Ανοικτά τα συνεργεία αυτοκινήτων στις «κόκκινες περιοχές» τα Σάββατα σύμφωνα με το ... 100

Δεκάδες είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δεχθήκαμε σχετικά με τη λειτουργία των συνεργείων αυτοκινήτων τα Σάββατα στις «κόκκινες περιοχές», μιας και στα σχετικά δελτία τύπου για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 20.00 (8.00 μ.μ) της Παρασκευής δεν υπήρχε καμία άμεση αναφορά σχετικά με τα συνεργεία, παρά μόνο για τα βενζινάδικα και τα ΚΤΕΟ.

Προσπαθώντας να προσφέρουμε άμεση πληροφόρηση σχετικά με το θέμα αυτό, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας το τηλεφωνικό της κέντρο (213 1510 100) αλλά παραμείναμε .....στην αναμονή μιας και κανείς δεν απάντησε ποτέ στην κλήση μας. Επιπλέον στο site της Πολιτικής Προστασίας δεν υπήρχε ούτ η σχετική ανακοίνωση ούτε διευκρινιστική αφού μάλλον παραμένουμε σε καθολικό lockdown.

Η επόμενη προσπάθεια επικοινωνίας ήταν με το γνωστό σε όλους ....100. Η απάντηση που πήραμε από εκεί είναι ότι τα συνεργεία αυτοκινήτων μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα τηρώντας τις σχετικές προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλ. μετακίνηση με SMS ή έγγραφο και ραντεβού.

Στη συνέχεια για να διασταυρώσουμε την πληροφορία καλέσαμε ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπου ο ευγενέστατος αστυνομικός υπάλληλος μας απάντησε ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη σχετικά με το θέμα αυτό (σ.σ. η επικοινωνία αυτή έγινε στις 11.30 του Σαββάτου 6/2/2020).

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι καλό θα είναι τα συνεργεία αυτοκινήτων να ....επικοινωνούν τακτικά με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους για να επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα λειτουργίας του Συνεργείου σας τα Σάββατα για όσο διάστημα έχουν εφαρμογή έκτακτα μέτρα, μιας και αυτά αλλάζουν συχνά.

Φυσικά είχαμε και την σχετική πληροφόρηση από το 100 ότι στο τέλος, στο σχετικό ΦΕΚ που αναμένεται θα δημοσιευτεί θα υπάρξει ξανά η εξαίρεση για τα Συνεργεία και τις εκθέσεις των Αυτοκινήτων αλλά και το σχετικό ωράριο λειτουργίας.

Εν αναμονή λοιπόν της τελικής επιβεβαίωσης!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin