Συνέντευξη Τύπου Automechanika Frankfurt 2024 [Video]

Automechanika Frankfurt 2024. Έρχεται πιο δυνατή και πιο ανατρεπτική από ποτέ. Φέτος το Σεπτέμβρη!

•    Επιπλέον Halls στην Automechanika Frankfurt 2024
•    Στο επίκεντρο τα θέματα μετασχηματισμού και βιωσιμότητας

Σε μία πολύ όμορφη και φιλόξενη βραδιά από την οικοδέσποινα η κα Γκάμπυ Σπανού, Managing Director και CEO Messe Frankfurt GmbH Greece Cyprus αλλά και τον Διευθυντή της Automechanika Frankfurt Olaf Mußhoff, πραγματοποιήθηκε μια εκτενής παρουσίαση των νέων δράσεων της έκθεσης Automechanika 2024. Η παρουσίαση ήταν πραγματικά ανατρεπτική και οι οργανωτές κατάφεραν να απογειώσουν την επιθυμία μας για επίσκεψη στην φετινή έκθεση ακόμη περισσότερο.

AMF PRESS CONF 2

κα Γκάμπυ Σπανού, Managing Director και CEO at Messe Frankfurt GmbH Greece Cyprus


AMF PRESS CONF 1

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι διοργανωτές ανοίγουν επιπλέον εκθεσιακές αίθουσες για να δώσουν σε όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρίες την ευκαιρία να παρουσιαστούν στην κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση.

Τα θέματα μετασχηματισμού και βιωσιμότητας που βρίσκονται στο επίκεντρο, έγιναν επίσης πολύ αποδεκτά από τον κλάδο: κορυφαίοι παίκτες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσουν αντίστοιχα προϊόντα και λύσεις για το aftermarket και γνήσιο εξοπλισμό από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι νέες μορφές εκδηλώσεων θα ενθαρρύνουν συζητήσεις και δικτύωση σε σημαντικά θέματα όπως: η κυκλική οικονομία, η ηλεκτροκίνηση, τα εναλλακτικά καύσιμα, η βιωσιμότητα, η συνδεσιμότητα, η τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητα και η εξυπηρέτηση.

Ο κος Olaf Mußhoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt, στην πρόσφατη Press conference δήλωσε:

"Μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση το 2022, αναμένουμε ακόμη περισσότερους διεθνείς εκθέτες στη φετινή Automechanika Frankfurt. Είμαι χαρούμενος που έχουμε ήδη πάνω από 4.000 αιτήσεις συμμετοχής από περισσότερες από 80 χώρες από τις αρχές Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκθετών που επιστρέφουν έπειτα από από ένα μεγάλο διάλειμμα".

musshoff olaf press

κος Olaf Mußhoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt

Σε αυτούς περιλαμβάνονται κατασκευαστές από τον κλάδο βαφής όπως Axalta, BASF Coatings, PPG, 3M και Sonax, καθώς κι εταιρίες όπως οι Exedy, Marelli Aftermarket, SKF, Sogefi and Trucktec, Spanesi, Airbest Industry, Cormach, OMCN, Rabotti και Rotar Marchinery Industrial και πολλές άλλες.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, η διεύθυνση της εμπορικής έκθεσης αποφάσισε να ανοίξει επιπλέον εκθεσιακές αίθουσες. Από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου, οι εταιρίες θα παρουσιάσουν επίσης τις καινοτομίες τους στους τομείς ανταλλακτικών και εξαρτημάτων στο Hall 2 (Festhalle) και στο Hall 4.2.

Τα Halls 10.3 και 9.1 θα φιλοξενούν επίσης τον τομέα World of Asia, ο οποίος θα παρουσιάζει κυρίως καινοτομίες από τους τομείς ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, διαγνωστικών κι επισκευών.

Ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι πανταχού παρών σε όλο το πρόγραμμα που θα πλαισιώσει την Automechanika Frankfurt. Οι εκθέτες μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα διαφορετικών τύπων εκδηλώσεων.

AMF PRESS CONF

Μια ολοκαίνουργια προσθήκη είναι το Sustainability Court στο Hall 5, όπου κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές και παίκτες από το aftermarket αυτοκινήτων μπορούν να παρουσιάσουν τις βιώσιμες λύσεις τους και να τις συζητήσουν στη σκηνή καθώς και στο κοντινό μέρος δικτύωσης.

Στο Future Mobility Park, οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν δοκιμές οχημάτων με εναλλακτικά συστήματα κίνησης και καινοτόμες μελλοντικές λύσεις.

Το κορυφαίο φόρουμ εμπειρογνωμόνων «Innovation4Mobility» θα πραγματοποιηθεί στο Hall 3 για 2η φορά. Οι διαλέξεις και τα πάνελ συζήτησης θα καλύπτουν ολόκληρη την γκάμα των θεμάτων που σχετίζονται με τις θεμελιώδεις αλλαγές στη βιομηχανία αυτοκίνησης.

Το γεγονός ότι οι εταιρείες εργάζονται εντατικά στα θέματα του μετασχηματισμού και της βιωσιμότητας αποδεικνύεται εντυπωσιακά από τις φωνές ορισμένων εκθετών της Automechanika Frankfurt 2024.

Ο Philippe Colpron, Επικεφαλής της ZF Aftermarket, εξηγεί:

«Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της τοπικής εδραίωσης και παγκόσμιας δικτύωσης. Ταυτόχρονα, πρέπει να προωθήσουμε καινοτόμες συνεργασίες για να αντιμετωπίσουμε το εξελισσόμενο πεδίο της Next Generation Mobility, που χαρακτηρίζεται από μεγάλες τάσεις CASES (Συνδεδεμένο, Αυτόνομο, Κοινόχρηστο, Ηλεκτρικό, Βιώσιμο). Ο τομέας του aftermarket απαιτεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα, βελτιωμένες ιδέες υπηρεσιών και βαθύτερη κατανόηση των προσδοκιών των πελατών. Η επιδίωξή μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων, μηδενικά ατυχήματα και μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας για κάθε χιλιόμετρο οδήγησης, ενώ παράλληλα η δημιουργία ευκαιριών βιώσιμης ανάπτυξης για το aftermarket, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω προσπάθειας για συνεργασία με τους εταίρους μας, για σήμερα και αύριο»

 

Δηλώσεις εκθετών για την επερχόμενη Automechanika Frankfurt 2024

«Η MAHLE είναι πλήρως αφοσιωμένη στους στόχους του Paris Climate Agreement. Προσφέρουμε βιώσιμα και καινοτόμα προϊόντα στους τρεις στρατηγικούς μελλοντικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της διαχείρισης θερμότητας και των αποδοτικών κινητήρων εσωτερικής καύσης για την επιτάχυνση της αφαίρεσης του άνθρακα. Η MAHLE Aftermarket συμβάλλει σταθερά στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας του Ομίλου MAHLE και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα των στόλων επαγγελματικών οχημάτων μέσω του χαρτοφυλακίου της».

Philipp Grosse Kleimann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MAHLE, Επικεφαλής του τομέα Aftermarket


«Το μέλλον χαρακτηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Για το λόγο αυτό, εστιάζουμε στην ψηφιοποίηση ως κινητήρια δύναμη για να απλοποιήσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες και να κάνουμε τις δομές μας πιο ισχνές κι αποδοτικές. Βασιζόμαστε σε βιοδιασπώμενες εστέρες στα λιπαντικά μας, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα βιώσιμοι και ισχυροί»

Konstantin Gaab, Διευθύνων Σύμβουλος της Sudheimer Car Technik-Vertriebs GmbH (MANNOL).


«Καθώς όλα τα πρόσφατα ταξινομημένα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) από τον Απρίλιο του 2024, τα συνεργεία θα πρέπει όλο και περισσότερο να βαθμονομούν τα συστήματα ADAS. Μαζί με τον συνεργάτη μας AUTEL, προσφέρουμε την τεχνογνωσία, καθώς και online & offline διαγνωστικά κι αντίστοιχα συστήματα βαθμονόμησης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα συνεργεία να πραγματοποιούν μόνα τους τη βαθμονόμηση κι εξαλείφει την ανάγκη μεταφοράς σε άλλες εταιρίες, γεγονός που συμβάλλει σε πιο βιώσιμη εργασία στα συνεργεία».

Holger Drewing, Διευθυντής της Herth+Buss Fahrzeugteile GmbH &Co.


«Στη βιομηχανία επισκευής από ατυχήματα, η καινοτομία αποτελεί την κινητήρια δύναμη του μετασχηματισμού. Στην Axalta προσπαθούμε πάντα να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να εργάζονται πιο έξυπνα και πιο αποτελεσματικά, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο κερδοφόρο και βιώσιμο μέλλον. Για παράδειγμα, παρουσιάσαμε πρόσφατα μια πλήρως αυτοματοποιημένη και hands-free μηχανή ανάμειξης για τον κλάδο φανοποιείας αυτοκινήτων»

Bart de Groof, Διευθυντής Μarketing της Global Refinish Axalta Coating Systems


«Μας βλέπουμε ως κινητήρια δύναμη στην πρόκληση να κάνουμε το aftermarket κατάλληλο για ηλεκτροκίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, εστιάζουμε στην ανάγκη των πελατών μας για οικονομικές και μελλοντικές λύσεις επισκευής»

Jens Schüler, CEO Schaeffler Automotive Aftermarket


«Μαζί με τους πελάτες μας, θέλουμε να διαμορφώσουμε τη μελλοντική πορεία προς τη βιωσιμότητα και να παραμείνουμε ένας ισχυρός καινοτόμος στη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων στο γνήσιο εξοπλισμό και το aftermarket. Στην Automechanika, θα παρουσιάσουμε το όραμά μας για ένα ολιστικό οικοσύστημα aftermarket για πρώτη φορά με το Cojali στο πλευρό μας»

Andreas Wimmer, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge GmbH


«Ενσωματώνουμε τις τεχνολογικές αλλαγές, π.χ. την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, στις λύσεις λογισμικού μας και προσφέρουμε πραγματική προστιθέμενη αξία μέσω δεδομένων τηλεματικής, για παράδειγμα. Για εμάς, η βασική καινοτομία έγκειται στη σύνδεση όλων των τεχνολογιών και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών»

Helmut Eifert, DAT Διευθύνων Σύμβουλος της Innovations and International


«Γενικά, πιστεύουμε ότι οι εταιρείες εδραιώνουν όλο και περισσότερο τη θέση τους ως μέρος της διαδικασίας μετασχηματισμού. Η πρωτόγνωρη και ασταθής κατάσταση της αγοράς τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια αναθεώρηση στον κλάδο. Με μια νέα ιδέα βιωσιμότητας, βοηθάμε τις επιχειρήσεις επισκευής να λειτουργούν κερδοφόρα σε μακροπρόθεσμη βάση: με αποτελεσματικές διαδικασίες, προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας και ψηφιακά εργαλεία, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την κερδοφορία τους και ταυτόχρονα να συμβάλουν στη μεγαλύτερη βιωσιμότητα»

Jochen Kleemann, Διευθυντής της PPG Germany, Sales & Services GmbH


«Στη Bosch, η βιωσιμότητα είναι βαθιά ριζωμένη στις εταιρικές μας αξίες και δεν έγινε πρόσφατα μέρος της καθημερινής μας επιχειρηματικής δράσης. Για περισσότερα από 50 χρόνια, η Bosch Automotive Aftermarket προσφέρει κυκλικά προϊόντα. Μέχρι το 2030, θα υπερδιπλασιάσουμε την κυκλική μας δραστηριότητα στο aftermarket με ανακατασκευή, επανάχρηση, επισκευή και ανακύκλωση.»

Peter Lukassen, Επικεφαλής της λειτουργικής Βιωσιμότητας στην Bosch


«Οι πελάτες μας αποτελούν το επίκεντρό μας κι επίσης τους οδηγούς της δικής μας διαδικασίας καινοτομίας, η οποία βασίζεται στους πυλώνες της βιωσιμότητας, του σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και της φιλικότητας προς τον χρήστη. Μαζί με αυτούς, έχουμε εφαρμόσει ένα μοναδικό προϊόν DNA στη βιομηχανία πλυσίματος που ικανοποιεί τις ανάγκες του χειριστή και του τελικού χρήστη»

Marko Maricic, Επικεφαλής διεθνών πωλήσεων, Otto Christ AG


«Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει μείνει ποτέ στάσιμη, αλλά αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς κάθε χρόνο κι εμείς συμβαδίζουμε με αυτήν την αλλαγή. Τα εργαλεία μας γίνονται πιο εύκολα και προσφέρουμε επίσης καινοτόμες λύσεις λογισμικού. Στοχεύουμε επίσης όχι μόνο στην προσαρμογή στα πιο καινούρια υλικά και διαδικασίες επισκευής, αλλά και στο να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε τη νέα γενιά τεχνικών.»

Jürgen Braun, Διευθυντής πωλήσεων / Τεχνικός Διευθυντής DACH Celette


Περισσότερες πληροφορίες στα κορυφαία θέματα – καινοτομίες, βιωσιμότητα, μετασχηματισμός, εκπαίδευση, πρακτική κι επαγγελματική κατάρτιση – είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα automechanika-frankfurt.com.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin