Κορονοϊός: Ανοικτά τα Συνεργεία με διευκρινιστική Εγκύκλιο [Download]

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Του Καταναλωτή, έδωσε και τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18.3.2020 έως και 31.3.2020

Σε μία σύντομη λίστα 10 μόλις σημείων εμφανίζονται οι δραστηριότητες επιχειρήσεων που επιτρέπονται στον τομέα του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών.

Έτσι μετά  από 2 παραδείγματα στην παράγραφο B. Αναφέρονται ενδεικτικά, ότι επιτρέπονται οι δραστηριότητες των παρακάτω επιχειρήσεων στον τομέα του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα στο σημείο 7 αναφέρονται τα Συνεργεία Αυτοκινήτων 

Κατεβάστε την εγκύκλιο εδώ

egiklios

Δυστυχώς για την επισκευαστική κοινότητα φαίνεται ότι όπως έχουμε γράψει και στο χτεσινοβραδινό μας άρθρο Αυστηρός περιορισμός άσκοπης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα με πρόστιμο 150 ευρώ – Και με τα Συνεργεία τι γίνεται; - αμέσως μόλις άνοιξε η σελίδα forma.gov.gr - αλλά και στην πρόσφατη συνέντευξη της κας Πρωτογέρου προέδρου του ΣΕΕΑΑ αλλά και σε άλλο άρθρο δείτε εδώ (όπου ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας  Καταναλωτή κος Π. Σταμπουλίδης, επεσήμανε ότι «Ο κλάδος των μεταφορών και της επισκευής  οχημάτων είναι ζωτικής σημασίας για την πολιτεία και για το λόγο αυτό, συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών πρέπει να παραμείνουν ανοικτά»! 

Ήταν λοιπόν ήδη δεδηλωμένη η πρόθεση της Πολιτείας να μην κλείσει τα Συνεργεία Αυτοκινήτων αλλά να τα έχει ανοικτά.  

Σήμερα ίσως το πιο σημαντικό που έχει να επισημάνει η συντακτική ομάδα της εφημερίδας, και με δεδομένο ότι έχουν ενταχθεί στο πακέτο των Μέτρων Στήριξης της κυβέρνησης τα Συνεργεία των Μοτοσικλετών ΚΑΔ 4540 είναι κάτι που ήδη δημιουργεί επιχειρηματικά μία ανισότητα.

Ο επισκευαστικός κλάδος (Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, Σωματεία, Σύνδεσμοι, αλλά και Ομοσπονδίες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να διεκδικήσουν συντεταγμένα το μόνο που είναι το αυτονόητο. Δηλ. η ένταξη του ΚΑΔ 4520 στην γνωστή λίστα λόγω μειωμένου τζίρου και στην στήριξη και αυτών των επιχειρήσεων.

Ευελπιστούμε λοιπόν όπως ήδη προαναφέρθηκε ότι η λίστα αφού είναι δυναμική, αυτή θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Εδώ ποντάρει και ολόκληρος ο επισκευαστικός κλάδος.

Υγεία, Υπομονή & Καλή Δύναμη σε όλους.

Παραμένουμε στις επάλξεις της ενημέρωσης.

ΥΓ. Καλή εβδομάδα «μένουμε σπίτι»!

Εκμεταλλευτείτε το με διάβασμα εξερευνώντας τον τεχνικό πλούτο γνώσης στο www.tosynergeio.gr  


Ακολουθήστε μας τώρα και στο Instagram #newspapertosynergeio

gsmarena 001

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin