Automechanika Frankfurt ξεκινάει την 25η έκδοση σημειώνοντας νέα ρεκόρ [video]

Η 25η έκδοση της Automechanika της Φρανκφούρτης ξεπέρασε τον αριθμό των 5.000 εκθετών. Η έκθεση συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Aftermarket, την ψηφιοποίηση και τα «καθαρά» οχήματα σε ένα χώρο. Φέτος, τα Automechanika Innovation Awards θα τιμήσουν για πρώτη φορά περισσότερες από 100 καινοτομίες στους τομείς του εξοπλισμού, των ανταλακτικών, των εξαρτημάτων, της διαχείρισης και των υπηρεσιών.

Χρόνια πολλά! Αποτελώντας αρχικά μια εναλλακτική λύση το 1971, η Automechanika αναπτύχθηκε στην πιο επιτυχημένη B2B εκδήλωση παγκοσμίως. Η ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς αυτοκινήτων συνεχίζεται αμείωτη, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανανέωση της συμμετοχής σε έναν αριθμό εκθετών ρεκόρ για την 25η έκδοση. Φέτος αναμένουμε επισκέπτες από περισσότερες από 170 χώρες. Θα επικεντρωθούν στην τεχνολογική πρόοδο, στη μεταφορά γνώσεων και στη δημιουργία νέων συμμαχιών.

Detlef Braun, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Messe Frankfurt

Από το «Σχέδιο Β» στο κορυφαίο διεθνές εμπορικό παζάρι για την αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων: Όταν η Automechanika έκανε το ντεμπούτο της στη Φραγκφούρτη το 1971, ήταν το αποτέλεσμα μιας φάσης προγραμματισμού έξι μηνών με στόχο την αντικατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου (IAA) η οποία είχε ακυρωθεί χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση. Η εκδήλωση αναπτύχθηκε γρήγορα στην κορυφαία πλατφόρμα για τη βιομηχανία, τα εργαστήρια και το λιανικό εμπόριο και τώρα πραγματοποιείται σε 16 χώρες σε σύνολο 17 τοποθεσιών. Η νεότερη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των εκδηλώσεων είναι η Automechanika Astana στο Καζακστάν, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2019. Όταν η διετής εκδήλωση ανοίξει τις πόρτες της για 25η φορά, η Automechanika Frankfurt θα περιλαμβάνει περισσότερους από 5.000 εκθέτες (2016: 4.843) από 76 χώρες σε μια περιοχή περίπου 315.000 m² (2016: 288.100 m²). Το Messe Frankfurt περιμένει επισκέπτες από όλο τον κόσμο - κατά την τελευταία εκδήλωση, οι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν από 170 χώρες. Μεταξύ των νέων θεμάτων είναι το ντεμπούτο του REIFEN ως εκδήλωση και η δραστηριότητα των κλασικών και συλλεκτικών αυτοκινήτων όλων των ηλικιών, και τα οποία μπορούν να βρεθούν στην Αίθουσα 12.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας στο Λιανικό Εμπόριο (IFH Köln), οι τομείς που σχετίζονται με την Automechanika αντιπροσώπευαν περίπου 1,16 τρισεκατομμύρια ευρώ κύκλου εργασιών στην ΕΕ των 27.

Στο επίπεδο της προσφοράς στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τα εξαρτήματα και τα ελαστικά, καθώς και διάφορες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και αντιπροσωπείας σε επίπεδο διανομής, συντήρηση και επισκευές οχημάτων. Ο κύκλος εργασιών των 1.610,1 δισ. Ευρώ το 2017 αντιστοιχεί σε αύξηση 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο τομέας που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κύκλου εργασιών είναι οι πωλήσεις οχημάτων στα 988,3 δισ. Ευρώ στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 (που βασίζεται στις τιμές λιανικής), ακολουθούμενη από τους κατασκευαστές που προμηθεύουν στην αγορά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αξεσουάρ και ελαστικά (236,1 δισ. ευρώ σε τιμές εργοστασίου) και τον κύκλο εργασιών συντήρησης και επισκευής (165,2 δισ. ευρώ σε λιανικές τιμές).

Προκειμένου να δώσει έμφαση στις καινοτομίες των εκθετών, φέτος η Messe Frankfurt δημοσιοποιεί τους 58 υποψηφίους, 36 φιναλίστ και δέκα νικητές στα Βραβεία Καινοτομίας της Automechanika. Τα βραβεία θα παρουσιαστούν την πρώτη ημέρα της εμπορικής έκθεσης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. στο Φόρουμ (αίθουσα Panorama). Το 40% των υποβολών αφορούσε τις κατηγορίες εργαλείων, οργάνων μέτρησης και εξοπλισμού. Η μεγάλη τάση της τεχνολογία ψηφιοποίησης είναι εμφανής όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας των οχημάτων αλλά και μεταξύ των αντιπροσώπων αυτοκινήτων και των εργαστηρίων, όπου μπορεί να φανεί παντού, από τις υπηρεσίες eCall, τα τηλεχειριστήρια, τις έξυπνες μπαταρίες και τα συστήματα εμπειρογνωμόνων που βασίζονται σε cloud, μέχρι νέα συστήματα πληροφορικής και την εικονική πραγματικότητα. Τα «καθαρά» οχήματα είναι άλλη μια μεγάλη τάση. Εδώ οι προτάσεις περιλαμβάνουν προϊόντα για δοκιμές και επιθεωρήσεις εκπομπών, νέο εξοπλισμό ελέγχου για βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού και προϊόντα σχεδιασμένα για ηλεκτρική κινητικότητα. Οι φιναλίστ και οι νικητές των Βραβείων Καινοτομίας θα παρουσιαστούν σε ειδική βιτρίνα στη Festhalle. Για πρώτη φορά, η φετινή έκθεση προσφέρει εκδρομές που επισκέπτονται τις εκθέσεις αυτών των εταιρειών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter