Πολιτική Απορρήτου

Το απόρρητό σου

Καλωσήρθατε στον ιστότοπό μας www.tosynergeio.gr

Για τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ το απόρρητό σου και η ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων είναι πολύ σημαντικά, γι’ αυτό συλλέγουμε και διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα με τη μέγιστη προσοχή και υιοθετούμε ειδικά μέτρα για να τα διαφυλάξουμε με ασφάλεια.

Παρακάτω θα βρεις τις βασικές πληροφορίες για την επεξεργασία από τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ των προσωπικών σου δεδομένων σε σχέση με την περιήγησή σου στο www.tosynergeio.gr  και με τη χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Ποιός είναι ο Yπεύθυνος;

Παρακάτω αναφέρονται οι βασικές πληροφορίες για την επεξεργασία των δικών σου προσωπικών δεδομένων που θα γίνει από το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ υπό την ιδιότητά της ως Υπεύθυνος της επεξεργασίας δεδομένων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ερώτηση ή νομική απαίτηση επί του απορρήτου σου και της επεξεργασίας των προσωπικών σου δεδομένων, μπορείς να επικοινωνήσεις οποιαδήποτε στιγμή αποστέλλοντας αίτημα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ποιά δεδομένα επεξεργαζόμαστε και γιατί;

Τα προσωπικά δεδομένα που τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ επεξεργάζεται είναι εκείνα που μας παρέχονται όταν ολοκληρώνεις μία συνδρομή ή ανανέωση συνδρομής στην εφημερίδα Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου και στο site tosynergeio.gr

Τα προσωπικά σου δεδομένα επεξεργάζονται με τον ακόλουθο σκοπό:

 • να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του www.tosynergeio.gr όταν εγγραφείς στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter),
 • να επιτρέπει την εγγραφή στον ιστότοπο και τη χρήση υπηρεσιών που προορίζονται για εγγεγραμμένους χρήστες.
 • να διαχειρίζεται τα αιτήματά σου

Επίσης πραγματοποιούμε στατιστικές έρευνες και αναλύσεις με δεδομένα σε συνολική μορφή για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, βελτιώνοντας την προσφορά μας και τις υπηρεσίες μας.

Ποιος θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σου δεδομένα;

Τα δικά σου προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο από τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ με την ιδιότητα του Υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων.

Για πόσο καιρό θα φυλάξουμε τα στοιχεία σου;

Φυλάσσουμε τα προσωπικά σου δεδομένα για μια χρονική περίοδο περιορισμένη που εξαρτάται από το σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχτεί,  με τη λήξη της οποίας τα προσωπικά σου δεδομένα θα ακυρωθούν ή ωστόσο καθίστανται ανώνυμα με έναν μη αναστρέψιμο τρόπο. Η διάρκεια φύλαξης είναι διαφορετική ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας: για παράδειγμα, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται κατά την εγγραφή/ανανέωση συνδρομής χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η συνδρομή ενώ εκείνα που χρησιμοποιούνται για να σας στείλουμε το ενημερωτικό μας δελτίο μέχρι να μας ζητήσετε να σταματήσουμε να στέλνουμε.

Ποια είναι τα δικαιώματά σου;

Οποιαδήποτε στιγμή, ανάλογα με τη συγκεκριμένη επεξεργασία, μπορείς να: αποσύρεις τη συγκατάθεσή στην επεξεργασία, να μάθεις  ποια είναι τα προσωπικά σας δεδομένα στη διάθεσή μας, την προέλευσή τους και τον τρόπο χρήσης τους, να ζητήσεις την ενημέρωσή τους, τη διόρθωση ή την ένταξη και, στις περιπτώσεις που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, την ακύρωση, τον περιορισμό της επεξεργασίας ή την αντίθεση στην επεξεργασία τους. Αν το επιθυμείς, μπορείς να ζητήσεις να λάβεις τα προσωπικά δεδομένα που έχει τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ και που σε αφορούν σε αναγνώσιμη από ηλεκτρονικές συσκευές μορφή και, όπου είναι τεχνικά εφικτό, θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τα προσωπικά σου δεδομένα απευθείας σε ένα τρίτο άτομο που θα μας υποδείξεις.
Αν θεωρείς ότι τα προσωπικά σου δεδομένα λήφθηκαν με παράνομο τρόπο, μπορείς να παρουσιάσεις μια αίτηση σε μια από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές  που είναι αρμόδιες για την τήρηση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Το παρόν ενημερωτικό μπορεί να υποστεί τροποποιήσεις στην πορεία του χρόνου, σε προσκαλούμε, λοιπόν, να επαληθεύεις περιοδικά το περιεχόμενό του. Όπου είναι εφικτό, προσπαθούμε να σε ενημερώνουμε αμέσως για τις επιφέρουσες τροποποιήσεις.

Ενημερωτικό Απόρρητο

1. Γενικές πληροφορίες

Ποιός είναι ο Υπεύθυνος της επεξεργασίας δεδομένων;

τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ είναι ο Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, δηλαδή το άτομο που αποφασίζει πως και γιατί να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σου δεδομένα.

Μπορείς πάντα να επικοινωνείς με τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2. Ποιά προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Οι κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ συλλέγει και επεξεργάζεται όταν εγγράφεσαι/ ανανεώνεις  στο www.tosynergeio.gr, είναι τα ακόλουθα:

 1. συλλέγουμε τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα για να ολοκληρώσουμε την εγγραφή/ανανέωση όπως επωνυμία, υπεύθυνος, επάγγελμα, διεύθυνση e-mail, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΦΜ, ΔOY, και στοιχεία πληρωμής
 2. συλλέγουμε τη διεύθυνση e-mail όταν εγγραφείς στην υπηρεσία του ενημερωτικού δελτίου,
 3. επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα που μας παρέχεις όταν επικοινωνείς με τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ για να σε βοηθήσουμε,
 4. συλλέγουμε πληροφορίες για την περιήγησή σου στο tosynergeio.gr, όπως για παράδειγμα τις σελίδες που επισκέπτεσαι και πως  αλληλεπιδράς με τη μοναδική σελίδα και αποθηκεύουμε αυτές τις πληροφορίες στους διακομιστές μας.

3. Πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε;

Τo Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σου δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

 1. ολοκληρώνεις μία συνδρομή ή ανανέωση συνδρομής στην εφημερίδα Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου και στο site www.tosynergeio.gr.
 2. αναλύσεις και στατιστικές έρευνες.  Χρησιμοποιούμε μερικές πληροφορίες σχετικά με το πως χρησιμοποιείς τον Ιστότοπο για να γίνουν αναλύσεις και στατιστικές έρευνες με σκοπό να βελτιωθεί η προσφορά μας και υπηρεσίες μας,

5. Ποιος θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σου δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργαστούν ένα εσωτερικό προσωπικό τoυ Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξουσιοδοτημένο στην επεξεργασία.

6. Για πόσο καιρό θα φυλάξουμε τα δεδομένα σου;

Φυλάσσουμε τα προσωπικά δεδομένα σου για μια περιορισμένη περίοδο, διαφορετική ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας για την οποία προορίζεται η επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων.
Αφού λήξει αυτή η περίοδος, τα προσωπικά σου δεδομένα ακυρώνονται οριστικά ή μένουν ανώνυμα με τρόπο ανεπανόρθωτο.

Τα προσωπικά σου δεδομένα φυλάσσονται για τις περιόδους και με τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. δεδομένα που συλλέγονται για την εγγραφή/ανανέωση συνδρομής και φυλάσσονται  μέχρι να λήξει η συνδρομή
 2. δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να σας στείλουμε το ενημερωτικό μας δελτίο μέχρι να μας ζητήσετε να σταματήσουμε να στέλνουμε
 3. δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο της χρήσης των υπηρεσιών που προσφέρονται στο www.tosynergeio.γρ στην υπηρεσία του χρήστη: τα δεδομένα αυτά διατηρούνται μέχρι τη λήξη της υπηρεσίας ή την ακύρωση της συνδρομής στην υπηρεσία από τον Χρήστη,
 4. δεδομένα που σχετίζονται με αιτήματα χρηστών θα διατηρηθούν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά σας.
 5. Βιογραφικό σημείωμα: για έξι μήνες από την παραλαβή.
 6. δεδομένα που παρέχονται για δραστηριότητες εμπορικών επικοινωνιών, δημοσκοπήσεις και έρευνα αγοράς: μέχρι το αίτημα του χρήστη να διακόψει τη δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση, για τεχνικούς λόγους, η παύση της επεξεργασίας και η μετέπειτα οριστική ακύρωση  ή ανωνυμοποίηση με ανεπανόρθωτο τρόπο των σχετικών προσωπικών δεδομένων θα είναι οριστική εντός τριάντα ημερών από τις προθεσμίες που προαναφέρθηκαν.

7. Τα δικαιώματά σου

Οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να ασκήσεις τα δικαιώματά σου αναφορικά με τις συγκεκριμένες επεξεργασίες των δικών σου προσωπικών δεδομένων εκ μέρους τoυ Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ. Βρες παρακάτω τη γενική περιγραφή τους και τον τρόπο άσκησής τους.

 1. Απόκτησε πρόσβαση στα δεδομένα σου και τροποποίησέ τα: έχεις το δικαίωμα να μπεις στα προσωπικά σου δεδομένα και να ζητήσεις να διορθωθούν, να τροποποιηθούν ή να ενσωματωθούν με άλλες πληροφορίες. Αν το επιθυμείς, θα σου παρέχουμε ένα αντίγραφο των δεδομένων σου που βρίσκονται στην κατοχή μας.
 2. Ανακαλέστε τη συγκατάθεσή σας: Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με οποιαδήποτε δραστηριότητα για σκοπούς μάρκετινγκ. Σε αυτό το πλαίσιο, σου υπενθυμίζουμε που θεωρούνται δραστηριότητες μάρκετινγκ για να λαμβάνεις εμπορική και διαφημιστική επικοινωνία, τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς και μελέτες για τις έρευνες ικανοποίησης πελατών για την εξατομίκευση του ιστότοπου και τις εμπορικές προσφορές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Μόλις λάβουμε το αίτημά σου, θα είναι καθήκον μας να σταματήσει αμέσως η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βάσει αυτής της συγκατάθεσης, ενώ διαφορετικές επεξεργασίες ή βάσει άλλων όρων θα συνεχίσουν να διεξάγονται σε πλήρη συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις.
 3. Αντίθετα με την επεξεργασία των δεδομένων σας: έχεις το δικαίωμα να εναντιωθείς οποιαδήποτε στιγμή στην επεξεργασία των δικών σου προσωπικών δεδομένων που πραγματοποιείται με βάση το νόμιμο συμφέρον μας, εξηγώντας τους λόγους που δικαιολογούν το αίτημά σου. Πριν τη συλλογή, το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ θα πρέπει να αξιολογήσει τους λόγους του αιτήματός σου.
 4. Να ακυρώστε τα προσωπικά σας δεδομένα: στις περιπτώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία μπορείς να ζητήσεις την ακύρωση των προσωπικών σου δεδομένων. Αφού ληφθεί και αξιολογηθεί το αίτημά σου, αν είναι νόμιμη θα φροντίσουμε εμείς να σταματήσουμε αμέσως την επεξεργασία και να ακυρώσουμε τα προσωπικά σου δεδομένα.
 5. Ζήτα η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων να περιοριστεί αμέσως: σ’ αυτήν την υπόθεση το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ θα συνεχίσει να φυλάσσει τα προσωπικά σου δεδομένα αλλά δεν θα τα επεξεργαστεί, αν δεν υπόκεινται στο διαφορετικό σας αίτημα και στις εξαιρέσεις που απαιτούνται από το νόμο. Μπορείς να λάβεις τον περιορισμό της επεξεργασίας όταν αμφισβητείς την ακρίβεια των προσωπικών σου δεδομένων, όταν η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά αντιτάσσεσαι στην ακύρωση των προσωπικών δεδομένων σου, όταν τα δεδομένα σου δεν μας χρειάζονται πια, αλλά πρέπει να ασκήσεις το δικαίωμά σου στο δικαστήριο και όταν αντιτίθεσαι στην επεξεργασία, την περίοδο κατά την οποία αξιολογούμε τους λόγους για το αίτημά σου.
 6. Ζήτα τα δεδομένα σου ή μεταβίβασε τα σε ένα άτομο διαφορετικό από το το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ ("δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων") Μπορείς να ζητήσεις να λάβεις τα δεδομένα σου που επεξεργαζόμαστε με βάση τη συγκατάθεσή σας ή βάσει σύμβασης μαζί σου σε τυποποιημένη μορφή. ΑΝ το επιθυμείς, όπου είναι τεχνικώς εφικτό, θα μπορούσαμε κατόπιν αίτησής σου να μεταφέρουμε τα δεδομένα σου απευθείας σε ένα τρίτο άτομο που θα υποδείξεις εσύ.

Για την εγγύηση ότι τα δεδομένα των χρηστών μας δεν υπόκεινται σε παραβιάσεις ή παράνομες χρήσεις εκ μέρους τρίτων, πριν λάβουμε το αίτημά σου περί άσκησης ενός δικαιώματος, θα σε ρωτήσουμε ορισμένες πληροφορίες για να είμαστε σίγουροι για την ταυτότητά σου.

8. Μέτρα ασφαλείας

Προστατεύουμε τα προσωπικά σου δεδομένα με συγκεκριμένα μέτρα τεχνικής και οργανωτικής ασφάλειας, για την αποφυγή των προσωπικών σας δεδομένων από το να χρησιμοποιούνται παράνομα ή δολίως. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε μέτρα ασφαλείας που εγγυώνται: την ψευδονοματολογία ή την κρυπτογράφηση των δεδομένων σου. την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα, τη διαθεσιμότητα των δεδομένων σου καθώς και την αντοχή των συστημάτων και των υπηρεσιών που τα επεξεργάζονται. την ικανότητα επαναφοράς δεδομένων σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων. Επίσης το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ δοκιμάζει, επαληθεύει και αξιολογεί τακτικά την απόδοση των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής βελτίωση στην ασφάλεια της επεξεργασίας.

9. Αιτήσεις

Αν θεωρείς ότι τα προσωπικά σου δεδομένα λήφθηκαν με παράνομο τρόπο, μπορείς να παρουσιάσεις μια αίτηση σε μια από τις εποπτικές αρχές  που είναι αρμόδιες για την τήρηση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων.
 
10. Τροποποιήσεις των τρεχουσών πληροφοριών

Η συνεχής εξέλιξη των υπηρεσιών μας μπορεί να επιφέρει τροποποιήσεις στα χαρακτηριστικά της επεξεργασίας των δικών σου προσωπικών δεδομένων όπως περιγράφεται. Συνεπώς αυτό το ενημερωτικό απορρήτου μπορεί να υποστεί τροποποιήσεις και αλλαγές στην πορεία του χρόνου, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι αναγκαίες όσον αφορά τις νέες ονομαστικές παρεμβάσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σε προσκαλούμε λοιπόν να επαληθεύσεις κατά περιόδους τα περιεχόμενα: όπου είναι εφικτό, προσπαθούμε να σε ενημερώνουμε αμέσως για τις τροποποιήσεις που θα γίνουν και τισ συνέπειές του.           
Η ενημερωμένη έκδοση του ενημερωτικού απορρήτου, σε κάθε περίπτωση, θα δημοσιευτεί σ’ αυτήν τη σελίδα, με ένδειξη των στοιχείων της τελευταίας ενημέρωσης.

11. Νομοθετικές αναφορές

Η επεξεργασία των δικών σου προσωπικών δεδομένων θα γίνει από το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ,  τo οποίo επίσης χρησιμοποιεί Υπεύθυνο επεξεργασίας τον προγραμματιστή του,  και το οποίο έχει έδρα στην ΕΕ και υπόκειται στους όρους του προβλεπόμενου από τη Ρύθμιση  (ΕΕ) 2016/679 γενική ρύθμιση προστασίας δεδομένων, κανονισμών επεξεργασίας Ελληνικών προσωπικών δεδομένων και ελέγχων της αρμόδιας Ελληνικής Αρχής Ελέγχου.

Τελευταία ενημέρωση 24/05/2018

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin