θα τους επιτρέψει να φτιάξουν αυτοκίνητα που «είναι επίσης συναρπαστικά στην οδήγηση και κομψά στην εμφάνιση».

Υπάρχει η πίστη ότι το πρωτότυπο της Σαγκάης πιστεύεται θα είναι πολύ κοντά στην τελική μορφή παραγωγής του μοντέλου. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία σε ένα εργοστάσιο μόνο για ηλεκτρικά οχήματα. Είναι ήδη υπό ανάπτυξη με τη βοήθεια του Subaru και μάλλον να λανσαριστεί, τουλάχιστον αρχικά, μόνο στην Ευρώπη. Το πότε το τελικό μοντέλο παραγωγής θα βρίσκεται στους αντιπροσώπους της εταιρείας, είναι κάτι που πρέπει να το δούμε.

Ωστόσο, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούμε να περιμένουμε το πρώτο νέο ηλεκτρικό όχημα της Toyota να κυκλοφορήσει "σε μερικά χρόνια" από τώρα. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι το όχημα που θα δούμε τον Απρίλιο δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια ιδέα που χρησιμεύει ως πρώιμη προεπισκόπηση του τελικού προϊόντος.

Πηγή: Toyota

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin