H Συμμετοχή της Re-Battery στην Attica Green Expo

Η Re-Battery, Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Οχημάτων & Βιομηχανίας, συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον στην Attica Green Expo που έλαβε χώρα, με μεγάλη επιτυχία για 3η χρονιά, στις 29 Μαΐου έως 01 Ιουνίου, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο. Η Αttica Green Expo αποτελεί σημείο συνάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πολίτη και της νέα γενιάς.

Εκπρόσωποι της Re-Battery είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν αναλυτικά τους αιρετούς αλλά και τα στελέχη τμημάτων προμήθειας των 70 φορέων από τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στην έκθεση για την ορθή εναλλακτική διαχείριση των μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας.

Στα πλαίσια της ATTICA GREEN EXPO η Re-Battery διοργάνωσε στις 31 Μαΐου 2024 εκδήλωση με θέμα: «Εναρμόνιση διαγωνισμών και συμβάσεων προμηθειών ΟΤΑ σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εναλλακτική διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων».

H Συμμετοχή της Re Battery στην Attica Green Expo2024

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Δημοτικών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών των ΟΤΑ για τους όρους που πρέπει να περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις και στις συμβάσεις, που αφορούν στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων με ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου. Ένα σημείο επίσης που επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση ήταν οι προϋποθέσεις που πρέπει να προβλέπονται στο πλαίσιο των συμβάσεων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων που προμηθεύονται (συνεργεία υψηλής τάσης).

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Ψυρρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΑΝ, στελέχη του ΕΟΑΝ που επιβλέπουν την λειτουργία της Re-Battery, εκπρόσωποι των Δήμων και σαφώς εκπρόσωποι υπόχρεων εισαγωγέων οχημάτων, μέλη της Re-Battery. Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά 52 εκπρόσωποι Δήμων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ζωντανής αναμετάδοσης, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Re-Battery προς όλους τους Δήμους της χώρας.

Η κα Ζιώγου και ο κ. Μπλέτσας, Γεν. Διευθύντρια και Επιστημονικός Συνεργάτης αντίστοιχα της Re-Battery, παρουσίασαν τα σημεία που πρέπει να εστιάσουν τα Τμήματα Προμηθειών των Δήμων και ανέδειξαν τις ιδιαιτερότητες στην διαχείριση του αποβλήτου συσσωρευτών ιόντων λιθίου.

H Συμμετοχή της Re Battery στην Attica Green Expo ΔΡΑΣΕΙΣ

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Σ. Χούμα, εκπρόσωπος της ReDePlan.

Περισσότεροι από 12.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων επισκέφτηκαν τη φετινή έκθεση, προερχόμενοι από σχολεία των Δήμων που συμμετείχαν ως εκθέτες, καθώς και σημαντικός αριθμός οικογενειών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση θεάτρου σκιών, εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, χορηγία της Re-Battery και να παραλάβουν δωρεάν το οικολογικό παραμύθι του Συστήματος. Τέλος, η Re-Battery διέθετε ειδικό περίπτερο με πλούσιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μικρών επισκεπτών. Τα παιδιά συμμετέχοντας στις παραπάνω εκδηλώσεις είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα στάδια ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτων από την Γενική Διευθύντρια της Re-Battery, Ματίνα Ζιώγου. Τις εντυπώσεις όμως και τις καρδιές των μαθητών έκλεψε η μασκότ της Re-Battery, ο Ρι-Μπαταρούλης! Ο super ήρωας έπεισε τους μικρούς του φίλους να μεταφέρουν στους γονείς και τους φίλους τους το μήνυμα για την αναγκαιότητα της ορθής διαχείρισης του αποβλήτου μπαταριών.

Ιδιαίτερη στιγμή της Re Βattery αποτέλεσε η βράβευσή της για τις δράσεις της στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού και για την προσφορά της στην κυκλική οικονομία!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin