Κατάσχεση της μοτοσικλέτας ή του αυτοκινήτου σε περίπτωση ενοικίασης σε χρήστη χωρίς δίπλωμα

Τόσο στο μισθωτή όσο και στον οδηγό χωρίς δίπλωμα, ενοικιαζόμενου οχήματος , πρόστιμο από χίλια (1.000) ευρώ μέχρι (2.000) ευρώ και κατάσχεση του οχήματος σε περίπτωση υποτροπής

Είναι κοινό μυστικό σε όλους ότι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλιστα στα νησιά με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και στο όνομα του εύκολου κέρδους ενοικιάζονται, ειδικά μοτοσικλέτες, σε άτομα χωρίς δίπλωμα.

Στην πρόκληση του εύκολου κέρδους θυσιάζονται η ασφάλεια τόσο του οδηγού αλλά και όλων των άλλων που κυκλοφορούν ανυποψίαστοι στο δρόμο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα θα ισχύσουν αν εκμισθωθεί μοτοσικλέτα ή όχημα σε πρόσωπο που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης, επιβάλλεται στον εκμισθωτή, στο μισθωτή και στον οδηγό, αν ο τελευταίος επίσης  δεν έχει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης, πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και κατάσχεση της μοτοσικλέτας  ή του  οχήματος.

Τα  κατασχεθέντα  εκπλειστηριάζονται  με   αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του ΚΕΔΕ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών μπορούν να καθορίζονται τα θέματα που είναι σχετικά με την επιβολή της κατάσχεσης και τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Καιρός λοιπόν να μπει ένας φραγμός σε κάθε ανεύθυνο επιχειρηματία αλλά και σε κάθε, ειδικά ξένο τουρίστα, που θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο και αγνοεί την δημόσια οδική ασφάλεια. 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter