Χρειάζεται να βάλετε γράσο στη μπαταρία αυτοκινήτου;

Κάθε φορά που έχετε μια μακροχρόνια ηλεκτρική σύνδεση, ειδικά αυτή που είναι εκτεθειμένη σε στοιχεία όπως μπαταρίες αυτοκινήτου και λαμπτήρες αυτοκινήτου, λίγο διηλεκτρικό γράσο μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση της πιθανότητας διάβρωσης.

Το διηλεκτρικό γράσο είναι ένα λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη, δεν σαπίζει και κρατά την υγρασία και τη διάβρωση μακριά από μια ηλεκτρική σύνδεση.
Δεν είναι απολύτως απαραίτητο και αν δεν το χρησιμοποιήσετε δεν θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, η τοποθέτηση μιας ελαφριάς επίστρωσης γράσου σιλικόνης στους πόλους της μπαταρίας πριν από την τοποθέτηση των ακροδεκτών βοηθά στη μείωση της πιθανότητας διάβρωσης και βοηθά στη διατήρηση της καλής και καθαρής σύνδεσης.

Το ίδιο ισχύει και για τους λαμπτήρες. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης διηλεκτρικού γράσου στους λαμπτήρες είναι ότι μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αντικολλητικό έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε αυτόν τον λαμπτήρα να βγαίνει χωρίς πρόβλημα.

Πολλά αυτοκίνητα Saab των μέσων της δεκαετίας του 1990 έχουν πρόβλημα με τον πίνακα οργάνων που ξαφνικά σβήνει στο δρόμο. Πολλοί έχουν προσφέρει ακριβές λύσεις στο πρόβλημα, αυτή που λειτούργησε ήταν μια μικρή ποσότητα από διηλεκτρικό γράσο στην πλάκα γείωσης του πίνακα οργάνων.

Μη χρησιμοποιείτε πετρελαϊκό γράσο. Μπορεί να έχει επίδραση διαλύτη σε ορισμένες στεγανοποιήσεις και δεν είναι καλό για τη διατήρηση των ηλεκτρικών συνδέσεων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin