Γκαζώνει το ηλεκτρικό με ήχους ...βενζινοκινητήρα!!!

Μετά την πρόσφατη της σχετικής νομοθεσίας απο την ΕΕ οι κατασκευαστές αθόρυβων ηλεκτρικών οχημάτων θα προειδοιποιούν ακουστικά τους πεζούς. Στην Αμερική γίνεται ήδη εδώ και 3 περίπου χρόνια γι' αυτό και to Toyota Prius έφερε την σχετική τεχνολογία στην έκδοση Plug-in. Το αθόρυβο λοιπόν ΤΟΥΟΤΑ Prius δεν θα είναι πλέον αθόρυβο αφού ένα ολόκληρο σύστημα, έχει στηθεί για να εξομοιώνει το θόρυβο του βενζινοκινητήρα και να προειδοποιεί τους πεζούς.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Όταν το αυτοκίνητο οδηγείται αθόρυβα χρησιμοποιώντας μόνο το μοτέρ, το σύστημα πληροφόρησης προσέγγισης του οχήματος παράγει έναν προειδοποιητικό ήχο από το συγκρότημα του ηχείου προσέγγισης του υβριδικού οχήματος για να πληροφορήσει τους πεζούς, τους ποδηλάτες κλπ. για την προσέγγιση του οχήματος.

Ο προειδοποιητικός ήχος εξάγεται από το συγκρότημα του ηχείου προσέγγισης του οχήματος σε ένα επίπεδο έντασης το οποίο δεν θα εκληφθεί απλά σαν ένας θόρυβος. Επίσης η συχνότητα του ήχου μεταβάλλεται σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε ο ήχος να αντανακλά την επιβράδυνση και την επιτάχυνση του οχήματος.

Η λειτουργία του συστήματος πληροφόρησης προσέγγισης του οχήματος σταματά αυτόματα όταν το αυτοκίνητο σταματήσει, ξεκινήσει ο κινητήρας ή το αυτοκίνητο οδηγείται σε 25 km/h (16 mph) ή περισσότερο.

ybridiko-img-01

Θέση εξαρτημάτων γνωστοποίησης της εγγύτητας του οχήματος

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Όταν αποσυνδέετε το καλώδιο από τον αρνητικό (-) ακροδέκτη της βοηθητικής μπαταρίας, κάνετε αρχική ενεργοποίηση στα παρακάτω συστήματα μετά την επανασύνδεσή του.

  • Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης
  • Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρικών Κλειδαριών Πορτών

ybridiko-img-02

Θέση εξαρτημάτων γνωστοποίησης της εγγύτητας του οχήματος

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Στις παρακάτω περιπτώσεις, η ένταση και ο τόνος του ήχου μπορεί να αλλάξει:

  • Εάν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε ένα πολύ ζεστό ή ψυχρό περιβάλλον για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο (η λειτουργία θα επιστρέψει στο κανονικό μετά την πάροδο του χρόνου).
  • Εάν ρίξετε νερό με υψηλή πίεση απευθείας στο ηχείο από το κάτω μέρος του οχήματος.
  • Εάν το εμπρός μέρος του ηχείου είναι φραγμένο με λάσπη, χιόνι, πάγο κλπ.
  • Εάν παγώσει ολόκληρο το ηχείο.

Στις παρακάτω περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να ακουστεί ο ήχος από το ηχείο:

  • Εάν το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο είναι πολύ θορυβώδες (σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση ή όταν πλησιάζει ένα όχημα έκτακτης ανάγκης).
  • Εάν ο ακροατής είναι πίσω από το αυτοκίνητο (Σε σύγκριση με μία κατάσταση όπως όταν ένας πεζός βρίσκεται μπροστά από το όχημα, η ένταση του ήχου θα φανεί ότι είναι χαμηλότερη όταν το όχημα κάνει όπισθεν. Αυτό συμβαίνει επειδή το ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο έτσι ώστε να βλέπει προς το εμπρός μέρος του οχήματος).

ybridiko-img-03

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin